Premier League - souhrn 13. kola: Souček pokořil v závěru Burnley, Spurs ve srabu

25.11.2023, 15:27, aktualizováno 27.11.2023, 23:02
Komentáře a souhrny
Oslavující Tomáš Souček (© AFP)

Burnley pořád čeká na své první body z domácího prostředí, může za to přitom i český reprezentant Tomáš Souček, který vystřelil West Hamu výhru v závěru utkání. Manchester City remizoval s Liverpoolem a přišel o první místo, na to se stěhuje Arsenal. Tottenhamu se mezitím sezona rozpadá pod rukama, potřetí za sebou prohrál, navíc s přímým konkurentem, a Aston Villu tak pouští před sebe...

Fulham FC - Wolverhampton Wanderers 3:2

27.11.2023 21:00

Góly: 7. Alex Iwobi, 59. Willian (pen.), 90+4. Willian (pen.) - 22. Matheus Cunha, 75. Hee-chan Hwang (pen.)

Hráči Fulhamu vyhráli ve 13. kole Premier League na vlastní půdě s Wolves 3:2. Duel začal pro domácí družinu skvěle, když ji už v sedmé minutě poslal do vedení přesně dorážející Alex Iwobi. Vlci se však brzkým gólem nenechali rozhodit a díky hlavičkujícímu Matheusu Cunhovi ještě před odchodem do šaten vyrovnali. Ve druhé půli se pak skóre měnilo ještě třikrát a pokaždé to bylo z penalty. Hned dva pokutové kopy proměnil za domácí Willian, přičemž jeden z nich byl ve čtvrté minutě nastaveného času ten rozhodující.

Chalupáři se tak po čtyřech ligových ztrátách v řadě mohli radovat ze zisku tří bodů.

Oba týmy se vyznačovaly závislostí na hráčích z Portugalska. Zatímco zálohu Fulhamu držel pohromadě skvěle hrající Joao Palhinha, individuálně nejschopnějším útočníkem Wolves se při pohledu do rozšířených statistik stal Pedro Neto. Ani jeden z nich však tentokrát nebyl k dispozici, z řady tak museli vystoupit jiní. Z mužstva Chalupářů mohl šanci využít Raúl Jiménez, který posledních pět sezon strávil v táboře Vlků, nicméně pohled na dosud tristní ofenzivu domácích představoval velkou výzvu.

Fulham vstoupil do utkání tím nejlepším možným způsobem, když se už v osmé minutě dostal do vedení. Nádhernou gólovou akci načal Willian, který našel na levém kraji hřiště Antoneeho Robinsona, 26letý Američan poté přihrával pod sebe do malého vápna, kde dorazil míč do sítě Iwobi. Jen o pár chvil později podržel Vlky José Sá, jenž zneškodnil dalekonosný pokus Toma Cairneyho. Ve 14. minutě mohl srovnat Hee-Chan Hwang, jeho střela ale orazítkovala pouze břevno. Nakonec se však Vlci vyrovnání přece jen dočkali. Po centru na zadní tyč se hlavou prosadil Cunha. Oba celky měly v první půli i další náznaky šancí, skóre ovšem zůstalo před odchodem do šaten beze změny.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější na míči domácí fotbalisté, přičemž Vlci bránili ve velmi hlubokém postavení. To nakonec vedlo v 56. minutě k faulu Nelsona Semeda v pokutovém území a následné penaltě. K té se postavil Willian a s přehledem poslal balon k pravé tyči. Po hodině hry mohl svou druhou trefu v duelu přidat Iwobi, jeho projektil z hranice velkého vápna ale reflexivně vyrazil na roh Sá. Vedení Chalupářům vydrželo jen do 75. minuty, i na druhé straně totiž rozhodčí odpískal pokutový kop, když Hwanga fauloval Tim Ream. Korejský útočník se poté sám postavil k jeho exekuci a střelou doprostřed vyrovnal. Tím ovšem show trestných kopů nekončila, v nastaveném čase totiž dostal další možnost Willian, jenž ji využil, a zařídil tak domácím tři body.

Fulham tak teprve podruhé z posledních devíti vzájemných domácích duelů zvítězil. V příštím kole se představí 3. prosince v Liverpoolu, Wolves budou hrát o den dříve na stadionu Arsenalu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester United 0:3

26.11.2023 17:30

Góly: 3. Alejandro Garnacho, 56. Marcus Rashford (pen.), 75. Anthony Martial

Hráči Manchesteru United vyhráli ve 13. kole Premier League na hřišti Evertonu 3:0. Nejdůležitější okamžik zápasu se odehrál už ve třetí minutě, kdy hostující Alejandro Garnacho rozvlnil síť neuvěřitelnými nůžkami. Domácí si následně vypracovali několik příležitostí k vyrovnání, změnit skóre však dokázal až v 56. minutě na druhé straně Marcus Rashford, jenž proměnil pokutový kop. Rudí ďáblové si tak připsali třetí ligové vítězství v řadě, přičemž ve všech případech udrželi čisté konto.

Everton si vypracoval bodový polštář na sestupové příčky, o nějž však nečekaně přišel. Vedení Premier League totiž celku z Liverpoolu uložilo za porušení finančního fair play nejvyšší trest v historii v podobě odečtu 10 bodů. Při ohlédnutí na jiné týmy, které s podobným problémem zápolí několik let v kuse, byl tento rozsudek pro Toffies velice krutý. Na stadion nově až 19. celku soutěže přijel Manchester United, jenž se toužil vrátit do boje o pohárové příčky.

Už ve třetí minutě naprosto umlčel domácí publikum Garnacho, který se stal adresátem na první pohled přetaženého centru Dioga Dalota. Když ale míč doplul na vzdálenost dobrých 15 metrů od brány, položil se mladý rodák z Madridu do vzduchu takovým způsobem, že svými nůžkami pohádkově překonal Jordana Pickforda. Toffees mohli po půlhodině hracího času vyrovnat, když nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin hlavičkoval z malého vápna, k jeho smůle však byl André Onana postaven ideálně. Brankář United se zaskvěl i o chvíli později, kdy zlikvidoval nejen další střelu Calverta-Lewina, ale i následnou dorážku Dwighta McNeila.

Po návratu ze šaten se na útočný výpad do vápna vydal Anthony Martial, jenž se po kontaktu s Ashleym Youngem v šestnáctce poroučel k zemi. Rozhodčí nejprve udělil žlutou kartu útočníkovi Rudých ďáblů za simulování, následně však své rozhodnutí změnil a odpískal penaltu. K té se v 56. minutě postavil Rashford, který ji suverénní střelou pod břevno proměnil. Domácí ani poté zbraně nesložili a snažili se s nepříznivým vývojem něco udělat, nicméně hned několikrát je zastavil skvělý Onana. V 75. minutě pak ještě pojistil náskok hostujícího celku Martial, jenž po přiťuknutí Bruna Fernandese elegantním lobem pokořil Pickforda potřetí.

Pro Everton tak přišla další krutá rána a po prohře zůstal v pásmu sestupu. Další zápas jej čeká 2. prosince v Nottinghamu, United ve stejný den vyzvou Newcastle.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Aston Villa 1:2

26.11.2023 15:00

Góly: 22. Giovani Lo Celso - 45+7. Pau Torres, 61. Ollie Watkins

Fotbalisté Tottenhamu nevyužili výhodu domácího prostředí a ve 13. kole Premier League podlehli Aston Ville 1:2. Úvod utkání přitom vyšel Kohoutům skvěle, když je ve 22. minutě poslal do vedení výstavní šajtlí Giovani Lo Celso, a zaznamenal tak svůj premiérový soutěžní zásah v sezoně. Jednobrankový rozdíl ve skóre však trval jen do nastavení první půle, kdy hlavou vyrovnal Pau Torres. Na stopera Villans navázal po hodině hry Ollie Watkins, jenž přízemním pokusem dokonal obrat a posunul svůj tým jen o dva body za vedoucí Arsenal.

Fantastický začátek sezony a všeobecný optimismus v táboře Kohoutů vystřídalo velké vystřízlivění, když Spurs schytali debakl od Chelsea, během kterého se jim zranilo nebo vykartovalo hned několik opor. Na to navíc navázali duelem na hřišti Wolves, v němž sice i v kombinované sestavě dlouho vedli, dvěma brankami z nastaveného času ale o body přišli. Zato rozlet hostujících Villans mírně přibrzdil nezdar s Nottinghamem, jinak ale předváděli výborné výkony a na svého soupeře ztráceli jen bod.

Aktivní vstup Spurs do utkání mohl zužitkovat Dejan Kuluševski, jenž si ve vápně výborně zasekl balon, ale následnou střelou rozezvučel pouze vzdálenější tyč. Ve 22. minutě již svou územní převahu dokázali domácí přetavit v kýžené vedení. K odraženému míči z rohového kopu se na hranici šestnáctky prodral Lo Celso a výstavní šajtlí propálil vše, co mu stálo v cestě. V nastaveném čase první půle však přišla pro tým ze severu Londýna studená sprcha. Mohla za to standardní situace, kterou Douglas Luiz rozehrál přesně na hlavu Torrese a ten už se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Krátce po změně stran stála u svěřenců Angeho Postecogloua štěstěna. Rychlý protiútok Villans táhl Leon Bailey, který si z pravé strany navedl míč do palebné pozice a Guglielmo Vicario měl co dělat, aby jeho projektil neskončil mezi třemi tyčemi. Na druhé straně předvedli hezkou kombinaci na jeden dotek Heung-Min Son s Kuluševskim. Druhý jmenovaný posléze hledal ve vápně nabíhajícího Brennana Johnsona, který si ale nesrovnal krok a na míč jen těsně nedosáhl. A tak v 61. minutě promluvila největší ofenzivní zbraň modrovínových Watkins. Ten si naběhl mezi stopery na přihrávku Youriho Tielemanse a ranou na vzdálenější tyč rozvlnil síť. O chvíli později byl k vyrovnání blízko Pedro Porro, nicméně ten po vzoru svého švédského kolegy také jen orazítkoval brankovou konstrukci.

Mizérie Tottenhamu tedy pokračovala i po reprezentační pauze a Villans si v hlavním městě dokráčeli pro všechny body. Spurs čeká v příštím kole těžká zkouška, neboť 3. prosince venku vyzvou Manchester City. Aston Villa ve stejný den změří síly S Bournemouthem.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Arsenal FC 0:1

25.11.2023 18:30

Góly: 88. Kai Havertz

Arsenal využil ve 13. kole Premier League možnost posunout se na první příčku tabulky, když na hřišti Brentfordu zvítězil 1:0. Hned několikrát přitom byli blízko k otevření skóre domácí. V prvním případě zachránil Kanonýry po hrubé chybě detailně sledovaného Aarona Ramsdala Declan Rice, jenž vykopl míč z brankové čáry. Po změně stran pak balon směřující do sítě famózně zastavil Oleksandr Zinčenko. Důležité defenzivní zákroky navíc v samém závěru doplnil vítězným gólem střídající Kai Havertz, jenž byl po příchodu z Chelsea terčem téměř permanentní kritiky.

Poslední venkovní londýnské derby, které Arsenal prohrál, se datovalo již do května 2022. Favoritem byli Kanonýři i tentokrát, situaci jim nicméně komplikoval fakt, že trojice brazilských opor ještě v noci z úterý na středu válčila v ostře sledovaném kvalifikačním souboji s Argentinou. Mezi ně patřil i Gabriel Jesus, který před reprezentační přestávkou laboroval se zraněním, avšak jeho zdravotní stav se výrazně zlepšil. Zápas s Brentfordem, jenž vyhrál tři ze čtyř posledních ligových duelů, dokonce načal v základní sestavě.

Mikel Arteta ve svém 200. duelu na lavičce Arsenalu nemusel řešit brankářské dilema. David Raya nemohl nastoupit, protože byl neustále kmenovým hráčem Brentfordu a mezi tři tyče se tedy postavil Ramsdale. Právě Angličan ovšem udělal absurdní chybu v rozehrávce a nebýt Rice, který na brankové čáře vyrazil střelu Bryana Mbeuma, tak by šly Včely do vedení. Na opačné straně vyskočil na centr Leandro Trossard, jehož zakončení hlavou však nemělo správné parametry. Mark Flekken krátce před přestávkou úspěšně vychytal bezprostřední hlavičku Gabriela Jesuse, na dorážku Trossarda ale neměl nárok. Domácí to nakonec nemuselo mrzet, trefa totiž po přezkoumání neplatila kvůli postavení mimo hru.

Po změně stran pokračoval Arsenal stejným tempem. Hosté se nikam nehnali a místy si dávali až příliš na čas. Často se snažili řešit ofenzivní situace centrovanými míči, přestože obrana Brentfordu měla jednoznačnou výškovou převahu. Flekken se pokusil o podobnou kličku jako Ramsdale v úvodním dějství, nizozemský brankář však úspěšně založil protiútok Bees. Jegor Jarmoljuk se díky tomu dostal ke střele z 25 metrů, která směřovala přímo do rukavic Flekkena a neměla ani dostatečnou razanci. V 77. minutě vykopl Zinčenko míč na brankové čáře a opět zachránil Gunners. Nakonec hostům vystřelil tři body a čelo ligové tabulky Havertz. Zakončení hlavou z ostrého úhlu si našlo cestu do sítě a německý univerzál se dočkal odměny za svou tvrdou práci od přestupu z londýnské Chelsea.

Arsenal tak uspěl i ve svém druhém sezonním představení na tomto stadionu. V příštím kole 2. prosince přivítá Wolves, na hřiště Brentfordu tentýž den zavítá Luton.

Více informací k zápasu

Sheffield United - AFC Bournemouth 1:3

25.11.2023 16:00

Góly: 90+7. Oliver McBurnie - 12. Marcus Tavernier, 45+3. Justin Kluivert, 51. Marcus Tavernier

Souboj dvou kandidátů na sestup z Premier League zvládl lépe Bournemouth, který ve 13. kole porazil Sheffield s přehledem 3:1. Hosté postavili základní kámen k důležité výhře už v první půli. Hlavním hrdinou se stal Marcus Tavernier, jenž se postaral hned o dva góly svého celku. Třešně dokázaly navázat na poslední ligový zápas, který rovněž vyhrály o dvě branky, a vytvořily si tak značný bodový polštář ode dna tabulky. Žiletky naopak zůstaly se ziskem pouhých pěti bodů předposlední.

Ani jeden ze dvou táborů nepředpokládal, že by se po reprezentační přestávce mohl vrátit v lepším tabulkovém postavení, než ve kterém do ní odcházel. To se ale díky 10bodovému odpočtu Evertonu stalo realitou, a pro oba celky se tak vidina záchrany stala o něco bližší realitě. Sheffield si navíc před pauzou připsal dva solidní výsledky, když nejprve porazil Vlky a následně také remizoval na hřišti silného Brightonu. Před dvěma týdny se radoval také Bournemouth, jenž si pro změnu vyšlápl na Newcastle.

Už ve 12. minutě se hosté radovali z první branky. Tavernier si zpracoval přihrávku, která byla pravděpodobně mířená na jeho spoluhráče, to dokonale zmátlo obranu Žiletek a Wesley Foderingham byl už na střelu z bezprostřední blízkosti krátký. Když se zdálo, že si Třešně odnesou do poločasové pauzy pouze jednobrankové vedení, přišel gólman domácích s obrovskou chybou. Míč mu při zpracování zůstal za nohou a Justin Kluivert darované příležitosti perfektně využil.

Hosté na nic nečekali ani v druhé půli a znovu to byl Tavernier, který si parádně naběhl na centrovaný balon, předskočil svého bránícího hráče a v 51. minutě zvýšil na 3:0. Po třetí inkasované brance se tým z Sheffieldu prezentoval odevzdaným výkonem a Bournemouthu cestu za důležitými třemi body už vyrázně neztěžoval. Nakonec se domácí dočkali alespoň kosmetické úpravy, když v závěru snižoval Oliver McBurnie.

Bournemouth tedy zvítězil a navíc si před chvostem ligového pelotonu vytvořil menší bodový polštář. Jeho příštím soupeřem bude 3. prosince Aston Villa, zatímco Sheffield o den dříve vyzve Burnley.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Brighton & Hove Albion 2:3

25.11.2023 16:00

Góly: 3. Anthony Elanga, 76. Morgan Gibbs-White (pen.) - 26. Evan Ferguson, 45+4. João Pedro, 58. João Pedro (pen.)

Brighton zvládl utkání 13. kola Premier League, když na hřišti Nottinghamu zvítězil 3:2. Domácí tým se sice dostal do vedení již ve třetí minutě, gól Anthonyho Elangy však smazal 19letý irský talent Evan Ferguson. Po zaváhání obrany The Tricky Trees dokonal v nastaveném čase úvodního dějství obrat střídající Joao Pedro. Bývalý tahoun Watfordu navíc rozhodl o konečné výhře v 58. minutě, kdy se prosadil z pokutového kopu.

Racci tak ustrážili náskok i přes naprosto zbytečné vyloučení Lewise Dunka, jenž navíc zavinil penaltu, a po sérii šesti ligových duelů v řadě bez vítězství konečně brali tři body.

Při předsezonních odhadech figuroval Brighton na mnohem vyšších příčkách než Nottingham, skutečnost však tak jednoznačná nebyla. Racci posbírali jen o šest bodů více, přičemž v ligové soutěži čekali na výhru už přes dva měsíce. The Tricky Trees zatím zářili téměř výhradně před svými fanoušky, kde ještě v aktuálním ročníku neprohráli. Naposledy odjela ze City Ground s nepořízenou silná Aston Villa, když se dvěma asistencemi blýskl Harry Toffolo.

Příznivci Nottinghamu se ani nestačili usadit a už museli své pohodlné sedačky opět opouštět. Přesto by se těžko hledal takový, který nebyl spokojený. Důvodem k povstání a potlesku byl totiž úvodní gól, jehož autorkou byla po parádním centru Morgana Gibbse-Whitea hlava Elangy. Hrubě nespokojeného Roberta De Zerbiho ještě před odehráním 30 minut dokázal nádhernou skákavou ranou a vyrovnáním uklidnit nejlepší střelec týmu Ferguson. Hosté dokonali obrat v nastaveném čase. Domácí obránci byli zřejmě již myšlenkami v kabině, zcela nebráněný zůstal Joao Pedro a precizní hlavičkou dokázal jejich laps potrestat.

Těsně před dosažením milníku jedné odehrané hodiny nedokázal Chris Wood správně vyhodnotit situaci ve vápně a po jeho stažení soupeře k zemi neměl Anthony Taylor jinou možnost, než nařídit pokutový kop. Zahrávat ho šel Joao Pedro a přesnou trefou do levého dolního rohu se podruhé zapsal na listinu střelců. Také hostující defenziva převedla nevídaný zkrat. Dunk v 71. minutě fauloval a Taylor nařídil penaltu a udělil mu žlutou kartu. Dunk protestoval natolik intenzivně, že si vysloužil druhý kartonek, čímž velmi hloupě poškodil svůj tým. Gibbs-White dramatickou situaci zvládl na jedničku a dělovou ranou na levou stranu snížil na 2:3. Výsledkem bylo pouze mnoho emočně vypjatých momentů, vyrovnání již hráči Forest zařídit nezvládli.

Brighton se tak poprvé od poloviny září, kdy vyloupil Old Trafford, dočkal venkovní ligové výhry. V příštím kole se 3. prosince představí na půdě Chelsea, Nottingham o den dříve přivítá Everton.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 4:1

25.11.2023 16:00

Góly: 13. Alexander Isak, 60. Jamaal Lascelles, 61. Joelinton, 83. Anthony Gordon - 23. Raheem Sterling

Hráči Newcastlu vyhráli ve 13. kole Premier League v St. James' Parku nad Chelsea 4:1. Duel nabídl atraktivní podívanou již od úvodního hvizdu. Lépe do zápasu vstoupili domácí, na trefu Alexandera Isaka ze 13. minuty však ještě hosté dokázali do poločasu zareagovat. Klíčová pasáž utkání tak nastala až po hodině hracího času, kdy nejprve Jamaal Lascelles poslal Straky podruhé v zápase do vedení, které krátce nato navýšil Joelinton. Londýňané tak přišli o solidní šňůru tří venkovních výher za sebou.

Newcastlu se hrozivým způsobem zaplnila marodka, na což doplatil těsně před reprezentační přestávkou v Bournemouthu. Jedním z mála navrátilců do sestavy Strak byl karetní hříšník Bruno Guimaraes. Situace tak hrála o něco více do karet Chelsea, které se začalo výrazně dařit v útoku, když nejprve nasázela čtyři branky Tottenhamu a následně stejný počet gólů vsítila i v jednom z dosavadně nejhezčích utkání sezony proti Manchesteru City.

Živé klání gólově načal Isak, jenž se v době přijetí povedené průnikovky od Lewise Mileyho nenacházel v ofsajdu kvůli zapomenutému Marcu Cucurellovi. Ve 23. minutě dostal Raheem Sterling příležitost pelášit vstříc brankáři, těžko pochopitelně si však počkal na faul. Vše vysvětlil z následného přímého kopu, který náramně uklidil přes zeď do šibenice. Strakám mohl vedení brzy vrátit Joelinton, rybičkou na zadní tyči ale trestuhodně minul. Ve 31. minutě několika chytrými přihrávkami dirigoval útok Blues Reece James, konečnou střelu Enza Fernándeze však gólman konečky prstů vytěsnil. Chybu Nicka Popea poté nedokázal ztrestat Conor Gallagher, jehož zápal do hry zastiňovala selhání v zakončení. V závěru půle se Sterlinga pokusil napodobit Kieran Trippier, z přímáku ale trefil břevno.

Oba celky se o převahu na hřišti přetahovaly i po výměně stran. Udeřit dokázal s uplynulou hodinou hry Lascelles hlavou, po přesném centru byl ve vápně úplně osamocen. Hororové momenty pro fanoušky Londýňanů navíc neskončily. Hned o minutu později chyboval nejzkušenější hráč na hřišti Thiago Silva a daroval Joelintonovi gól. Hloupostí v obraně Blues ale jen přibývalo, James se totiž rozhodl nechat se vyloučit po druhé žluté. Utkání již nabralo jiný spád a Magpies plně převzali otěže zápasu, což v 83. minutě stvrdil Anthony Gordon utaženou střelou na zadní tyč.

Odpolední šlágr nejvyšší anglické soutěže tak ovládl Newcastle. Ten v příštím kole 2. prosince přivítá Manchester United, na stadion Chelsea o den později přijede Brighton.

Více informací k zápasu

Luton Town - Crystal Palace 2:1

25.11.2023 16:00

Góly: 72. Teden Mengi, 84. Jacob Brown - 74. Michael Olise

Hráči Crystal Palace prohráli ve 13. kole Premier League na hřišti Lutonu 1:2. Na první branku si fanoušci v malebném stánku museli počkat až do 72. minuty, kdy domácí celek, který před několika dny vymanila ze sestupového pásma 10bodová penalizace Evertonu, poslal do vedení Teden Mengi. Vzápětí sice vrátil výsledek do vyrovnaného stavu Michael Olise, ani jeho branka se ale tou poslední nestala, neboť následně přece jen překlopil misky vah na stranu nováčka ligy Jacob Brown.

Utkání se do kronik anglické ligy zapsalo ještě z jednoho důvodu, jelikož hostující kouč Roy Hodgson vyrovnal rekord Arsèna Wengera, když se z pozice hlavního trenéra postavil již proti 56. soupeři.

Hráči Lutonu měli za sebou dva velmi těžké duely, které zvládli na jejich poměry velmi dobře. Na domácí půdě totiž dokázali uhrát remízu s Liverpoolem a poté padli jen těsně 0:1 s Manchesterem United. Stále však měl nováček soutěže na svém kontě pouze jednu jedinou výhru a v tabulce se nacházel až na 17. příčce. I na druhé straně Crystal Palace se výsledkově trápil, což podtrhla poslední porážka doma s Evertonem.

Fantastickým dvojzákrokem se v úvodu výtahl Thomas Kaminski, když si poradil nejprve s tečovanou střelou Eberechiho Ezeho i s následnou dorážkou Jeffreyho Schluppa. Tým z Londýna se prezentoval atraktivním ofenzivním fotbalem, zatímco nováček ligy se soustředil na rapidní protiútoky. Belgický brankář Kaminski podržel svůj celek znovu těsně před odchodem do šaten, když byl připraven proti střele z přímého kopu z kopačky Ezeho.

Po změně stran se Luton vrátil na hrací pažit jako aktivnější tým, z této pasáže však nic nevytěžil. Přestože hosté skórovali v 67. minutě, tak trefa Odsonneho Édouarda neplatila. Útočník si totiž pomohl rukou a obrana Lutonu nakonec nebyla za svou chybu potrestána. Na opačné straně si Mengi vybral perfektní načasování pro premiérovou trefu mimo mládežnické kategorie. Bohužel pro něj však náskok nováčka vydržel pouhopouhé tři minuty. Pod neskutečnou individuální akci se podepsal Olise. Nejprve si poradil s několika obránci domácích a pak míč nádherně zakroutil na vzdálenější tyčku. The Hatters se od výkopu ani jednou nedotkli míče. Hrdinou domácích se stal Brown. Defenziva Orlů naprosto podcenila centrovaný míč a byla za tuhle školáckou chybu patřičně potrestána. V nastaveném čase zachránila Luton branková konstrukce.

Luton tak potěšil domácí fanoušky a podruhé v letošním ročníku uchmátl vítězství. V následujícím kole se 2. prosince střetne s Brentfordem, Crystal Palace změří o den později síly s West Hamem.

Více informací k zápasu

Burnley FC - West Ham United 1:2

25.11.2023 16:00

Góly: 49. Jay Rodriguez (pen.) - 86. Dara O'Shea (vl.), 90+1. Tomáš Souček

Hráči Burnley prohráli ve 13. kole Premier League na své půdě s West Hamem 1:2. Dlouhou dobu bezzubé Kladiváře potrestal krátce po změně stran z pokutového kopu zkušený Jay Rodríguez. The Clarets, kteří dosud prohráli všechny domácí zápasy sezony, však hrubě nezvládli závěr utkání. V něm nejprve nešťastně zamířil do vlastní sítě Dara O'Shea a bleskový obrat Londýňanů dokonal Tomáš Souček. Ten stejně jako Vladimír Coufal nastoupil v základní sestavě a odehrál celý duel.

Domácí celek se možná trochu překvapivě stal největším otloukánkem celém ligy. Stalo se tak navzdory tomu, že tým pod vedením Vincenta Kompanyho byl v průběhu loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže hojně chválen za předváděnou hru. Jeho konkurent z Londýna byl sice v tabulce o poznání výše, k ideálu měl ovšem i on hodně daleko. V posledním zápase Hammers přiřkl výhru až pozdní gól Součka, který se následně dvakrát střelecky prosadil také v národním týmu.

Hrdina posledního reprezentačního srazu o sobě dal vědět hned zkraje prvního dějství, když se prodral k hlavičce, k jeho nevoli však tento pokus směřoval pouze doprostřed branky. Na druhé straně nebezpečně zahrozil po centru z pravé strany Luca Koleosho, jenže mu vystavil stopku fantastickým zákrokem Alphonse Areola. Vzápětí se italský teenager po souboji s Coufalem domáhal pokutového kopu, ale rozhodčí po přezkoumání u videa penaltu po právu neodpískal.

Krátce po změně stran se dostali domácí proti favoritovi do překvapivého vedení. Mohammed Kudus si ve své šestnáctce počínal nedovoleně, což neušlo pozornosti hlavního arbitra, který pro tentokrát již na bílý puntík ukázal. K exekuci se postavil zkušený matador Rodríguez a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Vzápětí vnikl do opařené obrany hostí Zeki Amdouni, ale střelou na bližší tyč Areolu nezaskočil. K vyrovnání byl po centru Coufala blízko Kurt Zouma, jeho hlavička se však s úspěchem nesetkala. V 86. minutě odčinil svůj penaltový faul Kudus, šikovně se totiž protáhl po pravé straně a jeho střílenou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní sítě O'Shea. V nastaveném čase se na centr ideálních parametrů z dílny Kuduse naběhl Souček, a placírkou vystřelil pro svůj tým důležité tři body.

Burnley tedy děsivou šňůru proher neutnulo a opět prohrálo. V dalším kole se 2. prosince utká s dalším nováčkem z Sheffieldu. West Ham o den později přivítá Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Manchester City - Liverpool FC 1:1

25.11.2023 13:30

Góly: 27. Erling Haaland - 80. Trent Alexander-Arnold

Manchester City v ostře sledovaném souboji 13. kola Premier League remizoval na vlastním hřišti s Liverpoolem 1:1. O úvodní branku se nepostaral nikdo jiný než Erling Haaland, jenž tak z 21 soupeřů, kterým kdy v nejvyšší anglické lize čelil, neskóroval už pouze proti Brentfordu. Norský kanonýr zároveň vsítil ve svém 48. utkání v soutěži už 50. gól, přičemž tohoto milníku v historii ligy nikdo nedosáhl rychleji. Dosavadní rekordman Andy Cole potřeboval o 17 zápasů více. Radost z dalšího výrazného úspěchu mu však v závěru pokazil svým prvním přesným zásahem sezony Trent Alexander-Arnold.

K nelibosti Jürgena Kloppa se šlágr o první příčku tabulky hrál krátce po obědě, právě Němec byl přitom dlouhodobým kritikem tohoto hracího času, v němž se Reds objevovali v porovnání se zbytkem týmů zdaleka nejčastěji. Několik důležitých hráčů Liverpoolu přitom ještě v noci z úterý na středu bojovalo v jihoamerické kvalifikaci o mistrovství světa. Množství opor Citizens se naopak vrátilo z národních týmů předčasně z důvodu menších zranění, přičemž mezi takové patřil i Haaland.

Úvodní ofenzivní snažení mohl domácím usnadnit Alisson, jehož laxní rozehrávku vystihl Phil Foden, ale z dobré pozice vyprodukoval pouze slabý pokus do rukavic brazilského gólmana. Na druhé straně si na centr ideálních parametrů z dílny Mohameda Salaha naskočil Darwin Núňez, nicméně stopku mu vystavil reflexivním zákrokem Ederson. Ve 27. minutě se ve středu pole výborně uvolnil Nathan Aké a dobře načasovanou přihrávkou našel připraveného Haalanda, který se štěstím uklidil míč ke vzdálenější tyči. Krátce před odchodem do šaten o sobě dal vědět opět Foden, jeho milimetrově přesnou střelu však vytěsnil Alisson na roh.

Po změně stran odvedl dobrou práci na levém křídle nejlepší driblér anglické nejvyšší soutěže Jérémy Doku, který na konci rychlého protiútoku předal balon Juliánu Álvarezovi, ten však nabídnutou příležitostí pohrdl a přestřelil. Po rohovém kopu Citizens se mohl radovat Rúben Dias, jeho doklepnutí do odkryté branky však předcházel nedovolený atak Manuela Akanjiho na Alissona. Osvědčenou spolupráci z prvního dějství si následně zopakovali Salah s Núňezem, nicméně druhý jmenovaný svou střelou k bližší tyči na Edersona nevyzrál. Jiný příběh už měla situace z 80. minuty, kdy Salah na hranici šestnáctky přiťukl míč Alexandru-Arnoldovi a ten křižnou přízemní ranou vyrovnal.

Natěšení fanoušci tak při návratu nejpopulárnější fotbalové ligy světa sledovali, jak si giganti anglické kopané rozdělili body. Manchester City v příštím kole přivítá 3. prosince Tottenham, do Liverpoolu tentýž den dorazí Fulham.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
13
9
3
1
27 : 10
30
2
Manchester City
13
9
2
2
33 : 13
29
3
Liverpool FC
13
8
4
1
28 : 11
28
4
Aston Villa
13
9
1
3
31 : 18
28
5
Tottenham Hotspur
13
8
2
3
25 : 17
26
6
Manchester United
13
8
0
5
16 : 16
24
7
Newcastle United
13
7
2
4
31 : 14
23
8
Brighton & Hove Albion
13
6
4
3
28 : 23
22
9
West Ham United
13
6
2
5
23 : 23
20
10
Chelsea FC
13
4
4
5
22 : 20
16
11
Brentford FC
13
4
4
5
19 : 18
16
12
Wolverhampton Wanderers
13
4
3
6
18 : 23
15
13
Crystal Palace
13
4
3
6
13 : 18
15
14
Fulham FC
13
4
3
6
13 : 22
15
15
Nottingham Forest
13
3
4
6
16 : 21
13
16
AFC Bournemouth
13
3
3
7
14 : 28
12
17
Luton Town
13
2
3
8
12 : 23
9
18
Sheffield United
13
1
2
10
11 : 34
5
19
Everton FC
13
4
2
7
14 : 20
4
20
Burnley FC
13
1
1
11
10 : 32
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (287)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

23 vítězných zápasů v řadě na Etihadu, takže bod docela dobrý

Ten Diasův gól, nepísknout to na hřišti, tak to VAR neotáčí, vůbec nebyl jasný faul.

Reagovat
Luc-Luc

Jasnej faul, zatahl mu za ruku

Reagovat
Svatej

Spíš to prostě nebyl faul, tam reálně Alisson prodal celej ten moment sudímu místo toho, aby udělal zákrok

Reagovat
O.Giroud

ja by som bol nasraný byť to opačne, ale na druhú stranu tieto zákroky na brankárov mi niekedy príde ako pískanie rúk no

Reagovat
Kixi Syhimour

Alisson na tu už minimálně taky dvakrát doplatil, takže aspoň něco

Reagovat
repkajebuh

Vždyť mu chytl ruku?? Jak má gólman chytit balon do ruk, když tě protihráč i nepatrně podrží rameno?

Reagovat
Rohlíček

Reagovat
Coutinho10

přišlo mi, že jsme spíš tahali za kratší konec, takže bod beru jako výhru

Reagovat
Luc-Luc

Trent tam neni od braneni v poklidu remizka, shiti nic nemeli...ynwa!

Reagovat
Svatej

Tak co, rozcupuje Klopp sudiho za ten neuznanej gol City, aby si udržel konzistenci, nebo bude tradičně vysirat jen v momentě, kde to posere jeho?

To byl tak smesnej faul z ničeho, že být to naopak, už vidím další sepisovanej Statement...

Reagovat
Luc-Luc

To byl jasnej faul, jses debil?

Reagovat
Svatej

Proč na mě musí z celý Liverpoolsky fanbase zareagovat zrovna jeden z top 3 kretenu.

Reagovat
Luc-Luc

Kdo je tam jeste v top3?

Reagovat
Svatej

Teasnu jednoho nich - absolutní vítěz Bubble.

Reagovat
Kinky7

Vrabejka do třetice?

Reagovat
Bandita_Harry

Ale prosím ťa, Cubazi to jasné zvalcoval a to konkurencia bola, musím uznať aj ja.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladis271

Reagovat
Salfovic

To je naopak jedinej soudnej od vás

Reagovat
Bandita_Harry

A dosť toto si už prehnal.Také zle to nemôže byť a ani to také nikdy nebolo a ani za čias class 2020.

Reagovat
SCELO

aj mne to prislo slabe na faul, ale som rad, ze ho neznali....

Reagovat
vladis271

rovnako. Ak by to bolo naopak penil by som. Ale zase je treba uznat, ze sudi zvyknu brankarov chranit viac.

Reagovat
SCELO

Reagovat
mistr129

Jako v kontextu co se nepísklo v našem zápase s Newcastlem to směšný je, jinak ale takový 50/50 moment

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak Alisson je gólman, incident v malém vápně, dá se očekávat, že se na to bude nahlížet jinak.

Reagovat
mistr129

Jo jak říkám, já s tím nemám v tomhle konkrétním případě problém... ale k tomu co píšeš, mně se dlouhodobě nelíbí ta až nesmyslná ochrana brankářů, kdy ten odehraje balón a pak zlikviduje protihráče, stejně tak že se ho nikdo nemůže dotknout

Reagovat
masly008

Reagovat
Registrujisejenproto

Souhlas

Onana a jeho double faul proti Vlkum, nejvetsi sracka ever ze mu to proslo

Reagovat
avicii

Reagovat
masly008

Tak jde o to jestli pískl jako faul to zatažení za ruku nebo potom to vražení.Za tu ruku asi ok,ale ta hra do těla faul nebyl.

Reagovat
repkajebuh

Vždyť to byl jasný faul..

Reagovat
Rohlíček

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
MystycMac

Každa strata City je pre vývoj Ligy len a len dobre...Ale Liverpool s týmto nepochodí, nepodarili sa im nakúpi Nunez Gakpo Gravenberch Endo Alister su flopy no . Alison ma tiež to naj za sebou takéto hrubice robí zápas čo zápas...

Reagovat
vladis271

Reagovat
Registrujisejenproto

Ty jeste nejsi v kanále?

Reagovat
MystycMac

máš navarene doma ?

Reagovat
O.Giroud

má ti niečo spláchnuť do záchodu aby sa aj tebe ušlo?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Unai

Hrubka az oci bolia

Reagovat
Ranoth

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kejza

Doufám, že Alisson nevypadne na dlouho. Jinak to dobře ustáli a Trent City moc opatrný

Reagovat
vodka

co v tom studiu Hošek mele o Andy Colevi a že měl pro svých prvních 50 golu v lize servis Manchesteru United?

Reagovat
supporter

Vzdyt je to jen pozer co hovno vi

Reagovat
masly008

tak on se vyzná jen v kurníku a potom umí anglicky a to ho kvalifikuje na to že asi rozumí celé PL

Reagovat
Nizzie

umí "anglicky" asi jako Harry Kane

Reagovat
masly008

Reagovat
SunFells

Taky jsem nedávno zjistil, že začínal kariéru v Arsenale

Reagovat
Coutinho10

tak asi to myslel tak, že to šlo přes něj (centry, passy atd. do vápna) a to tam uklízel...nebo to bylo jinak ?

Reagovat
vodka

Cole přišel do United jako hvezda a MU vliv na rychlost jeho prvnich 50 golu v lize nemel, protoze uz pred prichodem do MU mel skoro gol na zapas (pokud se bere jen Premier League, tak tam mu mozna nejakych 5 golu chybelo, ale stejne to byla od Hoška blbost, jak to podal).

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že to tam sypal už za Newcastle, takže bylo jasný, že v dalším špičkovým týmu té doby to horší nebude, ale asi spíš chtěl prodat to, že tam u vás byla velká kvalita....možná to špatně vyznělo, to jo

Reagovat
eder

On ale nemluvil o servisu Manchester United, ale jen o servisu všeobecně. Alespoň já jsem tam nic o MU v této souvislosti neslyšel...

Reagovat
vladis271

Akanjiho a Dokua vytiahli zase odkial a za kolko?

Inak zlaty bod. Na etihade prehravaju vsetci za radom. City tam mali 28 vyhier v rade. Mleli nas dobre. Ale to tam melu kazdeho.

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně ani nepřišlo, že by nás nějak extra mleli, upřímně mi to přišel jakojeden z nejslabších výkonů City na Etihadu v našich vzájemných zápasech za poslední dobu.

Reagovat
Bandita_Harry

Aj tak môžme byť za remízu radi, snáď nás tento výsledok povzbudí

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Luc-Luc

Doku je skvelej, nechapu, ma jednu klicku a stejne nas tam furt terorizoval...city miextra silny dnes neprislo teda, mohl by byt zajimavej boj o titul opet

Reagovat
SunFells

Nemá jednu kličku

Reagovat
772jozef

Áno ani ta jedna není klička

Reagovat
masly008

oba šli přes 30?

Reagovat
vladis271

to je je dnes za drobne.

Reagovat
Miguel19

Doku asi za 60

Reagovat
Kinky7

Akanji loni za 15. Roku letos 60

Reagovat
SunFells

Akanji tak za půlku.

Reagovat
Uwe háže buly

Akanji z Dortmundu, kde mi nikdy nepřišlo, že bude mít na nějaký lepší tým.. vlastně ani v Basileji mi nepřišel nic extra pro velkoklub a najednou hraje základ v City

Reagovat
Registrujisejenproto

Doku vynikajici, zabavny hrac takoveho peak Maného mi pripominal

Foden a Bernardo taky top, jedine minus jejich simulantske momenty

Bod spise lucky, ale ze City beru

Reagovat
Remt

Doku je pro obránce hrozně nechutný hráč

Reagovat
avicii

Skvelý bod a mame najťažší zápas v lige za sebou, takže pohoda.. ak chceme ale dlhodobo hrať na špici PL už túto sezónu fakt by sme ten káder potrebovali v zime doplniť DMkom ( Andre?)...

Reagovat
avicii

A ešte k úpadku EF, ten je jasný keď sa človek pozrie na diskusiu pod preview k nášmu zápasu, tam sú len trolovia alebo úplne dementne názory

Reagovat
bbbauch

Ze zrovna ty budes mit problem s dementnima nazorama..

Reagovat
avicii

Čítal si to vôbec? Des naprieč fanusikovskym spektrom

Reagovat
bbbauch

Necetl no ale nedalo mi to

Reagovat
avicii

A samozrejme, ja nemám dementne názory a mam skvelý prehlad vo futbale

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Remt

Přitom MU hrají až zítra

Reagovat
JessePinkman

Andre nepřijde... bude se čekat na návrat Bajcetice, plus Thiago.

Reagovat
avicii

Kks až teraz som zbadal ze City nastriedali mame lespiu lavičku

Reagovat
Bandita_Harry

Mohlo by ich to stáť ešte nejaké body

Reagovat
Kinky7

Až na tě lavičce bude grealishe s KDB kovacicem a nunesem tak nám zase budou nadávat že máme 2x 11

Reagovat
Bandita_Harry

Lebo vám dlhodobo na lavičke sedavaju top hráči PL, momentálne to teda už neplatí a tuším máme aj my širší káder

Reagovat
772jozef

Reklama na nudu

Reagovat
Svatej

Nádherná ukázka toho, že skautování talentu je hrozně složitá práce. Můžeš vyskautovat celou jedenáctku hráčů s talentem jako prase, jenže když je jejich fotbalový IQ někde na úrovni ženskýho fotbalu, tak s tím svedeš hovno.

Tohle je už po několikátý, kdy naprosto žasnu nad hloupostí toho mančaftu a vůbec nevim, jestli je tohle věc, která se dá nějak doučit/získat v budoucnu. Ten tým by potřeboval spíš Guardiolu, aby přemýšlel za ně, protože jsou to regulérní tupci a retardi. To se nedá ani nazvat nějak diplomaticky.

2 týdny čekání na tohle.

Reagovat
Jason_

CITY NEBO POOL?

Reagovat
Pablos

Ještě před pár dny… Těžká rána pro City a Norsko Halaand je zraněný

Reagovat
DieFohlenBMG

Kdo má teď lepší gólovou formu než Souček? Haaland, Kane, Salah a někdo další?

Reagovat
John Obi Mikel

Luton vyhrál, Barkley v základu

Souček teď slušná střelecká forma, třeba ho ten Inter fakt vezme.

Reagovat
Wazza228

Však Barkley je v základu prakticky pořád. Kromě času, kdy byl zraněnej.

Reagovat
Coutinho10

navíc Suk 2x za sebou gól na konci zápasu v PL, který byl vítězný....to už není náhoda...mega super

Reagovat
John Obi Mikel

To byly zase protrpěné 2 hodiny sobotního odpoledne. Všechno špatně, příšerný výkon ve druhém poločase a zasloužený debakl

Jak jsme skončili před předchozí repre pauzou pozitivně, tak teď jsme zase úplně na dně.

Reagovat
vitasrp

Bylo úplně jasný, že se to hnedka posere. Proti Brightonu bez Reece, bez Cucurelly, to zas bude parádní lepeníčko lepení v té obraně.

Já moc nečekal, že na Newcastlu něco uhrajeme, jejich styl hry nám prostě nesvědčí + ta nevyzrálost toho týmu je vysoká, ale zase si takhle rozjebat i nějakej pocit, co z toho týmu člověk má, to jsme fakt nemuseli.

Reagovat
John Obi Mikel

Druhý poločas 1 střela, nula na branku, to byl odevzdaný výkon.

Příště jsem hodně zvědav, co vymyslí. Třeba uvidíme od začátku Maatsena. Kde byl vlastně dneska Gusto?

Reagovat
vitasrp

Tak ty statistiky jsou krásný, ale to utkání v podstatě skončilo v 70. minutě červenou Jamese a bylo hotovo, tam pak byla nulová šance, že by se s tím už něco udělalo.

Do tý branky na 2:1 to bylo tak nějak oukej. Kdybychom hráli dál normálně, stále by to třeba vypadalo nějak k světu, ale když si po minutě necháš dát po takový minele hnedka třetí fík, to je pro většinu týmů na Newcastlu prakticky konec zápasu.

Lehké zranění, on i opustil sraz reprezentace, protože měl nějakou bolístku. Hlavně ať je zdravý příští týden, nebo budeme hrát kompletně bez krajních obránců.

Maatsen by zrovna proti Brightonu hrát mohl, u něj je velký mínus, že je tak malý (a jsme zranitelní ze vzduchu, takže aspoň v obraně potřebujeme vysoké hráče), ale proti Brightonu by to nemusel být zas až tak velký problém, uvidíme.

Reagovat
VTID94

Borec Rooney konečne 3 body hneď na šiesty krát

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Souček dokáže rozhodnout i příštích 5 zápasů, tak ho možná část fanoušků WHU vezme na milost a přestanou psát, že on je ten, kdo je táhne dolů.

Reagovat
MystycMac

Prestante stále tu vynášať Sučeka do nebies len zato že je čech preboha...

Reagovat
FCSL

Ty jsi fakt strašnej výmaz, aspon se nauč číst

Reagovat
MystycMac

Ale veď pravom ho kritizujú tak čo...

Reagovat
Remt

Já tady teda nechci bejt sprostej, ale vyhodte uz odsud tohohle kripla vylizanyho.

Reagovat
MystycMac

Ja vulgarizmy nepoužívam na vyhadzov si skôr ty.

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
avicii

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
mojmira

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nizzie

Reagovat
ACSeRw!n

rika cobol na ceskym webu

Reagovat
SunFells

https://dubz.live/c/f368dc

Olise se vrátil gólově

Reagovat
VTID94

https://twitter.com/AstridWett/status/1728460713608225139?t=gjJU3Vq8plHB269Orj5Tmw&s=19

Chudinka Astrid. Takéto výsledky sa môžu podpísať na jej zdravotnom stave

Reagovat
Luc-Luc

Chelsea po stastne remize s nejslabsim city za poslednich nekolik let tvrda srazka s realitou. To bude chtit v zime novy pokemony aspon za 500 mld

Reagovat
Miguel19

Dnes mi to regulérně přišlo jako sabotáž trenéra.

My máme 90 % karet jenom za kecy na rozhodčí nebo odkopnuté balony. To ty kokoty nikdo nevaroval, že se to letos více řeší? To, co předvedl James je na pořádnou pokutu. Kapitán, nejlepší hráč mužstva.

Krásně se vrátily ty kecy, jak se zvedáme a jdeme nahoru. Reálně se nám povedl zápase se City, kde jsme stejně dostali 4 fíky.

Dneska fakt ostudný výkon.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
celeb

+ Sterling by za to detinské odkopnutie dostal žltú aj vlani. James mal smolu na Gordona?, ten kontakt mi prišiel minimálny, akoby si pol sekundy po strate uvedomil, že má žltú a nechcel to dohrať, ale už bolo neskoro. Každopádne zápas skončil po hrubke Thiaga, hlavne psychicky pre tak mladý labilný tím.

Reagovat
Gunner14

Top of the league. Kai Havertz

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Golasso

Komentátor: "Fanoušci Arsenalu si mohou zpívat top of the league"

Meanwhile naši fans: "Tsamina mina eee eee waka waka eee eee"

Miluju

Reagovat
Zdechlina

Aaron konečně v základu, a hned čisté konto, a Havertz vítězný gól. Náhoda? Nemyslím si.

Reagovat
Nizzie

No, akorát byl Aaron nervóznější než a dělal větší kiksy i než Raya, kterého jsem za to sám kritizoval. To čisté konto má i díky notné dávce štěstí. Jeho sebevědomí je pryč a pokud se dnes měl ukázat, že by si měl jedničku vzít zpět, tak se mu to teda hrubě nepovedlo.

Reagovat
Zdechlina

Já vím. Bylo to myšleno jako vtip. Byl špatný no

Reagovat
Whitemedia

Haveeeeeeeeeeeeeertz

Reagovat
Registrujisejenproto

V zitrejsich 2 zapasech by idealne mohli prohrat vsichni 4

Reagovat
Pospovič

Tvl to je den

Ale ještě k City, Liverpool vyrovnal v 80. minutě, Chelsea v 95. minutě, Arsenal vyhrál gólem v 86. minutě a v Community Shield až v 111. minutě. Toto už o něčem vypovídá a mělo by se na té koncentraci zapracovat, úplně zbytečné ztráty

Reagovat
Gunner14

Koncentrujte se na třetí ligu radši

Reagovat
Pospovič

Vaše jediná šance

Reagovat
SunFells

Reagovat
avicii

Reagovat
krisa

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mastný Chobot

Nejako som bol kludny cely zapas, ako keby som tusik, ze to dotiahneme. Kazdopadne ta ofenzivna hra nie je ziaden zazrak. Nastastie mame Ricea a momentalne mozno najlepsiu stopersku dvojicu v lige. Vsetci traja hraju zapas co zapas vyborne. Havertzov gol potesil, snad mu uz toto pomoze.

Reagovat
Nikikrew

Ak jeden z tychto 3 sa zrani na dlhsie, asi game over ako minuly rok so Salibom

Reagovat
mistr129

Tak zrovna dneska sedel White, který by si toho stopera taky odehrál. Plus za nějaké 2 měsíce už bude Timber. Samozřejmě je to otaznik, ale zároveň podle mě ne automaticky konec sezóny

Rice by byl pruser, to souhlas

Reagovat
Nikikrew

White nie je tak dobry ako Saliba / Gabriel, navyse oni dvaja hraju vyborne preto, lebo hraju spolu. Rice by bol asi vacsi pruser ale stoperi velmi podobni.

Reagovat
LaVolpe

Timber bude až příští sezónu.

Reagovat
Jkb

Timber začne s lehkým tréninkem někdy na konci ledna, do nějakého plné kondice se dostane tak v půlce března, pokud nebude mít nějaké komplikace

Reagovat
SunFells

Reagovat
PP

tak zdravý Partey ho zvládne zastoupit, ale zdravý Partey..

Reagovat
Nikikrew

Vsak toto

Reagovat
SunFells

ale slabý výkon, měli jsme štěstí, že Brentford měl významné ztráty

Reagovat
Gunner14

Bukayo Saka is the only player to have created 50+ chances, completed 50+ take-ons, scored 10+ goals and provided 10+ assists in the Premier League in 2023.

Arsenal’s star boy can do it all.

Reagovat
MystycMac

Greenwood pekne Golaso a zajtra sa budeme smiať na polenách jak Hojlund Antony Garnacho...

Reagovat
eder

Reagovat
Maximm9

Reagovat
avicii

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
krisa

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Salfovic

To je normální znásilnění

Reagovat
kissak

Reagovat
Čenda

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
masly008

Poprvé se mi stalo, že dva týmy kterým fandím vedou ligu.

Arsenal

NY Rangers

Reagovat
Neutron

Arsenal

NY Rangers

Reagovat
Amon

Reagovat
Golasso

Reagovat
domingo

Jako (trochu) lepsi nez Boston a Vegas, no

Reagovat
oli9

Tohle se stane jednou za 50 let

Reagovat
masly008

já vím.Mi se to přihodilo poprvé co fandím od cca devadesátek

Reagovat
mistr129

Nechci ti brát radost, ale mě loni začátkem sezony vedli tabulku Arsenal, Slavia, hokejový Pardubice i Ferrari a nakonec hovno z toho

Reagovat
masly008

Jasně že z toho zase nic nebude, na to jsem zvyklý,ale prostě po tolika letech sledování těch týmů si vybavuji až teď že oba vedou ligu.

Tím neříkám že se to nesešlo i dříve jen si to tak přesně nevybavuji prostože byly roky ( byl čas) kdy jsem sledoval i Gians a Knics s Lakers.

Reagovat
Mastný Chobot

Ako často sa vlastne stane, že tím, čo je v NHL prvý po základnej časti, vyhrá aj play-off? To bude skôr asi rarita, nie?

Reagovat
Mastný Chobot

Resp. nie rarita, ale nestáva sa to veľmi často

Reagovat
Neutron

naposledy vyhral vitaz President´s trophy Stanley Cup 10 rokov dozadu a celkovo sa to stalo velmi malo raz...niekde som sa docital, ze iba 8, ale zase President´s trophy sa isto neudeluje od zaciatku NHL a v minulosti, ked aj tych klubov bolo menej, plus obrovska dominancia Montrealu v minulosti...

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
cejen13

Mě jako fanouška Sharks, Arsenal zachraňuje od velký deprese

Reagovat
Spikous

Ja to mám tak s Aston Villou a Montrealom

Reagovat
cejen13

Hm u Vás to letos bude taky dlouhá sezóna, tak pevný nervy přeju. To jak ste teď ve středu proti nám otočili, to sem dejchal těžko

Reagovat
Spikous

No pri tých zraneniach to bude zase slabá sezóna no Sharks si vo veľkej kríze. No a to víťazstvo bolo len tak tak.

Reagovat
Cantona

Ako to je s tým Greenwoodom, kdesi som čítal, že mu nepredĺžime zmluvu, keď vidím, čo nám beha na krídlach a útok žiadny, rozmýšľam, čo vlastne v tom klube zmýšľajú ?

Reagovat
Hachim Mastour

no nepredĺžite ani keby strelil 50 gólov.

Reagovat
Busby babes

v lete ho prodat.

Reagovat
cr7sux

nechat

Reagovat
oli9

Luton první výhra

Reagovat
VTID94

Good ebening

Reagovat
Golasso

*Good ebening, mate.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Unai

Reagovat
Unai

Reagovat
Mastný Chobot

Ange najprv prvý v histórii 3x manažér mesiaca, teraz historicky prvý, čo prehral 3x po sebe, pričom dal vždy prvý gól. Ten si ide pre všetky tie rekordy

Reagovat
Edgewalker

Začínám v tom cítit záměr

Reagovat
PP

tož, dyt měli peška.. Z jednoho zápasu 3 klíčáci..

Reagovat
Busby babes

ale jako maj no. Spurs proste nikdy nebudou mit nejak sirokej kadr aby neco takoveho dokazali vykryt. Obrana a nejlepsi kreativni hrac... to je pak tezky. navic i docela slozitej los. Dva kluby co maj velmi kvalitni kadry (pravda doma) a smolnej zapas s Wolves

Reagovat
Golasso

Hehe ... a příště na City

Reagovat
Gunner14

aspoň 7

Reagovat
Zdechlina

Hotsperm bublina splaskla. Good ebening

Reagovat
Nikikrew

AV super len skoda, ze v brane maju toho chuja najvacsieho , inac by to bol takmer dokonaly tim

Reagovat
VTID94

Bez neho by to nebolo ono

Reagovat
Gunner14

Slepice hrajou příští zápas s City

Tak to nebudu jedinej kdo si pochutná na kuřecím o víkendu.

Reagovat
Jesfey

S tím, jak hrajete vy, bych se bál spíš o váš výsledek

Reagovat
afc

Reagovat
SunFells

Haha, týpek nezná Kaie Havertze.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

druhej polocas lepsi, docela lekce z produktivity no, coz je taky fajn zase nekdy videt, ze svoje sance vyuzijem. jeste tam byli dva dobre brejky. Mainoo hezky vykon, s balonem a pod tlakem nepanikari a to je super, na 18 letyho kluka fakt dobry. Z nej by neco mohlo byt, tak snad se bude postupne zaclenovat a zlepsovat.

Reagovat
iamek

Onana, Harry a Mainoo . Shaw taky neskutečný upgrade na LB.

Reagovat
Man__United

Tonda a góly proti Evertonu to je jistota, hrát proti nim každý týden je nejlepší střelec ligy

Reagovat
pingla

zápas, ve kterém jsem měli prohrávat 3:0 po poločase, vítězíme 0:3. Stačilo mít pořádného útočníka. hra prvních 60 minut fakt špatná. Everton měl navrch, po druhém gólu se hra uklidnila, bylo to lepší a nakonec jsme to dohráli v suchým, ale hra zase bídná, byť dnes za 3 body s čistým kontem dnes výborného Onany. A Mainoo byl parádní taky

Reagovat
Busby babes

jak se rika u nas na vsi: dulezity jsou body a na ostatni se vyser.

Reagovat
Kixi Syhimour

Fair play Garnacho, nádherná branka

Reagovat
VTID94
Reagovat
SunFells

Tak to víme již odsud. Chcanky.

Reagovat
Nizzie

Nesuď na základě dvou-třech výmazů celou fanbase.

Reagovat
SunFells

Nedělám to

"Niektorý fans Tottenhamu su pekný odpad"

Reagovat
Nizzie

Právda, moje chyba.

Reagovat
Busby babes

typek co ma 400 followeru. nema cenu ztracet cas. debil. najdes v kazde fanbase.

Reagovat
Mastný Chobot

Zrovna vo fanbase zidovskeho klubu so Zidom ako chairmanom by som to necakal tbh

Reagovat
Mastný Chobot

Omg sorry ze english wtf

Reagovat
Busby babes

to tihle blbci neresi, to je moc komplikovane

Reagovat
Wazza228

Konečně nějaká (výsledkově) pohodlná výhra. Garnacho parádní gól, Tony taky pěknej a pro něj typickej a Rashford dobře proměněná penalta (snad mu to pomůže). Úžasnej Mainoo, kterej vypadal, jako ostřílenej záložník. V něm můžeme mít velký poklad.

Reagovat
Busby babes

Sean Dyche on VAR after Manchester United pen: "It’s bizarre. There’s no point. I feel for fans. We all know what’s going to happen. The VAR thing this year, it’s been all over the place. It’s the simplest thing but it seems to be mayhem all the time."

ale dobry, pro jednou breci kvuli VARu nekdo jinej.

Reagovat
r.mrazik

a pritom tohle VAR udelal dobre

akorat to trvalo extremne dlouhou dobu opet

Reagovat
Zaschrona

Ono hlavní problém je, že ve spoustě jiných zápasů se taková penalta nepískne ani přes VAR. Ta nekonzistence je strašná.

Reagovat
bbbauch

Ten Garnacho wow, to bylo acko bez naflusu pro Pickforda

Reagovat
Gunner14

Teď jsem to viděl, fotbal je nádherná záležitost gól sezóny zřejmě vystarán

Reagovat
bbbauch

Nejvetsi prdel je, ze kdyby Dalot umel nacentrovat, tak se nic takovyho nestane

Reagovat
Busby babes

akorat jsem to chtel psat, ze je to dane tim, jakej je Dalot lempl

Reagovat
krisa

Reagovat
Ligter

Reagovat
bbbauch

Jinak teda Kobbie, klobouk dolu. Na debut super vykon, ten jeho klid a prehled, s tim strcil kazdyho naseho zaloznika letos do kapsy.. navazal na povedeny predsezonni turne, ten muze bej do budoucna fakt poklad

Reagovat
r.mrazik

klidne bych ho dal pak vedle casemira...

Mounta prodat treba do...evertonu

Reagovat
Busby babes

tvuj hejt vuci Mountovi...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Neutron

Reagovat
Radin

Vše při starém. V PL musíš mít lavičku na podobné úrovni základu..

Reagovat
h8_sfatto

takže vlastně dva týmy hrající o sestup...asi jako když se Hložek trefí proti Dynamu Drážďany

Reagovat
Cobra

Tyto prohry, kdy hrajeme fakt dobře a neproměňujeme šance mě serou více, než když o zápas přijdeme v posledních minutách, když jsme objektivně horší tým a nebo když dohráváme v 9 lidech a dostaneme naloženo.

Marodku máme sice brutální, ale nedokážu se zbavit dojmu, že být Romero na hřišti, tak poslední dva zápasy vyhrajeme. O to víc mě sere, že se nechal vyloučit tak dementním způsobem.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
forrest

André Onana má momentálně nejvíce čistých kont v Premier League. Kamerunský brankář má již pět čistých štítů a už 312 minut neinkasoval. Onana má také nejvíce zákroků v rámci Premier League a mezinárodních zápasů, přičemž musel dohromady zasahovat už pětašedesátkrát.

Reagovat
iamek

Žádný hate na nej teď. Ani na Harryho. Kritizovat umí každý

Reagovat
r.mrazik

posledni zapasy chyta naprosto skvele

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SunFells

Jamie Carragher

@Carra23

Anthony Gordon has been #NUFC best player this season!

Oh, narativ už se začíná měnit

Reagovat
kissak

?

Reagovat
SunFells

Nedávno to byl pro hodně lidí flop, který za ty peníze nestojí.

Reagovat
kissak

Je fakt, že se tak po přestupu jevil, ale potenciál má a Howe na něm skvěle zapracoval. Uvidíme kam až se dostane a jak dlouho vydrží forma.

Reagovat
SunFells

Je mu 22 .... a je v novém týmu. Lidé by měli sledovat, proč za hráče utrácí obrovské peníze, i když výkony tam nejsou - Výkony jsou pro sportovní ředitele a celé analytické oddělení dost vedlejší, kupují hráče s vhodnými nástroji a je úkolem trenéra naučit ho správně je používat. Také ho kupují s domněním, že u nich bude minimálně po dobu kontraktu, nazývat hráče po první desetině či i pětině flopem je kokotina a to tím víc, čím menší praxi zatím má.

Reagovat
kissak

Reagovat
Hlahart

[StatsBomb on X]: André Onana has saved +8.6 goals above expected based on the shots he's faced this season - more than any other goalkeeper in the Premier League

U Opty to vychází hůře a je tam 2.

Reagovat
Busby babes

not bad na golmana, co neumi chytat...

Reagovat
Zaschrona

Tohle se letos stalo po zápase s námi už víc golmanům...

Reagovat
Zaschrona

Everton have had 124 shots at home in the Premier League this season - only Liverpool (129) have had more.

Conversely, Everton have scored just 5 goals at home in the Premier League this season - the joint-fewest in the league (with Burnley).

Reagovat
Wazza228

Musíte umět trefit bránu, no

Reagovat
Zaschrona

Bránu by i trefovat šlo, ale doma nedáváme góly.

Everton at home:

12.9 xG

11.4 xG(On Target)

5 goals, -7.9 underperformance

Everton away:

7.6 xG

8.02 xG(On Target)

9 goals, 1.4 overperformance

Reagovat
vodka

každopádně hrajete dobře, Dyche na tu bídu fakt umí

Reagovat
SunFells

hrůza, snad to brzo zlomíte

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes
Reagovat
VTID94
Reagovat
JohnnyBravo

V sobotu to bude s Newcastlem souboj kryplů. Snad se na nich ještě podepíše ten včerejší těžkej zápas

Reagovat
Man__United

Co to jako je za zprávy o Ancelottim?

Reagovat
jk

Rodrigo Bentancur tore the ligament in his ankle against Aston Villa. He will be out for almost 2 and a half months minimum. Return around mid-February.

Mrtka cash mate.

Reagovat
VTID94

BREAKING: Tottenham Hotspur have contacted @FA_PGMOL seeking clarification on a number of incidents from their defeat to Aston Villa. Club dumbfounded at Matt Cash escaping a red card for a challenge on Bentancur.

A formal request for a replay is being considered.

Reagovat
jk

Mrtka Cash. Snad dostane ban.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/AliTheMail/status/1729559204019437629

jako je fakt, ze to pise Mail's Chief Football Correspondent co ma 63 followeru no, tak to urcite bude pravda.

Reagovat
jk

Believe they're unhappy at number of offsides

Nic jiného než replay nepřichází v úvahu.

Reagovat
Busby babes

Levy uz to sepisuje...

Reagovat
jk

2x prachy ze vstupného, hehehe

Reagovat
jk

Chce to pořádný statement.

Reagovat
Amon

A opakovanie zapasu minimalne

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/CANALSportCZ/status/1729460724605338040

Nechceme, aby hráči boli simulantské mrdky, ale asi je jasné, čo by nasledovalo, keby sa tu Kilman zachoval tak, ako 90 % hráčov.

Reagovat
jk

A měla by tohle bejt červená? Pro mě třeba ne. Kilman tam schválně stál, šel si pro ten konflikt a pa se tam složit a vynucovat si červenou mi přijde stejně nedůstojné.

Reagovat
Mastný Chobot

Nie som toho názoru, že Kilman tomu šiel nejako naproti. Reagoval na ľahký pád Viníciusa, ale nijako prehnane. Skôr mi ale ide o to, že keby reagoval príliš prehnane na ten jemný headbutt, tak Vinícius pravdepodobne nedohrá.

Reagovat
jk

Vinicius kdyby ho vzal jen trochu víc, tak takhle zespodu by to nejspíš bylo i s krví, je to hodně nepříjemný.

Ale já to prostě malém tak, zle když už se tam někdo chce očividně dohadovat, tak by měl i něco zkousnout.

Za mě se Kilman zachoval fér, žlutá v pohodě a hrejte dál.

Větší průser vidím v tom na co narážíš v prvním postu, že většina hráčů spadne a pak je z toho RC i když jde o zanedbatelný kontakt.

Reagovat
Busby babes

ano, mela. uder hlavou je na cervenou. a tohle byl uder hlavou. a ze Kliman stal? no stal, Vinicius sel proti nemu.

Reagovat
jk

Chápu J0eli ale mám to jinak no.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

I see what you did there

Reagovat
Ondiis

mi teda přijde více nedůstojné spadnout, čílit se, že protihráč dělá ramena a reagovat na to hlavičkou za kterou měla být pravděpodobně redka

Reagovat
jk

A co dělá ramena když ani nezvládne že se mu někdo protáhne kolem ksichtu?

Reagovat
Ondiis

Však to zvládnul

Reagovat
jk

Tak kde je kurva problém?

Reagovat
Front hell

Právě že oproti 90 procentům jiných fotbalistů to zvládl...

Reagovat
icemike

Jasná red. Vinicus je magor, dokazuje to každé kolo

Reagovat
SunFells

Vinicius měl letos už takové tři incidenty, pokaždé bez zaslouženého trestu

Reagovat
Mastný Chobot

Podpriemerný futbalista, zato nadpriemerný mamlas. Taký Richarlison pre chudobných.

Reagovat
Nizzie

Jak kdyby Richarlison byl pro bohatý.

Reagovat
Talker

Osobně bych za tohle červenou nedával tak jako tak, spíš žlutou. A pokud by hráč spadl, tak bych mu dal žlutou za simulování.

Reagovat
masina_LFC

On this day 25 years ago, a fresh-faced local lad by the name of Steven Gerrard walked out at Anfield to make his debut... <3

Reagovat
JohnnyBravo

See? nobody gives a fuck

Reagovat
jk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele