Díky ukrajinskému startupu se firmy neztratí v mapách od Googlu či Facebooku. Podpořili jej Češi

Český fond Presto Ventures opět investuje na Ukrajině, kde podpořil startup Getpin s více než stovkou klientů po celém regionu.

Peter BrejčákPeter Brejčák

pv-team_all-boxed-regular-min

Foto: Presto Ventures

Vojta Roček, Přemysl Rubeš, Eduard Kučera a Roman Nováček z Presto Ventures

0Zobrazit komentáře

Společnostem, které mají sítě poboček jako banky, logistické firmy nebo maloobchodní provozy, pomáhá automatizovat a spravovat jejich online prezenci na platformách třetích stran Google Maps, OpenStreetMap, Facebook a dalších. Díky tomu ukrajinský startup Getpin zlepšuje uživatelskou zkušenost, zákaznickou spokojenost a tím pádem zvyšuje příjmy a retenci. Jeho potenciálu věří i Češi. Podívejte se na telegrafický souhrn nové startupové investice.

Zainvestovaný startup: Getpin

Kdo investuje: Presto Ventures

Kolik a v jakém kole: 400 tisíc dolarů (devět milionů korun) v seed kole

Co startup dělá: Getpin vyvíjí technologickou platformu, která klientům umožňuje synchronizovat firemní informace a hodnocení zákazníků v různých online službách, jako jsou Google Business Profile, Bing Places for Business, Apple Business Connect a Facebook Graph API. Díky tomu prý klienti zaznamenávají zvýšení návštěvnosti provozoven (nejméně o 30 procent), zlepšení výsledků ve vyhledávačích a automatizaci obchodních procesů pro kontrolu, zpracování a analýzu recenzí a požadavků uživatelů.

Sídlo startupu: Ukrajina

volodymyr-leshchenko-getpin-roman-novacek-presto-ventures

Foto: Presto Ventures

Roman Nováček z Presto Ventures a Volodymyr Leshchenko z Getpinu

Zakladatelé: Volodymyr Leshchenko, který má více než šestnáct let zkušeností s vývojem produktů a digitálním marketingem.

Jak je startup velký: Getpin má přes sto klientů v zemích střední a východní Evropy, v Polsku například tamní druhou největší banku Pekao. Jeho tým tvoří sedmadvacet lidí na Ukrajině, v Polsku, Německu, Španělsku a Rumunsku.

Proč je to zajímavé: „Volodymyr je neuvěřitelně oddaný zakladatel, který je odhodlaný zajistit Getpinu úspěch bez ohledu na cokoli. Viděli jsme, jak efektivně překonává obtíže spojené s pandemií a rozpoutáním války. Udržitelný rozvoj produktu v tak obtížných podmínkách a jeho úspěšná expanze za hranice Ukrajiny nás přesvědčily, abychom podpořili jeho škálování,“ komentuje partner Presto Ventures Roman Nováček.

Na co startup plánuje využít investici: Škálování produktu do dalších zemí ve střední a východní Evropě a Latinské Americe.

Vše o startupových investicích

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Presto Ventures

Presto Ventures je pražská investiční společnost, která podporuje talentované zakladatele…