bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V NHL debutoval devátý Slovák. Šimon Nemec se uvedl dvěma asistencemi

2. prosince 2023, 11:00

Jiří Lacina

V první dekádě tohoto století jich v NHL nastupovalo i šestatřicet, patřili k hvězdám svých týmů. Třeba 68 bodů Lubomíra Višňovského je zápis, jehož za sezónu nedosáhl žádný český bek (byť Tomáš Kaberle zaostal velmi těsně). Páteční debut Šimona Nemce znamená, že jsme viděli devátého Slováka v této sezóně NHL.

Na staré dobré časy je to pořád málo. Příslibem může být, že Nemec se Slafkovským jsou na začátku slibných kariér a krom Tomáše Tatara je všem slovenským hokejistům hluboko pod třicet.

Zápas se San Jose vpravil Nemce do NHL se vším všudy. Trenér Lindy Ruff devatenáctiletého mladíka rozhodně nešetřil! Část na ledě 22:38 byl nejvyšší mezi beky New Jersey, stejně tak počet 28 absolvovaných střídání.

„Nervózní jsem byl jen při nováčkovském kolečku,“ připomněl rituál pro benjamínky týmu. „Jinak jsem se na ledě cítil dobře. Trochu bláznivé, ale normální den. Třeba to budu vnímat jinak zítra nebo později.“

Nemcovi, jenž zamířil do Severní Ameriky z Nitry, uvolnila místo v sestavě Devils dvouzápasová suspendace Brendana Smithe. Rodák z Liptovského Mikuláše byl draftován loni za Slafkovským jako celková dvojka a až dosud válel na farmě za Uticu Comets. Letos byl průběžně s osmi body ve třinácti utkáních nejproduktivnějším obráncem mužstva.

Kumšt rozehrávky naznačil i v prvním duelu NHL. Nemec asistoval u dvou branek domácích, z ledu ale přihlížel také třem inkasovaným gólům z hokejek soupeře. New Jersey duel nezvládlo, a to Sharks letos rozhodně nepatří mezi „nejostřejší tužky v penále“.

San Jose je aktuálně se čtrnácti body nejhorším týmem v NHL a venku nevyhrálo ani jeden zápas z deseti. Premiérový triumf na hřišti soupeře si Žraloci připsali právě proti Devils.

„Náročný zápas. Naštve to,“ mrzelo Nemce.

Za hosty se trefili dvakrát Anthony Duclair a Jacob McDonald. Tomáš Hertl, jenž nedávno podstoupil operaci ledvinového kamene, jednou nahrával. Za poražené dal svůj třetí gól v sezóně Ondřej Palát.

Byť byla premiéra pro Nemce trochu nepříjemná, z osobního hlediska může být spokojený. „Pohyboval se ve správných prostorech. V prvním zápase obstál,“ chválil Slováka trenér Lindy Ruff.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.