Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Zdárná odveta zajistila Střešovicím finále Poháru mistrů

Po remíze ve Švýcarsku dokázali florbalisté Tatranu Střešovic doma soupeře SV Wiler-Ersigen porazit 4:3, ani tentokrát se však nerozhodlo v základní hrací době. Za stavu 3:3 šlo utkání do prodloužení, ve kterém se po 75 sekundách nastavení trefil Milan Meliš. Zajistil tak svému týmu postup do finále Poháru mistrů, jenž si český šampion zahraje v lednu se švédským Faulem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tatran Střešovice – SV Wiler-Ersigen

Do finále se dostali Pražané stejně jako v roce 2011, kdy pak v Mladé Boleslavi prohráli s SSV Helsinky. O triumf bojovaly také o rok dříve Vítkovice, které podlehly Storvretě. O pořadateli a termínu finále se bude rozhodovat, kandidátem jsou i Střešovice. V ženském finále se utká Pixbo Wallenstam s kapitánkou české reprezentace Eliškou Krupnovou s dalším švédským celkem Thorengruppen IBK.

Hned v úvodní minutě pomohla hostujícímu brankáři Yanickovi Flurymu horní tyč po střele Marka Beneše, který se v čase 7:39 už podílel na vedoucí brance. Po jeho přihrávce se trefil Martin Kisugite. O zvýšení náskoku se postaral ve 14. minutě Jonáš Kreysa. Za 53 sekund při vyloučení Davida Šimka snížil Jan David Bürki a za dalších 10 sekund vyrovnal Michael Wyss.

Vedení Tatranu vrátil 40 sekund před první pauzou Jakub Boček. Ve druhé třetině měl více šancí Wiler s českým asistentem trenéra Radkem Sikorou a v útoku s jeho synem Radkem mladším a ve 33. minutě smazal ztrátu Philipp Affolter. Ve třetí třetině branka nepadla a v nastavení Fluryho překonal Meliš.

"Budu ten gól řadit hodně vysoko. Je to obrovská euforie. Jelikož to bylo skoro z půlky, tak jsem chtěl hlavně trefit bránu, aby to byla aspoň nějaká rána. Bylo tam i trochu štěstíčka," řekl webu Českého florbalu Meliš. "Myslím si, že jsme měli dobrý nástup do utkání. Wiler jsme přehrávali a docela jsme si věřili. Ve druhé třetině to byla naše klasika, že polevíme. Wiler nás v ní uběhal. Po druhé třetině jsem si něco řekli, pak to začalo šlapat. V prodloužení je to už o štěstí, je to tam o jedné střele."

Těšit se mohou Střešovice konečně na švédského soka. "My jsme si Švédy přáli hrozně už v semifinále a speciálně Ondru Němečka s Filipem Langerem. To se mám nesplnilo. Chtěli jsme si zahrát proti švédským mistrům a vyšlo to na finále," doplnil Meliš. Storvreta se zraněným Němečkem, který dnešní duel přímo v Řepích sledoval, a Langerem vypadla s Falunem po porážce na nájezdy na hřišti soupeře v odvetě.

Odvetný zápas semifinále Poháru mistrů ve florbalu:

Tatran Střešovice – SV Wiler-Ersigen 4:3 v prodl. (3:2, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kisugite (Marek Beneš), 14. Kreysa, 20. J. Boček (Eliáš), 62. Meliš (Kisugite) – 14. Bürki (Dudovič), 15. Wyss (Dudovič), 32. Affolter (Laubscher). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil (oba ČR). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 873. První zápas: 3:3, postoupily Střešovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články