Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Dahl představil reprezentační tým. Do Dánska odjede 17 házenkářek

České házenkářky odcestují na nadcházející mistrovství světa se 17 hráčkami, z toho se dvěma brankářkami. Po přípravném turnaji v Chebu zúžil norský trenér Bent Dahl tým o čtyři jména, do konečné nominace se nevešly Klára Kubálková, Veronika Mikulášková, Silvie Polášková a gólmanka Karin Řezáčová.

zdroj: Facebook Česká házená/Czech Handball

Češky se v tomto týdnu chystaly na šampionát na kempu v Chebu, kde odehrály dvě přípravná utkání. Nejprve ve čtvrtek podlehly kombinovanému výběru Norska a v sobotu v generálce na mistrovství porazily Slovensko.

"Rozhodli jsme se pro sestavu, která víceméně odehrála utkání proti Norsku na přípravném turnaji. Mistrovství světa bude skvělá akce. Těšíme se na něj, je to vrchol, top úroveň. Uvidíme, čeho se nám podaří dosáhnout," uvedl Dahl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Norsko B

Hlavními oporami týmu by měly být spojka Markéta Jeřábková, křídelnice Veronika Malá a brankářka Petra Kudláčková. Premiéru na velké akci zažije pětice Katka Dresslerová, Eliška Desortová, Natálie Kuxová, Anna Franková a Anna Jestříbková.

"Naši největší přednost vidím v tom, že si každá hráčka přeje být co nejlepší a je pro ni čest reprezentovat Českou republiku. Tým si užívá společný čas, podporuje se. Máme dobrou atmosféru, což je základ," podotkl Dahl.

Po volné neděli se český tým znovu sejde v pondělí v pražských Řepích a během úterního dopoledne odletí na šampionát. Základní skupinu odehrají reprezentantky v dánském Frederikshavnu. Do mistrovství vstoupí Češky ve čtvrtek proti Kongu, dalšími soupeřkami budou Argentinky a Nizozemky.

Zápas proti Kongu sledujte ve čtvrtek 30. listopadu od 20:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Nominace na MS:

Brankářky: Petra Kudláčková (Slavia Praha), Sabrina Novotná (Kynžvart).

Pravá křídla: Dominika Zachová (Most), Anna Franková (Metzingen/Něm.).

Pravé spojky: Sára Kovářová (Lublin/Pol.), Markéta Šustáčková (Molde/Nor.), Charlotte Cholevová (Brest Bretagne/Fr.).

Střední spojky: Natálie Kuxová (Most), Julie Franková (Slavia Praha).

Levé spojky: Markéta Jeřábková (Ikast/Dán.), Kamila Kordovská (Plan de Cuques/Fr.), Eliška Desortová (Dunajská Streda/SR).

Levá křídla: Veronika Malá (Bietigheim/Něm.), Adéla Stříšková (Most).

Pivotky: Alena Stellnerová (Písek), Anna Jestříbková (Most), Katka Dresslerová (Kynžvart).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články