Veskrze pozitivní prosincové FotoVideo

Publikováno: 30. listopadu 2023 | autor Redakce
fv12-23-web3.jpg

Věřte nebo nevěřte, ale to naše pozitivní naladění nás ani v tomto rozšířeném vydání neopouští. Proč se také mračit, když nás je v té naší čtenářské a sociální bublině stále víc, že? Ta síla tisíců z vás nám dodává krásnou lidskou energii, s jejíž pomocí a s nezbytným úsměvem plníme těch našich měsíčních sto a v tomto případě i více stran. Co jsme vám s láskou a vědomím společných zájmů tentokrát připravili?

Na úvod nechybí již třetí díl naší nové rubriky Mistrovská šestka, která se nám rychle etablovala a získala docela slušnou kupu příznivců, jejichž ohlasy jsou plné dalších a dalších návrhů. Nám nezbývá než odpovídat „Ano, víme, známe ho/jí, ale třeba i na dotyčného XY se dostane!“ Historie i současnost české a slovenské je opravdu bohatá a my jsme vážně jen měsíčníkem….

fv12-23-web3.jpg

Následuje krásná FotoEsej Kevina V Tona (toho potkáte v tomto vydání dokonce ještě jednou skoro v závěrečné třetině!), informace o nápaditém charitativním kalendáři Lenky Hatašové a po ní už rozhovor s naším oblíbeným perfekcionistou, Janem Striou. Jsme rádi, že se nám do tohoto vydání podařilo pozvat asi našeho nejlepšího fotografa tenisu Martina Sidorjáka, se kterým si povídal Jiljí Kubec.

No a pak už následuje velká a dlouho očekávaná fotografická událost – srovnávací test dvou špičkových fullframe bezzrcadlovek s novou středoformátovou bezzrcadlovkou Fujifilm GFX 100 II. Kdy jste naposledy někde četli takové srovnání? Vzpomenete si? Asi ne, co? Stanislav Petera si tu práci dal a za to mu veliký dík.

fotovideo-12-23-fotoskoda.jpg

Aby to nebylo málo, dostane se vám informací o středoformátu v tomto vydání ještě jednou. V tomto případě v podání Jiřího Královce, který pro nás, a tedy hlavně pro vás připravil krátký test přístroje ikonické značky Hasselblad X2D 100 C.

Ano, nemýlíte se, tentokrát jsme plní praktických testů, rad a informací, a to nejen proto, že před sebou máme svátky plné dárků a obdarovaných. Na našich prosincových stránkách najdete plno tipů, nabídek a hodnocení, s jejichž pomocí můžete třeba i vyrazit nakupovat novou techniku a příslušenství a udělat tu správnou radost sobě i svým blízkým.


Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!
Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného


Tak až si toto vydání s jeho přidanými stránkami prohlédnete, možná zjistíte, že ty naše úsměvy a pozitivní nálada, která nás jeho přípravou provázela, nebyly marné.

Krásné a požehnané vánoční svátky a přelom těch dvou dalších roků vám přeje Rudolf Stáhlich a celý tým FotoVideo a www.ifotovideo.cz.


Vkládejte své fotografie do 24. ročníku soutěže Fotograf roku!

Soutěžní téma: Vánoce
Jak příznačné, že? Dalo by se říci, že Vánoce jsou největší svátky v roce pro Evropu a Severní Ameriku. Čas nabitý tradicemi, světlem svíček, romantickou náladou, vánočními trhy a rodinným duchem. Také čas plný shonu při přípravách – pečení, vaření a nakupování dárků. V neposlední řadě jsou Vánoce také velmi významný křesťanský svátek, jehož odkaz se prolíná do světského života v podobě koled, vánočních koncertů či mší. Oslavme Vánoce také fotograficky a nechme kouzlo Vánoc proniknout i do našich snímků. Vkládejte své soutěžní fotografie nejpozději do 31. prosince 2023


Vybíráme z obsahu prosincového vydání.

Mistrovská šestka

JIŘÍ STACH – Mistr černobílých zátiší

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-006.jpg

Kalendář

LENKA HATAŠOVÁ – Proměny Nadace Archa Chantal

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-014.jpg

Analogová škola

PETR BŘEZINA – Instantně nejen pod stromeček

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-034.jpg

Jak na to

SILVERFAST 9 - Praktické kroky před skenováním

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-038.jpg

Náš Tip

EIZO SERVIS – Tým, na který se můžete spolehnout

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-054.jpg

Test středoformátu

JIŘÍ KRÁLOVEC – Jak fotí Hasselblad X2D 100 C?

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-060.jpg

Test objektivu

MICHAL STEHLÍK – Nový Tamron 17-50mm F4 Di III VXD

fotovideo-12-2023-digiport-stranka-074.jpg

Autorem fotografie na obálce je Jan Stria
… a určitě si vyberete i další zajímavé články v tomto vydání, které má 104 stran.


Roční licence Zoner, poukazy, knihy a speciální hrací karty jako dárky k předplatnému časopisu FotoVideo!

Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to! Jako bonus k předplatnému si můžete nechat zadarmo vyčistit čip foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, či poukázku na Canon workshop?

Pro fajnšmerky máme nádhernou knihu Michala Broučka – PACHAMAMA a také velmi zajímavé a unikátní karty Laowa. Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

Vybírejte si i na našem webu – přehled předplatného

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

fv12-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.