Hlavní obsah

FANTASY: Experti se přou, jestli Slavia spustí v Edenu kanonádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký flám, postup na EURO, rezignace realizačního týmu. Reprezentační přestávka byla plná událostí. Žezlo už zase přebírá nejvyšší soutěž. Fanoušci fotbalové Fortuna ligy mají svou zábavu. Seznam.cz na Sport.cz spustil Fantasy ligu plnou soutěží a atraktivních cen. Před dalším pokračováním přichází za účastníky Fantasy poradci Luděk Zelenka a Petr Švancara. Nezapomeňte, že uzávěrka sestav pro 16. kolo je tradičně v sobotu ve 13:30.

Luděk Zelenka radí před 16. kolem Fantasy ligyVideo: Sport.cz

 
Článek

Pražská S se nadále přetahují o vedení v tabulce. Mají výhodu domácího prostředí, navíc budou hostit soupeře z chvostu tabulky. Experti tak dostali úkol, aby se zamysleli, jestli nastřílí víc gólů vedoucí Sparta předposlednímu Zlínu, nebo druhá Slavia posledním Českým Budějovicím.

„Jednodušší roli podle mě bude mít Slavia. Z Budějovic sice odešel jeden ze dvou trenérů, ale zásadnější změna se nestala. Pět zápasů v kuse Budějky prohrály. Nemyslím si, že to zlomí zrovna na Slavii,“ poukazuje Luděk Zelenka.

„Na druhou stranu, Slavii se v lize zase tolik nedaří, aby rozebrala soupeře, který pevně brání. Takže v Edenu čekám jedničku, ale nemyslím si, že to bude nějaká obrovská kanonáda,“ dodává.

Petr Švancara radí před 16. kolem Fantasy ligyVideo: Sport.cz

„Komu z favoritů věřit? Spartě, nebo Slavii? Mám své důvody více věřit Slavii. Má velmi zajímavou konkurenci gólových útočníků. Nadržených na to vzít to na sebe. Slavia mi taky přijde trochu víc v pohodě,“ přemítá Petr Švancara.

Na rozdíl od kolegy kanonádu v Edenu očekává. „Ani jedno S neškobrtne, jde jen o to, o kolik gólů to bude. Ale tady budu víc věřit Slavii a myslím si, že tam padnou víc jak čtyři branky,“ avizuje Švancara.

„Kanonádu nečekám ani v zápase Sparty se Zlínem. Dostával sice velké příděly, ale po odchodu Pavla Vrby ze čtyř zápasů dva vyhrál, ve dvou remizoval a dostal jen jeden gól. V první řadě se zlepšil hlavně v defenzivě. Na Letné to asi stačit nebude, ale ani tady si nemyslím, že Sparta dá čtyři, pět a více gólů,“ rozebírá Zelenka.

Vřele však doporučuje obránce jak ze Sparty, tak ze Slavie. „Určitě si je do sestavy dejte, protože čekám, že ani jedno S gól nedostane. Já mám dva sparťanské obránce, takže věřím, že mi body přinesou a že můj tým bude v 16. kole úspěšný,“ uzavírá Zelenka.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.