Okamura už druhý. „Pěkně jste to dojebal*!“ Silný podporovatel Fialy zděšen

26.11.2023 16:09 | Monitoring

Výsledky průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS se u opozice střetávají s radostným přijetím, zatímco mnozí podporovatelé vlády neskrývají rozpaky. Po zveřejnění výsledků průzkumu, který mezi nejsilnější české politické subjekty zařadil obě sněmovní opoziční hnutí, se prounijní aktivista Tomasz Peszyński neubránil vzkazu vládě Petra Fialy (ODS). „Pěkně jste to dojebali,“ vzkázal jí a začal počítat, komu uteklo nejvíce voličů. Zaznívají též predikce, co teď nastane. Lidé by se prý měli připravit na téma korespondenční volby.

Okamura už druhý. „Pěkně jste to dojebal*!“ Silný podporovatel Fialy zděšen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21870 lidí
Průzkum agentury STEM pro CNN Prima NEWS ukázal klesající preference vládních stran. V případě voleb v listopadu by se před vládními stranami umístila již obě sněmovní opoziční hnutí, a za ANO s 33,2 procenta by tak podle průzkumu skončilo druhé SPD s 12 procenty. Dříve druhá Občanská demokratická strana skončila se ziskem 11,6 procenta. Čtvrtou nejsilnější stranou by byli Piráti se ziskem 10,2 procenta. Starostové by měli 6,4 procenta, TOP 09 5,2 procenta voličů a lidovci by se s 3,5 procenta samostatně do Sněmovny nedostali vůbec.

Na zprávu o tom, že se SPD dostala před občanské demokraty, kteří si pohoršili ze zářijových více než 13 procent na současných 11,6 procenta, reagoval se spokojeností zejména lídr SPD Tomio Okamura.

„SPD je druhou nejsilnější stranou a stále stoupáme! Podle dnešního průzkumu agentury STEM pro TV Prima má SPD 12 %. Fialova vládní pětikoalice zaznamenává naopak obrovský pokles důvěry občanů a v případě voleb by nezískala většinu, a nesestavila by tak vládu. Moc Vám děkuji za důvěru, velmi si vážím Vaší podpory a budeme nadále ze všech sil bojovat za lepší životy našich občanů! Česká republika na 1. místě,“ komentoval předseda SPD na sociální síti X.

Kdo naopak výsledky průzkumu radostně nepřijal, jsou lidovci, kteří by v případě konce koalice SPOLU skončili i ve Sněmovně. „Podpora populistů a extremistů mě netěší. Ukazuje se, že politika postavená na lžích a strašení veřejnosti je velmi nebezpečná,“ komentoval průzkum ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) pro Novinky.cz.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Komentátor Petr Holec na tato jeho slova reagoval s tím, že: „Vládní strany v čele s lhářem Fialou popsal přesně, jen jim chybí ta podpora.“ „To je to lhaní,“ dodal.

Exposlanec KSČM Jiří Dolejš pak průzkum komentoval s tím, že je „okamurovský extrém už na druhém místě“. Slabá je podle jeho mínění „i nadále“ levice.

Šéf sociální demokracie Michal Šmarda míní, že rekordně nízká podpora vlády pramení z toho, že spousta lidí „nevidí alternativu“. „Tou alternativou chce být sociální demokracie. Z neparlamentních stran máme největší šanci se do Sněmovny vrátit a změnit poměry v této zemi,“ míní. „Máme šanci vrátit do Sněmovny lidskost,“ doplnil.

 

Výsledků vlády si povšiml také bývalý vládní zmocněnec pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma a sdílel zprávu CNN Prima NEWS, že by ve volbách „kralovalo“ ANO.

Olympijský vítěz v kanoistice a někdejší zastupitel za ODS na Praze 6 Lukáš Pollert predikuje, že se po dnešním průzkumu „zase začne hysterčit s korespondenční volbou“. „Typicky nevolitelná TOP 09,“ poznamenal.

A prounijní aktivista Tomasz Peszyński na vládní koalici vypálil dosti zhurta. „ODS, STAN, Pirátská strano, TOP 09, KDU-ČSL, pěkně jste to dojebali… Nejsilnější Babiš, Okamura na druhém místě, hodláte s tím něco dělat, nebo usilujete o to, aby měl Babiš s Okamurou i ústavní většinu?“ spustil.

Pak si také začal počítat procenta v rámci dřívějších volebních koalic. „Nedalo mi to a koukal jsem na ta procenta. PirSTAN měl v roce 2021 15 procent a dnes neexistuje, ale Piráti a STAN mají dohromady 16 procent. Neztratili nic. SPOLU mělo 28 procent, dnes má v součtu 20 % procent. Padlo o 8 procent a Babiš má o 8 procent navíc proti roku 2021. Umí to někdo analyzovat? Já zatím ne,“ podotkl Peszyński.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli by nebylo lepší než se odstřihnout od Ruska, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 26.11.2023 20:10:23
odstřihnout Fialu a s ním celou pětikolku. On totiž v zájmu ideologie spojenectví se západem a udržení dolaru, obětoval českou ekonomiku a občany. Takového kolaboranta jsme tu ještě neměli.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…