Útočník Columbusu touží po Rusku. Je to normální, vyřešíme to, říká manažer klubu

Sport Sport
27. 11. 2023 13:30
Zatímco pro většinu hokejistů je NHL absolutní vysněnou metou, útočník Dmitrij Voronkov doufá, že soutěž co nejdřív opustí. A to přesto, že se mu v ní daří.
Dmitrij Voronkov v dresu Columbusu
Dmitrij Voronkov v dresu Columbusu | Foto: Reuters

Třiadvacetiletému forvardovi Columbusu se totiž stýská po Rusku a rád by se do něj vrátil.

"Vyřešíme to jako interní záležitost. Je normální, že mladým hokejistům občas chybí domov," reagoval Jarmo Kekäläinen, generální manažer Columbusu.

Rodák z Angarsku si přitom nemůže stěžovat, že by se k němu u Blue Jackets po příchodu z Kazaně chovali špatně nebo nedostával příležitost.

Ve své první sezoně v nejprestižnější lize světa zasáhl do šestnácti zápasů z dvaadvaceti, které mužstvo zatím odehrálo.

A určitě si nevedl špatně, připsal si devět bodů za tři góly a šest asistencí. Pro nejhorší celek Východní konference by tak jeho odchod byl další ranou, Voronkov je s touto bilancí aktuálně pátým nejproduktivnějším útočníkem Columbusu.

Problém tak leží skutečně mimo kluziště. Podle novináře webu The Athletic Aarona Portzlinea, jenž se zaměřuje na Columbus, si Voronkov na život v USA nezvykl i proto, že stále vůbec nemluví anglicky.

S aklimatizací mu přitom měli pomoci další ruští hokejisté v kádru Blue Jackets Ivan Provorov, Kirill Marčenko a Jegor Činachov.

Jenže se steskem po domově u svého krajana nejspíš nic nesvedli ani oni.

 

Právě se děje

Další zprávy