InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Páťáci ze Svatého Jana nad Malší jsou v učení jazyků nejlepší v Jihočeském kraji

SVATÝ JAN NAD MALŠÍ - Žáci ze ZŠ a MŠ Svatý Jan nad Malší v okrese České Budějovice zvítězili v krajském kole mezinárodní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěž se konala výhradně online v aplikaci WocaBee na učení slovíček pro školy.

Do pátého ročníku šampionátu se zapojilo rekordních více než 50 tisíc žáků a soutěží v něm třídy ze základních a středních škol z celé České republiky. Soutěž Jazykový WocaBee šampionát se koná v osmi evropských zemích a vyvrcholí mezinárodním finále ve dnech 28. až 29. listopadu.

WocaBee je webová aplikace pro učení cizích slovíček pro školy. Funguje velmi jednoduše – učitel průběžně zadává do aplikace balíky slovíček, které si žáci procvičují deseti různými metodami. Aplikaci již využilo více než 400 tisíc žáků a učitelů v České republice i v zahraničí, přičemž průměrné hodnocení dosahuje pět z pěti hvězdiček.

Jazykový WocaBee šampionát v učení cizích slovíček se koná na českých i slovenských školách již popáté. V soutěži se hodnotí píle v učení se slovní zásoby, o které vypovídají body získané za procvičování slovíček v aplikaci, takzvané WocaPoints. V jednotlivých kolech soutěže vítězí třídy, které získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. Třída tak soutěží jako tým a v šampionátu si na rozdíl od jiných školních soutěží své znalosti zlepšují všichni žáci ve třídě.

Do celostátního kola soutěže se probojovala 5. třída ze ZŠ a MŠ Svatý Jan nad Malší z okresního a krajského kola v konkurenci 189 zapojených tříd. V krajském kole soutěže dosáhly v průměru až 4387 bodů, tedy WocaPoints na jednoho žáka. Pro lepší představu - každá správná odpověď při procvičování slovíček v aplikaci znamená zisk přibližně dvou WocaPoints. Páťáci ze Svatého Jana nad Malší se během dosavadního trvání soutěže naučili již 490 nových slovíček.

„Soutěž s WocaBee byla pro žáky opravdu velkou výzvou. Žáci měli nejprve obavy, aby stačili starším ročníkům, které byly pokročilejší v informačních technologiích. Avšak díky velké motivaci se našim dětem podařilo je porazit. Žákům tisknu za odměnu 3D medaile a poháry, o které doslova bojují. Děti musím velice pochválit, někteří procvičují slovíčka celé dny. Aplikaci hodnotím kladně, žáci se opravdu naučí velké množství slovní zásoby za velmi krátkou dobu," komentuje soutěž a výkon svých žáků Marcela Wimmerová, která ve třídě vyučuje anglický jazyk.

Do soutěže Jazykový WocaBee šampionát jsou v tomto školním roce zapojeni kromě České republiky i žáci ze Slovenska, Rakouska, Německa, Chorvatska, Maďarska, Francie a ze Španělska. „Pátý ročník Jazykového WocaBee šampionátu se opět nese ve znamení rekordní účasti a vynikajících výkonů žáků v učení cizích jazyků. Nejdůležitějším výsledkem v šampionátu je však motivace k učení a stovky naučených nových slovíček, která si žáci skutečně zapamatují. Přejeme všem mnoho další radosti z učení cizích jazyků," říká organizátor soutěže a autor aplikace WocaBee Michal Ošvát.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace