Pecka! Jágr se chystá do akce, rozzáří sparťanskou exhibici

Jaromír Jágr | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

28. listopadu 2023, 18:10

Ondřej Mach

Mezi plejádu hvězdných hokejových jmen na závěr přibylo to největší. Do exhibičního duelu, který příští týden v rámci oslav 120 let od svého založení pořádá Sparta, zasáhne také legendární Jaromír Jágr.

„Sparta je největší klub v České republice a na jeho oslavách by tak neměl chybět nejlepší hráč naší historie,“ uvedl generální ředitel klubu Petr Vosmík.

Jednapadesátiletý Jágr prozatím do aktuálního ročníku nenaskočil a v hokejových kuloárech se spekuluje o tom, zda kladenský dres vůbec oblékne. On sám se přitom netajil tím, že by Rytířům ještě rád pomohl.

„Na oslavách by neměl chybět nejlepší hráč naší historie.“

Hrající majitel klubu se naposledy objevil v jarní baráži proti Zlínu. Před měsícem a půl pak na svém Instagramu prohlásil, že má 121 kilogramů. A přemýšlí, jestli se nejprve nerozehrát v prvoligové Slavii.

Tak či tak tuzemští fanoušci nejzářivější hokejovou hvězdu na ledě brzy uvidí. Po dlouhých 232 dnech... Proti sparťanským ikonám se představí například po boku Ondřeje Pavelce, Petra Čajánka nebo Jakuba Koreise.

„O jeho účasti jsme poměrně dlouho museli jednat i s Kladnem, máme ale velkou radost, že to takhle dopadlo. Snad se Jarda do té doby nezraní a jako jedna z největších legend českého hokeje bude u rozlučky s holešovickou halou,“ dodal marketingový manažer David Dinda.

„Snad se Jarda do té doby nezraní.“

Oslavy kulatého sparťanského výročí se konají mezi 6. až 10. prosincem: jedním z vrcholů bude právě návrat legend do ikonické Sportovní haly Fortuna. Celé akci jsme se před časem věnovali v samostatném článku.

Výběr ikon HC Sparta Praha

Brankáři:
Tomáš Duba, Michal Neuvirth, Petr Přikryl.

Obránci:
Jiří Vykoukal, Jan Hanzlík, Marek Černošek, Jaroslav Nedvěd, Stanislav Hajdušek, Leo Gudas, Karel Pilař, František Ptáček, Jan Srdínko.

Útočníci:
Richard Žemlička, Jiří Hrdina, Jaroslav Hlinka, Petr Ton, Jan Hlaváč, Jiří Zelenka, David Výborný, Martin Chabada, Ondřej Kratěna, Michal Sivek, Michal Broš, Jiří Doležal, Martin Hosták, Patrik Martinec, Tomáš Netík, David Volek.

Výběr hvězd československého hokeje

Brankář:
Ondřej Pavelec, Tomáš Rolinek, Dušan Salfický.

Obránci:
Libor Procházka, Milan Jurčina, Ondřej Němec, Filip Novák, Andrej Sekera, Petr Čáslava, Miloš Holaň, Rostislav Klesla, Tomáš Mojžíš, František Musil.

Útočníci:
Martin Procházka, Tomáš Vlasák, Petr Čajánek, Tomáš Rolinek, Václav Nedorost, Jiří Novotný, Radim Vrbata, Jaroslav Bednář, Jakub Koreis, Jaromír Jágr, Martin Hanzal, Zbyněk Irgl, Aleš Kotalík, Evžen Musil, Petr Průcha, Radek Ťoupal, Oldřich Válek.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz