Fotokvíz, který odhalí rozsah vašich všeobecných znalostí

Fotokvíz, který odhalí rozsah vašich všeobecných znalostí

Foto: ra2studio / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Možná to vypadá, že všeobecné znalosti jsou přece obecné, takže je automaticky zná každý. Ovšem zdání klame. Ve skutečnosti dobrý všeobecný přehled má málo kdo.

Pokud občas sledujete v televizi nějakou znalostní soutěž, tak jistě víte, že zdaleka tak jednoduché to není, a možná dokonce žasnete, jak rychle soutěžící dokážou pálit správné odpovědi na otázky z kultury, politiky, historie a dalších oborů.

Většina z nás je totiž nějakým způsobem vyhraněna. Jsou oblasti, které jsou nám bližší a víme o nich opravdu hodně, a jiné nás až tak nezajímají. Typickým příkladem může být příhoda, kdy jsem ve starých teplácích s košem krásných hub na schodech potkala sousedku. Krásná pěstěná dáma se zhrozila nejen mě, ale i mého košíku. Proboha, co to nesete za prašivky? To nejezte, vždyť se otrávíte. Snažila jsem se jí vysvětlit, o které výtečné druhy hub se jedná, ovšem se zájmem jsem se nesetkala. Pochválila jsem sousedce její nový kostým a dozvěděla jsem se, že jde na Audienci u královny. Vytřeštila jsem oči a myslela jsem, že jsem se snad přeslechla, nebo že by měla psychické potíže? Možná tušíte správně. Paní Hovorková se nezbláznila, ale šla do divadla. Následovala přednáška o nejlepších divadelních hrách, operách a muzikálech. Byla jsem ráda, že jsme se konečně rozloučily. Já raději přírodu, někdo kulturu a přesně podle toho také vypadají naše vědomosti.

Ovšem jsou i tací, kteří znají snad vše. Jestli mezi ně patříte, zjistíte v našem dnešním kvízu všeobecných znalostí.

 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama