El Enladrillado: Záhadná vydlážděná plocha vysoko v Andách mohla být dávnou přistávací dráhou pro mimozemské vesmírné lodě

El Enladrillado: Záhadná vydlážděná plocha vysoko v Andách mohla být dávnou přistávací dráhou pro mimozemské vesmírné lodě

Foto: GuNNerS_ChiLe / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
5 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Oblast byla posvátným místem dávných civilizací pro kontakty s mimozemskými bytostmi, tvrdí dosud někteří ufologové, přestože geologie potvrzuje, že nevysvětlitelný skalní útvar je pozoruhodným dílem přírody. Pojďte se o této záhadě dozvědět více.

Pokud jste milovníky dobrodružství a sportů v přírodě, je pro vás chilská národní rezervace Altos de Lircay v Andách tím pravým místem. Ale také pokud máte rádi ufologii. Místní vysokohorská oblast El Enladrillado je totiž známá jako populární stezka a oblíbené místo pozorování UFO. 

Ve stínu And najdete kdysi poklidné město San Clemente, dnes hlavní město Chile z hlediska aktivit UFO. V Chile se případy pozorování UFO pravidelně objevují v médiích a program každoročních konferencí s mimozemskými tématy sem přitahuje lovce UFO z celého světa.

Vydlážděný trojúhelník

Důvod této popularity je prostý: kromě toho, že je odtud unikátní výhled na sopky Descabezado Grande, Cerro Azul a Quizapú (poslední z nich vybuchla v roce 1932), má tento zvláštní skalní útvar údajně původ mimo tuto planetu.

Vrchol stezky El Enladrillado (asi 2200 m n. m.) v oblasti San Clemente, region Maule, Chile.
Vrchol stezky El Enladrillado (asi 2200 m n. m.) v oblasti San Clemente, region Maule, Chile. | Zdroj: Natalia Reyes Escobar / Creative commons, CC-BY-SA
 

Rezervace Altos de Lircay, která se nachází v jižní části středního Chile v regionu Maule, vám umožní spatřit nedozírné pohoří And uprostřed lagun, řek a kopců původních lesů. Jednou z nejoblíbenějších stezek je však trasa na El Enladrillado, téměř holá stezka, která vede na 2,5hektarovou planinu s velkými rozpukanými skalami, které připomínají velké cihly. Stezka měří asi 20 km a pěšky ji zdoláte zhruba za 8 až 9 hodin v nadmořské výšce mezi 1200 m a 2200 m n. m. Lze ji absolvovat také na kole nebo si zakoupit projížďku na koni s registrovanými průvodci.

Zprávy o podivných světlech a neidentifikovaných objektech na obloze nad San Clemente se začaly množit už v 90. letech 20. století. V reakci na ně vytvořila místní vláda v roce 2008 třicetikilometrovou stezku vedoucí lokalitami v pohoří Andy, kde místní pozorovali neznámé vesmírné objekty nejčastěji. Stezka prochází El Enladrilladem, rozlehlou oblastí kvádrů z vulkanických hornin, které tvoří jakousi dlažbu vysoko nad údolím řeky Rio Claro, uvádí Sarah Bartlettová v knize Průvodce po mystických místech světa

Reklama

Přistávací dráha pro mimozemské objekty

Přestože geologie potvrzuje, že podivný skalní útvar, který tvoří El Enladrillado, vznikl přírodní cestou, existují lidé, kteří tvrdí, že oblast byla posvátným místem dávných civilizací pro kontakty s mimozemskými bytostmi. Proto se říká, že El Enladrillado je „přistávací dráha" a že pozorování UFO v této oblasti jsou způsobena právě touto skutečností.

Nikdo neví, kdo El Enladrillado postavil, ale dva ze tří menhirů vztyčených na planině ukazují k magnetickému severu, třetí potom k místu, kde vychází slunce o letním slunovratu. Někteří mají za to, že El Enladrillado vytvořili mimozemšťané jako přistávací dráhu pro své vesmírné lodě.

Nevysvětlitelná světla mizející v temnotě

V okolí San Clemente svědkové nejčastěji vídají zářivé světelné koule vznášející se nízko nad zemí, které pak mizí směrem do lesů nebo do vody. Někdy je doprovázejí bílé a fialové paprsky světla dlouhé 2 až 3 metry. Nad městem prý také v noci synchronně přelétávala světla, která posléze mizela v temnotě. Chilská vláda dosud nenabídla žádné vysvětlení těchto úkazů.

Ráj ufologů

Od poloviny 90. let 20. století bylo v okolí San Clemente nahlášeno více než 100 pozorování UFO. Podle chilské ufologické společnosti Agrupación de Investigaciones Ovniológicas de Chile (Aion) byla od ledna 1995 do poloviny roku 1996 v oblasti zjištěna v průměru dvě ověřená pozorování týdně, což z El Enladrillado činí jedno z míst na světě s největším počtem záznamů o UFO.

V roce 2016 se do města San Clemente, které je nejbližším městem rezervace Altos de Lircay, sjely stovky lidí z celého světa na 5. mezinárodní setkání UFO turistů. Pro lačné turisty lačné po ufologii je dokonce vydána rada, kdy je nejlepší navštívit sanclementskou oblast: Nejčastěji jsou tu objekty UFO pozorován v prosinci, kdy v Andách vrcholí léto.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama