Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. prosince 2023 14:00
Čas čtení 4:10
Radim Šlechta

Netflix jede v prosinci bomby: Nebudeš vědět, na co dřív koukat. Přinášíme tipy na nejlepší filmy

Netflix jede v prosinci bomby: Nebudeš vědět, na co dřív koukat. Přinášíme tipy na nejlepší filmy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe zajímavé premiéry, na které se budeš moci těšit během prosince.

Rok se chýlí ke konci, ale streamovací platformy ještě neukázaly všechno, co měly na srdci i v databázi. V prosinci se můžeme těšit hned na několik zajímavých filmových i seriálových premiér, včetně nového sci-fi Zacka Snydera, pokračování legendárního animáku i životopisného snímku jedné z největších osobností klasické hudby.


Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně

Rebel Moon má být obrovské a epické sci-fi Zacka Snydera v čele se Sofií Boutella a Charliem Hunnamem o tom, jak se mírumilovná osada ocitne v ohrožení armád vládnoucí síly. Místním může pomoci tajemná Kora, jejímž úkolem bude sestavit skupinku bojovníků a zachránit osud této osady. 

Rebel Moon má být film o outsiderech, povstalcích i válečných sirotcích, na jejichž bedra spadne zodpovědnost za řadu lidských životů a vlastně i celou galaxii. Původně se měl odehrávat v kulisách Hvězdných válek, po dlouhých jednáních se ale Snyder rozhodl vytvořit nové, originální sci-fi. 

Po nepříliš zdařilé Lize spravedlivých se režisér snad vrátí zpět ke svému vysokému standardu a my se na první ze dvou dílů jeho nového vesmírného počinu moc těšíme a držíme palce.

Premiéra: 22. prosince 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 2 hodiny 13 minut
Režie: Zack Snyder
Scénář: Zack Snyder, Shay Hatten, Kurt Johnstad
Hrají: Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Rupert Friend, Cary Elwes, Michiel Huisman, Alfonso Herrera, Djimon Hounsou, Ed Skrein


Maestro

Po Zrodila se hvězda přichází Bradley Cooper coby režisér s dalším hudebním snímkem. Maestro ti odvypráví příběh slavného dirigenta Leonarda Bernsteina a jeho životní lásky Felicie. Slibuje zmapovat vztah těchto dvou lidí trvající více než 30 let. Dozvíme se o jejich seznámení v roce 1946, o dvou zasnoubeních, 25 let manželství i třech dětech.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

Nejvíc se ale můžeš těšit na samotného Coopera, který by ve filmu měl zúročit svoje dlouholeté vzdělání v oblasti klasické hudby a dirigování. Vážná muzika ho fascinovala už od malička, jako chlapec si přál pod stromeček taktovky a teď se mu snad jeho dětské přání vyplní. Kromě Coopera se ve filmu ukáže Carey Mulligan, Matt Bomer nebo Maya Hawke.

Premiéra: 20. prosince 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 2 hodiny 9 minut
Režie: Bradley Cooper
Scénář: Bradley Cooper, Josh Singer
Hrají: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke, Miriam Shor, Sarah Silverman, Michael Urie, Alexa Swinton, Gideon Glick, Sam Nivola, Kate Eastman


Slepičí úlet: Zrození nuget

Na slepicích z modelíny jsme snad všichni tak nějak vyrostli a teď máme konečně příležitost se do svého dětství vrátit. Druhý díl Slepičího úletu s podtitulem Zrození nuget nás přenese do událostí poté, co Ginger a její kamarádky utekly z nelidského prostředí slepičí farmy. 

Žijí normální život až do té doby, než mladá slípka uteče a dostane se do spárů průmyslové továrny na kuřecí nugety, kterou nevede nikdo jiný než paní Tweedy z prvního dílu. K obsazení prvního dílu se navíc přidá Bella Ramsey nebo Zachary Levi a my se na jejich postavy už moc těšíme. Slepičí úlet: Zrození nuget by mohl být přesně ten film, který bude bavit dnešní děti a ty se na něj budeš moci podívat s trochou té nostalgie.

Premiéra: 15. prosince 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 1 hodina 37 minut
Režie: Sam Fell
Scénář: Karey Kirkpatrick, Rachel Tunnard
Hrají: Bella Ramsey, Zachary Levi, Thandiwe Newton, David Bradley, Nick Mohammed, Imelda Staunton, Daniel Mays, Jane Horrocks, Romesh Ranganathan


Nech svět světem

Nech svět světem má být apokalyptický thriller s Julií Roberts a Ethanem Hawkem v hlavních rolích. Herecká dvojice v něm ztvární Amandu a Claye, kteří si se svými dětmi pronajmou luxusní dům na víkend. Jejich dovolená se ale promění v peklo ve chvíli, kdy resort zasáhne kybernetický útok.

Film je adaptací knihy Rumaana Alama, který za Nech svět za sebou dostal nominaci na Státní cenu za literaturu.

Premiéra: 8. prosince 2023
Kde si film pustit: Netflix
Délka filmu: 2 hodiny 19 minut
Režie: Sam Esmail
Předloha: Rumaan Alam
Scénář: Sam Esmail
Hrají: Ethan Hawke, Julia Roberts, Mahershala Ali, Kevin Bacon, Farrah Mackenzie, Myha'la Herrold, Charlie Evans, Alexis Rae Forlenza, Vanessa Aspillaga


Candy Cane Lane

Je trochu zvláštní zařazovat do výběru film s Eddiem Murphym, protože buď může dopadnout opravdu dobře, nebo vážně, vážně špatně. Když nás ale čekají ty Vánoce, hodí se zmínit se aspoň o jednom svátečním snímku.

Doporučeno
Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? 12. března 2024 8:00

Candy Cane Lane je film o muži, který touží po výhře v každoroční sousedské soutěži vánoční výzdoby. Aby zvýšil svoje šance, uzavře dohodu se skřítkem, který mu sice pomůže vyhrát, ale do městečka vnese nečekaný chaos. Eddie Murphy letos dostal Zlatý globus za celoživotní přínos v oblasti kinematografie a my doufáme, že v novém filmu své ocenění obhájí.

Premiéra: 1. prosince 2023
Kde si film pustit: Prime Video
Délka filmu: Neuvedeno
Režie: Reginald Hudlin
Scénář: Kelly Younger
Hrají: Eddie Murphy, Nick Offerman, Riki Lindhome, Timothy Simons, Ken Marino, Catherine Dent, Jillian Bell, Tracee Ellis Ross, Nancy Lenehan, Danielle Pinnock


Percy Jackson a Olympané

Jakýsi olympský ekvivalent Harryho Pottera Percy Jackson se v minulosti dočkal dvou nepříliš dobře hodnocených filmů. Svou reputaci teď může napravit v novém seriálu, kde bude mladý polobůh muset opět zabránit propuknutí války mezi olympskými bohy. A jak víme z mytologie, rozhodně se nejedná o snadný úkol.

Režie seriálu se chopil James Bobin, kterého si můžeš pamatovat díky seriálu Benediktova tajemná společnost, a o scénář se vedle Jonathana E. Steinberga postaral přímo Rick Riordan, autor knižní předlohy, který měl nad původními filmy jen minimální kontrolu a poměrně jasně se proti nim vymezoval. Zkusme si tedy říct, že co bylo, bylo, a dát Percymu Jacksonovi ještě jednu šanci.

Premiéra: 20. prosince 2023
Kde si seriál pustit: Disney+
Délka seriálu: 8 hodin (epizoda 60 minut)
Tvůrci: Rick Riordan, Jonathan E. Steinberg
Režie: James Bobin
Předloha: Rick Riordan
Hrají: Walker Scobell, Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Virginia Kull, Leah Jeffries, Glynn Turman, Timm Sharp, Charlie Bushnell, Lance Reddick


Příšera ze starého Soulu 

Jestli si budeš chtít odpočinout od sentimentu z Vánoc a nostalgie po dětství, můžeš se podívat na seriál Příšera ze starého Soulu. V něm se přeneseme do Jižní Koreje v roce 1945, kde se dva mladí lidé snaží přežít jaro a zničit děsivého netvora, který se (aby toho nebylo málo) zrodil z lidské hamižnosti.

Doporučeno
Pět filmů, které letos musíš vidět na Jednom světě. Vybrali jsme nejlepší dokumenty Pět filmů, které letos musíš vidět na Jednom světě. Vybrali jsme nejlepší dokumenty 11. března 2024 12:04

Podle traileru se zdá, že se můžeme těšit na pořádnou dávku napětí, ale i na korejské tvorbě vlastní syrovost, brutalitu a všechno odporné, co lidské pokolení na světě představuje.

Premiéra: 22. prosince 2023
Kde si seriál pustit: Netflix
Délka seriálu: 10 hodin (epizoda 60 minut)
Režie: Dong-yoon Jeong
Scénář: Eun-kyeong Kang
Hrají: Seo-joon Park, Claudia Kim, Ha-joon Wi, So-hee Han, Hae-sook Kim, Han-cheol Jo
Domů
Sdílet
Diskuse