Zde může být vaše reklama.

Jde o třetí místo 17. kolo: Sigmu čeká domácí duel se Slováckem

17. kolo: Sigmu čeká domácí duel se Slováckem

foto: Petr Pelíšek

01. 12. 2023 - 15:00

Po vítězství v Karviné budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc zase doma na Andrově stadionu. Stane se tak první prosincovou sobotu, to od 15.00 nastoupí proti 1. FC Slovácko. Půjde o souboj čtvrtého se třetím v tabulce.

Hanáci by rádi potvrdili bodový import z Karviné. Tam zvítězili po dvou brankách Lukáš Juliše, když u obou asistoval Ondřej Zmrzlý. A oba hráči Sigmy vedou ofenzivní statistky – Juliš je s osmi góly nejlepším střelcem, Zmrzlý má pět přihrávek, nikdo z ligy na tom není lépe. „V průběhu tohoto ročníku patří Ondra mezi tři nejlepší obránce v soutěži. Naplňoval to od začátku sezony, ale v posledních zápasech proti Slavii a Plzni jsem s jeho výkonem nebyl úplně spokojený. Něco jsme si k tomu řekli a ukázal svůj vysoký standard z přechozích zápasů. Nebezpečnost, náběhovou aktivitu k tomu defenzivní pevnost. V Karviné to byl zase takový Ondra, jakého jsme vídávali. Je to hráč, který dlouhodobě odvádí dobrou práci a teď se mu to vrací v podobě asistencí, případně gólů,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

Samozřejmě také v sobotu se budou Hanáci spoléhat na momentálně nejlepšího ligového střelce. „Zažil jsem ho i ve Spartě. On i v tréninkových cvičeních, které souvisely se zakončením, vždycky kraloval. Hlavně uvnitř pokutového území má rozhodování a realizaci výbornou. Umí si ty situace najít a dostat se do nich. Může být jistě ještě produktivnější, třeba z hlediska náběhů a hledání prostoru na přední tyči, o tom se bavíme. Je to prostě střelec. Jako Davidu Lafatovi bylo jedno, jestli je ve Spartě, v Jablonci, nebo někde jinde. Góly prostě dávat umí,“ uvedl Jílek.

Zápas SK Sigma Olomouc versus 1. FC Slovácko začne v sobotu 2. prosince v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Michael Kvítek, asistovat na pomezí mu budou Jaroslav Kubr a Alexandr Černoevič.

Jak nastoupí:

SK Sigma Olomouc: Digaňa – Chvátal, Beneš, Novák, Zmrzlý – Navrátil, Ventúra, Breite, Dele, Zorvan – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski - Petržela, Havlík, Trávník, Valenta, Juroška - Cicilia. Trenér Martin Svědík.

Další články