Chrudim testuje mladíky z Boleslavi a Pardubic. Kanonýr Huf by se ale měl hlásit ve svém mateřském klubu

Chrudim testuje mladíky z Boleslavi a Pardubic. Kanonýr Huf by se ale měl hlásit ve svém mateřském klubu

Závěr podzimní části F:NL Chrudimi jednoznačně vyšel. Východočeský celek postupně přehrál Kroměříž, rezervu Sigmy i Vlašim, díky čemuž se posunul do první poloviny tabulky. Ještě na startu třetí říjnové dekády by přitom po dvou prohrách bez vstřelené branky současné sedmé místo nikdo nečekal.

Svěřenci kouče Radka Kronďáka dostali po ukončení první poloviny sezony dvanáct dní volna, nicméně v těchto dnech jsou opět v zápřahu a v nejbližších třech týdnech je čeká jak trénování, tak přípravné zápasy. Ten první absolvují již v sobotu proti Hradci Králové B.

"Nemůžeme mít volno tak dlouho. To nejde, trénovat se musí. Cílem je udržení hráčů v zátěži, dovolená nemůže být osm týdnů, to by potom bylo strašné," pronesl na webu mfkchrudim.cz třiapadesátiletý trenér, který řídí MFK od ledna loňského roku.

Do mužstva již navíc dorazili na testy i první dva nováčci, konkrétně devatenáctiletý středopolař Tomáš Král, jenž doposud působil v juniorce a rezervě Mladé Boleslavi a stejně starý obránce Ondřej Sedláček, jenž na podzim nastupoval v ČFL v barvách Pardubic B.

Loni hrál Kušej proti Třinci, teď v nároďáku. V Česku by se uplatnil, ale ať jde rovnou ven, říká bývalý parťák

"Jsou to mladí kluci a jsem rád, že si je nyní můžeme vyzkoušet, zda s námi budou pokračovat i po novém roce," pokračoval někdejší trenér Loko Vltavín.

Nejvíce však zajímá chrudimské fanoušky situace dvanáctigólového střelce Davida Hufa, jenž je v klubu na rok zapůjčen z nedalekých Pardubic, nicméně v úvodu roku 2024 by se měl hlásit právě Radku Kováčovi v CFIG Areně.

Zatímco na minulém hostování v Dukle si čtyřiadvacetiletý forvard skoro neškrtnul a Julisku opouštěl bez střeleckého zásahu, což se nečekalo, v Chrudimi mu to sedlo a utvořil si v ní dokonce i střelecké maximu za sezonu.

"Díky jeho gólům si ho nemohl nikdo nevšimnout a Pardubice by si ho měly stáhnout do prvního bloku zimní přípravy. Poté se rozhodnout, zda si ho nechají nebo ne. Bude částečně záležet i na samotném hráči. Máme rozhodně zájem, aby u nás pokračoval dál a po celé sezoně byl ještě lépe připravený na ligu. Pardubice ale mají plné právo si ho nechat, takže do těchto věcí moc zasahovat nemůžeme," popsal Kronďák.

Nový majitel Táborska vnesl do jihočeské kabiny klid. Trenérský štáb ho bude v zimě žádat minimálně o 3 hráče