Zlatíčka v Metru: Laurinová, Badinková, Peroutka a Slaný mění role a kostýmy jako na běžícím pásu
Zdroj: herminapress

Zlatíčka v Metru: Laurinová, Badinková, Peroutka a Slaný mění role a kostýmy jako na běžícím pásu

Vytvořeno dne 27.11.2023

Česko má zase jednu dobrou divadelní hudební komedii, při které se diváci hodně dobře baví a hlavně – všichni se v tom prý poznají. Alespoň to říkají autoři a herci představení z Divadla Metro, které má za sebou premiéru komedie Zlatíčka se Sabinou Laurinovou, Michaelou Badinkovou, Milanem Peroutkou a Michalem Slaným. Podle reakcí diváků se mezigenerační příběh pod režijním vedením Antonína Procházky, kde každý hraje každého, velmi povedl. 

To, co předvádí během hodiny a půl na herci na jevišti, je více než strhující. „Sice je to jedna velká legrace, ale vlastně je v tom i hodně pravdy. Každý se v tom více či méně pozná a my s kolegy jsme si užili jak zkoušení, tak i generálku a premiéru! A teď se těšíme, že jak v Divadle Metro, tak i na zájezdech budeme lidi bavit,“ říká Sabina Laurinová, která chvíli hraje porodní sestru, puberťačku nebo i tak trochu dominantní učitelku.

Zdárně jí sekunduje Michaela Badinková, kterou znají i televizní diváci ze seriálů Ulice a Ordinace. A mimo jiné, právě ona dokázala, jak skvěle zpívá. „Není to rozhodně jen ´herecké zpívání´, jsou tam i docela vejšky, ale musím říct, že to už teď dávám docela dobře. Ze začátku jsem se toho maličko bála. Na jevišti si to fakt užíváme a podařilo se dát dohromady opravdu skvělou partu lidí,“ podotkla Badinková.

Dva mužští představitelé Milan Peroutka a Michal Slaný hrají taky všechno, co se jen v životě co do generací odehrát dá„Já hraju od dítěte, přes puberťáka až po tatínka a gaye a Michal Slaný zase tatínka, ale i dědečka. Je to velká legrace,“ vnímá Zlatíčka Milan Peroutka.

„Je to něco, co je lidem hodně blízké, protože někdo v tom uvidí sebe, někdo své pubertální děti, někdo své rodiče či prarodiče a někdo možná celou svoji rodinu,“ dodal ostřílený divadelní herec a zpěvák Michal Slaný.

Svižná hudební komedie o rodičích a dětech Zlatíčka, mapuje všechny fáze dnešního rodičovství, od početí potomka až po jeho odchod na vysokou školu, a to s velkou dávkou pochopení a humoru. „V sériích komických scének a hudebních čísel herci bravurně provedou diváky plusy a minusy rodičovství, od krásných momentů až po ty šílené. Vtipné, svěží a záměrně neuctivé… Naše hudební komedie Zlatíčka zaručuje sladkobolnou radost z rodičovství, a to za zlomek ceny rovnátek…,“ dodal s humorem sobě vlastním režisér Antonín Procházka.

Palác Metro byl postaven roku 1870 jako obchodní a nájemní dům pro majora Fridricha Bendera von Soebelkampf (1821–1881) a jeho rodinu. Budova prošla zásadní rekonstrukcí v letech 1922 až 1925. Suterénní prostory byly modernizovány v roce 1928. Až do roku 1989 zde sídlil památný stravovací automat Metro. Po roce 1989 do suterénních prostor zrušeného divadla nastěhoval své divadlo Gag mim Boris Hybner. V únoru 2022 po generální rekonstrukci zde otevřelo svoji stálou scénu Divadlo Metro. Sídlí v samém srdci Prahy v budově Paláce Metro na Národní třídě 25.