Nejnovější

Farmář nehledá ženu. Jurečka přepsal farmu na manželku

Foto: European People´s Party| Wikimedia Commons

Marian Jurečka převedl svoji firmu na manželku. Ta jim vydělává pod přízviskem farma Juronka slušné peníze. S farmou mu pomohli jeho poradci, o kterých vlastně ani neví, že je má. Jeho bývalý poradce Jaroslav Kratochvíl podepsal s Jurečkovou smlouvu, která jí vydělala skoro 400 tisíc korun.

Před postem ministra zemědělství podnikal Marian Jurečka (KDU-ČSL) jako fyzická osoba, tuto činnost už ale vykonávat nemohl. Tak svoji malou farmu zvířat převedl na manželku. Najednou si ale prohodil písmenka a z farmy byla firma.

Jurečka uvedl, že jen brouzdal internetem a narazil na poradenskou skupinu Apogeo. Tu shodou okolnostní vlastní Jozef Jaroš, který je momentálně externí poradce na Jurečkově ministerstvu. Náhoda? Všichni si to nemyslí.

Šmelina sem, šmelina tam

Jaroš tedy vytáhl takzvané „šuplíkové eseróčko,“ které bylo náhodně vytvořené. V tomto náhodném případě vybrali jméno „Juronka“. Apogeo pak udělali čáry máry fuk s Jurečkovým majetkem, ten nasypali do Juronky a převedli ji na paní mámu Jurečkovou.

„Neřešil jsem ani, jak se to eseróčko předtím jmenovalo. Právní kancelář to takto vzala, tady to máte, jste jediní vlastníci, převádíme vám veškerý majetek, který máte, a takhle to funguje dál,“ dodal Jurečka.

„To jsou technické úkony. Připraví se to, převede na majitele a tím to pro nás končí, původní název zanikne. IČO zůstalo samozřejmě stejné. Takhle se prodalo ročně třeba tisíc firem, nebylo to nic neobvyklého,“ uvádí velmi přesvědčivě Jaroš.

Nevědomost neomlouvá, ale Jurečku výjimečně asi ano. „Nevím o tom, že by tento člověk byl mým poradcem. Je možné, že chodí na nějaké kulaté stoly, které dělají odborné sekce, ale není poradcem ministra,“ napsal.

Možná by si mohl udělat pořádek v tom zasedacím pořádku u kulatého stolu. Je lehce podezřelé, že by nevěděl, kdo mu převedl farmu na firmu a že s ní teď dokonce pracuje.

Vojenské lesy sklízely Jurečkovu úrodu

Letos v červenci podepsala Jurečková smlouvu se státní firmou Vojenské lesy a statky ČR na sklizeň obilovin. Opět čirou náhodou, za státní podnik smlouvu s Jurečkovou podepsal Jaroslav Kratochvíl. Ten je, jak jinak, bývalý poradce jejího manžela Jurečky. Za sklizeň si tak manželé vydělali 374 684 korun.

Jurečka opět popřel jakoukoliv souvislost s ním a jeho šmelením. „To ani žádnou roli hrát nemůže. Jediné kritérium je nejnižší nabídnutá cena v rámci výběrového řízení,“ řekl Jurečka. Takže abychom to shrnuli, Jurečka má prostě štěstí a jeho bývalí poradci, o jejichž existenci ani neví, mu náhodou sypou penízky do prasátka.

Marian Jurečka uvádí, že se na farmo-firmě Juronka a jejím chodu nikdy nepodílel. Celé to je od roku 2014 v rukách jeho manželky. Samozřejmě nebudeme zpochybňovat komunikaci v jejich manželství, ale něco tu prostě nesedí. Možná má paní Jurečková prostě jenom dobře vydělávající brigádku a tím to hasne?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*