Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vlach je po roce opět jedničkou moderního pětiboje

Počtvrté za sebou se moderním pětibojařem roku stal Martin Vlach. Šestadvacetiletý reprezentant letos ve dvou závodech Světového poháru bral bronz a spolu s Karolínou Křenkovou také vyhrál smíšenou štafetu na mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojařem roku je po roce opět Vlach

"Cením si toho moc. Je to fajn zakončení sezony a zároveň start té nové. Letošní sezona začala moc hezky, odzávodil jsem tři Světové poháry a na všech jsem byl nejhůře na páté pozici. Bohužel jsem pak nešermoval tak jako na jaře, a z toho vyplynulo horší umístění," řekl Vlach.

Vlach navázal v anketě na prvenství z let 2019, 2021 a 2022, v roce 2020 se kvůli pandemii koronaviru nekonala. V letošním červnovém finále SP v Ankaře obsadil 15. místo, o příčku lépe si vedl na srpnovém mistrovství světa v Bathu.

S Křenkovou napodobil dosud jediné české zlato z mixu na ME Natálie Dianové a Jana Kufa z roku 2016. "Jsem moc rád za příležitost startu ve štafetě, protože se jich moc neúčastním, zvlášť ne těch mixových. Bylo to fajn zpestření, z něhož bylo krásné zlato z mistrovství Evropy," uvedl Vlach.

O hlavním cíli pro příští rok má jasno. "Jednoznačným vrcholem jsou olympijské hry (v Paříži), na které ještě nejsem kvalifikovaný. Doufal jsem, že se mi to povede na Evropských hrách stejně jako před minulou olympiádou. Hned zkraje sezony musím dobře závodit, abych byl vysoko v olympijském žebříčku a kvalifikoval se nepřímo," prohlásil Vlach.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články