S čím chodí do hor Viktorka Rys? Inspiruj se!

S čím chodí do hor Viktorka Rys? Inspiruj se!

Trekové hole jsou nepostradatelným pomocníkem při trekování. Požadavky a nároky na trekové hole se mohou u každého více či méně lišit. Čím přesvědčily trekové hole Fizan Compact známou českou hikerku Viktorku Rys?

Viktorka Rys cestuje s ultralehkou výbavou, bez letadel a nízkonákladově. Věnuje se zejména sólo dálkovým horským přechodům se zálibou v off-trailu. Mezi její nejvýraznější cesty patří dvojnásobný přechod karpatského oblouku s cílem v Banátu, přechod balkánských hor s cílem v Istanbulu a přechod Kavkazu od Černého moře v Gruzii ke Kaspickému moři v Ázerbájdžánu. Půl roku žila na Islandu, kde pracovala jako honačka ovcí. Na cestách fotí, filmuje, dobrovolničí a testuje vybavení. 

Když je v Česku, píše články, pořádá cestovatelské přednášky a workshopy. Vydala knihu a audioknihu Hory a nekonečno

S čím chodím do hor 

Od roku 2016 používám na krátké i dálkové treky hole Fizan Compact, které jsem si pořídila, protože to byly nejlehčí trojdílné hliníkové hole na trhu. Přes nízkou hmotnost mají dobrou odolnost. Při standardní údržbě fungují bezproblémově. Jsem velmi spokojená s madly a poutky, která mi jsou v úchopu příjemná i v létě, když jsou vysoké teploty a potí se mi dlaně. Hroty mi vždy bez problému vydržely tisíce kilometrů v horách. 

Na Fizanu oceňuji také servis zdarma. Jednou jsem hůl zlomila při pádu na sněhovém poli, kdy jsem u sebe neměla cepín a snažila se hole používat místo něj. Zlomený díl mi Fizan nahradil v rámci bezplatného servisu. Od té doby používám na sníh sice těžší, ale pevnější hole Fizan Lhotse. Po letech, které jsem s nimi strávila, vím, že se na Fizanky můžu spolehnout.

Brodění řeky Ljuta šlo lépe s holemi Fizan Compact, Ukrajina
Brodění řeky Ljuta šlo lépe s holemi Fizan Compact, Ukrajina

Fizan Compact

Nejlehčí třídílné hliníkové hole na světě. Jsou velmi oblíbené zejména mezi ultralight hikery, jelikož vynikají nízkou hmotností, rozumnou cenou a na rozdíl od karbonových holí i výraznou odolností. Výroba v Itálii zaručuje špičkovou kvalitu a odolnost. Všechny hole Fizan mají bezplatný servis a výměnu dílů

Hole Fizan Compact jsou z tenkého ale pevného eloxovaného hliníku. Bezproblémové nastavení délky zajišťuje Flexi Locking System. Pěnová rukojeť s nastavitelným poutkem poskytuje pohodlný úchop. Hole jsou nabízeny v třídílném i čtyřdílném provedení. 

Hmotnost: 158 gramů

Italská firma FIZAN si za více jak 70 let své existence zachovala veškerou výrobu v městečku Rosa a dnes exportuje své výrobky do více jak 40 států světa. Z malé rodinné firmy se vypracovala díky vlastním technologiím a zejména výbornou kvalitou mezi uznávané výrobce trekových holí a holí pro Nordic walking. Kultovním modelem značky jsou nejlehčí třídílné trekingové hole na světě – Fizan Compact.

Na českém trhu zajišťuje od roku 2008 výhradní zastoupení značky Fizan firma Alpitrek.

Zkušenosti čtenářů

Jakub

Nevím jak v článku, ale u fotogalerie by to chtělo vychytat gramatiku. Hole chyběli, doprovázeli, hodili apod. Děs běs.

Vojtěch Dvořák
Jakub:

Dobrý den,
to je tak, když si chceme ušetřit práci s AI. 🙂
Ona tomu nerozumí a ještě se učí.
Děkujeme Vám za upozornění a za váš komentář.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: