Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2023 9:24:11

Henry Kissinger muž který svůj dlouhý život nepromarnil.

Henry Kissinger muž který svůj dlouhý život nepromarnil.

Jeho neotřelost, pragmatismus ,oproštění od ideových dogmat bylo něco čím skutečně své okolí převyšoval a čím se neodmyslitelně zapsal do historie

V obdivuhodném a úctyhodném věku odešla fenomenální postava světové diplomacie a politiky Henry Kissinger. Mnohými veleben , druhými kritizován přesto si dovolím konstatovat že neznat jeho zásadní politické texty, myšlenky a kroky je chybou kterou si člověk který chce znát a vidět politiku, diplomacii i historii v širším kontextu a s mnoha souvislostmi prostě dovolit nemůže.                                                                 Život Henryho Kissingera započal před sto lety nedaleko našich hranic v Bavorsku, to číslo je až neuvěřitelné ( jeho život nejen že byl dlouhý ale i bohatý) Jeho vidění světa, jeho realismus, cit i umění diplomacie spočívaly v jeho profesi historika a umění brilantní retrospektivy, znalosti světového politického i kulturního prostředí. Jeho neotřelost, pragmatismus, oproštění od ideových dogmat bylo něco čím skutečně své okolí převyšoval a čím se neodmyslitelně zapsal do historie.                                                                                          On svůj dlouhý život nepromarnil, myslím že od teď nejen dnes každý kdo skutečně přemýšlí o zahraniční politice řekne větu : Co by na to řekl Kissinger ? Čest jeho památce.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama