Hlavní obsah

Vítěz Stanley Cupu se rozhodl léčit z psychických potíží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský vítěz Stanleyova poháru s Coloradem Samuel Girard se rozhodl léčit z psychických potíží a přihlásil se do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA. Pětadvacetiletý kanadský obránce to oznámil v prohlášení na sociálních sítích. V dresu hokejistů Avalanche chyběl už v posledních třech zápasech. Jak dlouho bude mimo hru, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Samuel Girard z Colorada Avalanche.

Článek

„Rozhodl jsem se pečovat o své duševní zdraví a budu se léčit z těžkých úzkostí a deprese, které se příliš dlouho zanedbávaly a vedly k nadměrnému pití alkoholu,“ uvedl Girard. V této sezoně NHL odehrál za Colorado 15 zápasů, v nichž si připsal gól a tři asistence. Klub mu bude nadále vyplácet mzdu.

„Péče o duševní zdraví je nanejvýš důležitá a vyzývám všechny, aby se ozvali a vyhledali pomoc, pokud budou mít pocit, že ji potřebují. Chci vyjádřit vděčnost své ženě, rodině, přátelům, klubu a spoluhráčům a fanouškům za trpělivost, pochopení a trvalou podporu,“ prohlásil Girard, který působí v NHL od roku 2017. Po pěti zápasech za Nashville ho klub vyměnil do Colorada.

Reklama

Související témata:
Samuel Girard
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články