Jedenáct perspektivních Čechů, jimž je předpovídán přesun k tuzemské špičce, případně do zahraničí

Jedenáct perspektivních Čechů, jimž je předpovídán přesun k tuzemské špičce, případně do zahraničí

Jedním z hráčů mimo hlavní město, kterému je dlouhodobě předpovídán pobyt v tuzemské špičce, je šestadvacetiletý středopolař Tomáš Ladra, o němž v tomto případě hodně optimisticky mluvil například bývalý trenér středočeského mužstva z Lokotrans arény Pavel Hoftych. 

V domácí branži se však najdou i mladší kusy, u nichž se počítá, že nepůsobí na poslední klubové adrese a dříve či později půjdou za lepším.

Jedním z nich je dvaadvacetiletý zadák Baníku Ostrava Karel Pojezný, jenž si udělal svého času jméno již ve druholigové Vysočině Jihlava a zdejší první ligu si poprvé vyzkoušel v barvách Pardubic. Aktuálně má za sebou 35 druholigových a 47 prvoligových vystoupení.

Dlouhodobě chválen je také o dva roky starší Ondřej Zmrzlý ze Sigmy Olomouc, jenž debutoval ve FORTUNA:LIZE v červenci 2019 a jeho konto zdobí už i jeden reprezentační start, jenž se datuje do roku 2022. Před necelým půl rokem se na něj na Andrově stadionu vyptával Baník Ostrava, zájem měl být navíc i z Ekstraklasy, respektive z Eredivisie.

Velký zájem přitahuje i dvojice ze zlínské středové formace David Tkáč a Tom Slončík, jemuž ještě stále nebylo ani devatenáct let a za áčko "ševců" už naskočil do více než třiceti soutěžních duelů.

České kluby se v žebříčku koeficientů UEFA dostaly na 11. místo, od přímého postupu do LM je dělí jediná příčka

Už několik měsíců je v zákulisí hojně zmiňováni jméno českého reprezentanta do jednadvaceti let Štěpána Chaloupka, který sice na konci listopadu na Stínadlech prodloužil kontrakt až do 30. června 2027, nicméně to, že by ho dodržel až do konce, se příliš neočekává. Výkony má dlouhodobě nadprůměrné a jeho severočeskou situaci pozorně sleduje Slavia.

Současná Viktoria se sice dost spoléhá zejména na zkušené borce, nicméně růžky již dostatečně vystrkují i nadějní mladíci jako Robin Hranáč (23) a Pavel Šulc (22), jenž byl se sešívaným "S" z Edenu spojován minulé léto také.

Sedm duelů neporažený Slovan má v kádru nejen zarputilého bojovníka Lukáše Červa (22), který už byl ve Slavii a v zimní přestávce by mohl zaklepat na sparťaňské dveře, ale i Christiana Frýdka (24), jenž byl ve své době v letenském klubu považován za obrovský talent. V minulých letech hostoval ve Vlašimi. i Táborsku, s tím, že Slovanu patří již od srpna 2021. Nynější lídr tabulky by však měl mít předkupní právo, což znamená, že pokud bude pod Ještědem opakovat nastandardní výkony, šance na návrat dosud neumřela. Sám mladší bratr Martina Frýdka z Lucernu má ke slavnému "S" velmi speciálná vztah a nedá nna něj dopustit. 

Samostatnou kapitolou budiž Vasil Kušej z Mladé Boleslavi, u nějž už je změna pouhou otázkou času. Mediálně byl posílán jak na Letnou, tak do Vršovic a to mu ještě před pár měsíci neklapnul očekávaný transfer do Nizozemska. Podle mnohých už ale boleslavské prostředí přerostl a měl by se hlásit na adrese, jíž se budou týkat evropské poháry. Sám říká, že vše bude řešit až po posledním duelu podzimu, který absolvuje jeho mužstvo 16. 12. proti Slovácku.

Čeští hráči do 25 let s potenciálem pro pražská "S", případně zahraničí:

Karel Pojezný (Baník Ostrava)
Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)
David Tkáč (FC Zlín)
Christian Frýdek (FC Slovan Liberec)
Michal Hlavatý (FK Pardubice)
Robin Hranáč (FC Viktoria Plzeň)
Štěpán Chaloupek (FK Teplice)
Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň)
Vasil Kušej (FK Mladá Boleslav)
Tom Slončík (FC Zlín)
Filip Vecheta (1. FC Slovácko)

Táborsko se po skvělém podzimu porve o ligu. Po sportovní stránce o ni zabojujeme, další je na majiteli, říká Nádvorník