Phil Spencer: Nemáme v plánu přinést Game Pass na konzole PlayStation a Nintendo

novinka  72
Martin Šmíd, 2. 12. 2023 12:37
V posledních několika letech se objevila spekulace, že by chtěl Microsoft přinést svoji službu Game Pass i na konkurenční platformy PlayStation a Nintendo. Tato spekulace ožila znovu tento týden, kdy finanční ředitel Xboxu Tim Stuart řekl, že by chtěli dostat Game Pass na každou obrazovku, a to včetně konzolí PlayStation a Nintendo. Server Windows Central přinesl před několika hodinami rozhovor přímo s Philem Spencerem, v němž se na toto prohlášení zeptal. Pokud jste čekali, že Game Pass přijde v brzké době na další platformy a s ním i first-party hry Microsoftu, zatím se nedočkáte.

 „Začnu tím, že nemáme v plánu přinést Game Pass na konzole PlayStation a Nintendo. Není to v současnosti v našich plánech. Chceme se zaměřit na to, že budeme pokračovat v inovacích pro hráče, kteří si zakoupili naší hardwarovou platformu,“ řekl Spencer s tím, že se zaměřují v současnosti na to, aby jejich hry byly kompatibilní se zařízeními jako Steam Deck, ROG Ally a Legion Go. Navíc doufá, že s rozšířením cloudu se počet platforem ještě rozroste a další hráči se dostanou k hrám od Microsoftu. 

Phil Spencer během rozhovoru také zmínil, že v současnosti investují jednu miliardu dolarů ročně, aby získali hry třetích stran pro Game Pass. To je docela velká částka. I přes ní se ale zdá, že je Game Pass ziskový. Jak moc, to nevíme. 

Zdroj: Windows Central

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře