Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. prosince 2023 17:11
Čas čtení 0:51

„Pan Jaroslav má rád krásné ženy a chce pánský časopis.“ Ježíškova vnoučata jsou zpět a překvapí zase bizarními přáními

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Pan Jaroslav má rád krásné ženy a chce pánský časopis.“ Ježíškova vnoučata jsou zpět a překvapí zase bizarními přáními
Zdroj: Unsplash/Beth Macdonald/volně k užití

Nadační fond Českého rozhlasu pořádá od poloviny listopadu tradiční vánoční sbírku Ježíškova vnoučata, jejímž cílem je plnit přání seniorům po celém Česku. Přidej se i ty a udělej někomu radost!

Na webových stránkách Ježíškových vnoučat má každý možnost vybrat si z tisíců přání seniorů a splnit je. Některá z nich jsou zcela běžná, patří mezi ně vybavení do domácnosti, vánoční ozdoby či kosmetika. Setkat se však lze i s netradičními přáními, jako je například předplatné erotického časopisu. 

„Pan Jaroslav, 72 let, má rád krásné ženy a přál by si od Ježíškových vnoučat dostat předplatné pánského časopisu. Za splněné přání děkuje,“ zní jedno přání na částku 1000–5000 korun. 

Součástí projektu je také otevřená finanční sbírka určená pro nákladnější přání, na která jednotlivci nestačí. Přání se nemusí plnit jenom o Vánocích, kromě vánočních dárků je možné přispívat také na celoroční aktivity a potřeby seniorů v tisícovce zařízení, která se do projektu zapojila. 

21. listopadu 2023 15:38 Čas čtení 0:34 VIDEO: Já nebrečím, ty brečíš! Video bruslících seniorů se stalo virálním, nic dojemnějšího už dnes neuvidíš VIDEO: Já nebrečím, ty brečíš! Video bruslících seniorů se stalo virálním, nic dojemnějšího už dnes neuvidíš

Nejen dárky, ale i přátelství

Mnoho dárců zapojených do sbírky v posledních letech předává seniorům dárky osobně, díky čemuž mezi lidmi vznikají nová přátelství. „Moc dobře totiž víme, že za dobu existence Ježíškových vnoučat vznikly a vznikají stovky nových rodin a přátelství. A to je to, co nás těší úplně nejvíce,“ uvádí organizátoři na svém webu.

Projekt Ježíškova vnoučata založila v roce 2016 jihlavská redaktorka Českého rozhlasu Olga Štrejbarová. Jejím cílem bylo vnést do domovů důchodců více radosti a života. Za dobu existence projektu se organizátorům podařilo splnit již více než 100 tisíc přání seniorů. 

Domů
Sdílet
Diskuse