RFA má nového šampiona! Sivák opět vítězně!

V sobotu byl na programu další galavečer organizace RFA, který se tentokrát uskutečnil na Slovensku. V hlavním souboji večera organizace korunovala krále těžké váhy. Na galavečeru se představil také Václav Sivák, který si v RFA připsal další vítězství.


OKTAGON promotér Novotný skepticky reaguje na spojení organizací PFL a Bellator

Nejlepší kickboxer v historii Slovenska napříč vahami Tomáš Možný se stal šampionem RFA podle pravidel MMA. Ve strhujícím zápase porazil Lajoše Pappa ve 2. kole na TKO poté, co nechal svého soupeře dvakrát přejít do full mount. Možný však tento nepříjemný okamžik přežil a svého soupeře na zemi zcela vyšťavil. Organizace RFA tak má nového šampiona. 

V hlavním  předzápase došlo k velkému překvapení, když Jozef Wittner neudržel krok s Polákem Dziudziou a po dominantním výkonu svého soupeře na zemi s ním prohrál na body. Václav Sivák protáhl svou neporazitelnost a v jednostranném zápase porazil Němce Hoppa na body. V prvním kole byl Němec dokonce počítán, ale nakonec vydrržel až do závěrečného gongu. Skvělý výkon předvedl také Matěj Kozubovský, který otočil průběh zápasu a v závěrečných třech minutách ukončil maďarského Csabu Tótha.



Slovenský obr Tomáš Možný patří již řadu let k absolutní špičce bojových umění na domácí scéně. Teprve nedávno se rozhodl vystoupit ze své komfortní zóny a přesunout se do MMA. Podle nových pravidel s ním soupeři odmítají stát na nohou a okamžitě se snaží o takedown. Přesně to byl případ Lajoše Pappa, který se ani nepokusil bojovat ve stoje a okamžitě se pustil do takedownu. Ten doručil a dokonce snadno přešel do plného mountu.  

Z něj však nedokázal vytěžit nic závratného a na zemi zcela ztuhl. Možný ho v druhé polovině kola přetočil a začal ho zasypávat údery. Druhé kolo vypadalo velmi podobně, Papp opět na začátku doručil takedown. Tentokrát však Možný po přetočení nenechal nic náhodě a začal Pappa zasypávat jedním tvrdým úderem za druhým. Před koncem 2. kola Papp nejevil žádné známky aktivní obrany a polský rozhodčí zápas předčasně ukončil na TKO. 



Václav Sivák je v současnosti největší hvězdou česko-slovenské postojářské scény. Neporažený český supertalent to opět potvrdil v souboji s Němcem Christopherem Hoppem, kterého do ničeho nepustil. Hopp, přestože prokázal obrovskou houževnatost a vydržel až do bodového rozhodnutí, neměl nejmenší šanci na vítězství.

Úplně jiný scénář se odehrál v zápase Matěje Kozubovského, který zpočátku proti Csabovi Tóthovi ztrácel. Po dvou nevýrazných kolech se však ve třetím kole vrátil do hry a poslal svého soupeře do počítání. Tóth se sice dokázal z prvního počítání vzpamatovat, ale podruhé se mu to už nepodařilo a Kozubovsky zaznamenal skvělý comeback a vítězství na KO.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

 






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *