Celebrity

3. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Bývalá herecká hvězda Eva Hudečková se dětí nedočkala. Manžela si brala po půl roce

Eva Hudečková, která slaví 74. narozeniny, patřila v sedmdesátých a osmdesátých letech k nejkrásnějším a zároveň nejobsazovanějším českým herečkám. Muži po ní šíleli, ona však měla oči jen pro jednoho, houslového virtuosa Václava Hudečka. Jak se spolu seznámili a proč se své úspěšné herecké kariéry dobrovolně vzdala?

Eva se s Václavem Hudečkem seznámila v roce 1975 během natáčení hudební komedie Sedm pater pro tisíc přání, kde oba hráli. V jedné scéně si měli padnout do oka, což se posléze stalo i ve skutečnosti. V té době jí bylo šestadvacet let a byla již hereckou hvězdou.

„On mě ale vůbec neznal. Hudečkovi totiž neměli televizi. Václav už byl světově proslulý houslista. Čekala jsem hvězdu, ze slávy rozmařilou a zpychlou, ale opak byl pravdou. Okouzlil mě prostotou a laskavostí. Přitahovala nás jakási tajemná důvěra. Chodili jsme na procházky po Praze, neustále jsme si telefonovali, dokázali spolu mluvit hodiny. No, pak slovo dalo slovo a plácli jsme si, že spolu budeme pořád. Zjistili jsme, že spolu krásně ladíme,“ popsala Eva Hudečková v rozhovoru pro deník Blesk.

Okamžitě věděli, že je to osudová láska

Svatbu měli po půl roce od prvního seznámení. „A z toho byl Václav ještě dva měsíce pryč. Nám se prostě zdálo, že se známe odjakživa,“ vysvětlila Eva Hudečková.

Léta ukázala, že si byli souzení. V manželství za dva roky oslaví padesát let, tedy zlatou svatbu a stále z nich vyzařuje láska, úcta a respekt k druhému. „Kdybych měla recept, poslala bych ho přes internet do světa, aby se lidé našli a byli spolu šťastní. Prostě se máme rádi a děláme všechno pro to, abychom se ve vztahu oba cítili dobře. Fandíme si, pomáháme, vycházíme si vstříc. Připadá mi to jednoduché a samozřejmé,“ přiblížila Eva Hudečková.

S herectvím skončila před čtyřicítkou

V manželství se pokoušeli o miminko, ale nebylo jim přáno. „Děti jsme chtěli, ale nestalo se. Vzala jsem to jako daň za naše štěstí,“ pokrčila rameny Eva, která v české kinematografii zanechala výraznou stopu. Seriál Sanitka, komedie Jak utopit doktora Mráčka aneb konec vodníků v Čechách, Což takhle dát si špenát, Zítra to roztočíme, drahoušku, to je jen stručný výčet jejích nejznámějších filmů. Svoji úspěšnou kariéru se však rozhodla dobrovolně ukončit ještě před svými čtyřicátými narozeninami.

V jakém oboru se našla?

Z herecké branže odcházela znechucena. Vadila jí normalizační cenzura. Pohár trpělivosti přetekl poté, když se při natáčení objevila ve svetru se šachovnicovým vzorem a cenzura v něm viděla skrytý symbol kříže. Všechny záběry musela přetočit znovu v jiném oblečení. To byla pro ni pomyslná poslední kapka. „Všechny nádherné věci se proměnily v socialistický realismus a hráli jsme úplně jiné kousky. Jediné, co jsem si z toho vzala dobrého, bylo to, že jsem se stále setkávala s úžasnými herci,“ uvedla Eva Hudečková.

Po ukončení herecké činnosti přijímala nabídky už pouze z dabingu. Namluvila řadu světových hvězd, například Meryl Streep, Isabele Huppert, Romy Schneider nebo Fay Dunaway. Nakonec se stala spisovatelkou. Se svým prvním autobiografickým románem, který nesl název Bezhlavá kobyla, debutovala v roce 1992.

Ve vztahu je důležitá partnerská komunikace i respekt:

Sdílejte článek
Štítky rodina manželství seriál manželé komedie filmy herečka děti Česko Praha Meryl Streepová Eva Hudečková Václav Hudeček Sanitka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.