Coufal pátou asistencí přispěl k remíze West Hamu s Crystal Palace

foto Utkání anglické fotbalové ligy West Ham United - Crystal Palace, 3. prosince 2023, Londýn. Mohammed Kudus (čelem) a Vladimír Coufal z West Hamu se radují z gólu.

Londýn - Fotbalisté West Hamu v anglické lize remizovali s Crystal Palace 1:1. Vladimír Coufal si připsal pátou asistenci v sezoně, Tomáš Souček byl poprvé kapitánem londýnského klubu. Oba čeští reprezentanti odehráli celé utkání. Manchester City hrál doma s Tottenhamem 3:3, remizoval ve třetím utkání po sobě a propadl se na třetí místo s tříbodovou ztrátou na první Arsenal. Hosté počtvrté v řadě nevyhráli.

Fotogalerie

Liverpool i díky dvěma gólům Trenta Alexandera-Arnolda doma porazil Fulham 4:3 a posunul se na druhou příčku. Chelsea strávila druhý poločas proti Brightonu v oslabení, přesto doma zvítězila 3:2.

Svým třetím gólem v sezoně poslal West Ham ve 13. minutě do vedení Kudus. Krátce po přestávce přidal i druhou branku, ta však vinou Součkova ofsajdu neplatila. Místo toho přišlo vyrovnání, které zařídil v 53. minutě Édouard. West Ham nezvítězil po čtyřech soutěžních zápasech a v tabulce je devátý.

Útočník Tottenhamu Son Hung-min v úvodních deseti minutách na Etihad Stadium rozvlnil síť hned dvakrát. Nejprve v šesté minutě poslal hosty do vedení, o tři minuty později si po standardní situaci smolně srazil Álvarezův centrovaný míč do vlastní branky. Po půl hodině hry domácí zásluhou Fodena otočili skóre.

V 69. minutě Tottenham opět srovnal krok, umístěnou střelou zpoza vápna se prosadil Lo Celso. Devět minut před koncem poslal "Citizens" do vedení střídající Grealish, avšak v 90. minutě znovu vyrovnal Kulusevski. Svěřenci Pepa Guardioly se v závěru zlobili na rozhodčího Hoopera, jenž nenechal Grealishe ve výhodě postupovat na branku "Spurs" a místo toho odpískal faul na Haalanda.

Liverpool poslal ve 20. minutě do vedení parádním přímým kopem do šibenice Alexander-Arnold. Náskok "Reds" dlouho nevydržel, o čtyři minuty později srovnal jejich odchovanec Wilson. Ve 38. minutě přidal další krásný gól Mac Allister, který ze střední dálky napálil míč do stejných míst jako Alexander-Arnold. Svěřenci Jürgena Kloppa přesto nešli do šaten jako vedoucí tým. Ve třetí minutě nastavení podruhé smazal jejich náskok Tete.

Fulham se v 80. minutě dostal dokonce do vedení, na 3:2 upravil De Cordova-Reid. Domácí se pak vzepjali k závěrečnému tlaku, z něhož vytěžili v 87. minutě vyrovnávající branku Enda a v 89. minutě svým druhým gólem rozhodl Alexander-Arnold.

Chelsea zažila na domácí půdě turbulentní první dějství. Brankami Fernándeze, který se trefil v Premier League poprvé, a Colwilla se dostala do dvoubrankového vedení. Těsně před pauzou ale snížil Buonanotte a hned nato viděl druhou žlutou kartu domácí Gallagher. "Blues" se dvojitým direktem před odchodem do kabin nenechali vyvést z míry. Ve druhém poločase přidal druhou branku v utkání Fernández, když se v 65. minutě trefil z penalty. V nastavení už pouze korigoval výsledek Joao Pedro.

Bournemouth doma překvapil favorizovanou Aston Villu a vybojoval remízu 2:2.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 18°C

Celá předpověď