InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Den dětí 2024

    neděle 26.5 14:00 - Lomnice nad Lužnicí, Hřiště TJ Tatran

  • Den dětí v Táboře

    neděle 26.5 14:00 - Amfiteátr Tismenické údolí Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rozsvícení vánočního stromu a výzdoby v Milevsku sledovalo plné náměstí

   Autor: JcTED.cz -TV

    Autor: JcTED.cz -TV

AKTUALIZOVÁNO - 3.12.2023 20:01

MILEVSKO - Rodiny s dětmi o první adventní neděli nevěděly v Milevsku pomalu kam dřív. Program se nabízel na několika místech a vyvrcholil rozsvícením vánočního stromu na náměstí Edvarda Beneše, rozzářila se radnice, kašna a další výzdoba v centru města. Milevšťanům opět zazpíval vánoční písničky starosta města Ivan Radosta s dcerami Ninou a Táňou a s Milevským dětským sborem. Bonus navíc byly haldy sněhu, na kterých dováděly děti.

 

Už hodinu po poledni otevřeli adventní dílničku v Muzeu milevských maškar, tvoření pro děti nabídla i Galerie M, v domě kultury odpoledne uvedli pohádku Putování za Vánoční hvězdou. Současně probíhal v Milevském muzeu jarmark starých řemesel. I tam našlo cestu na šest stovek návštěvníků. Bylo to o něco méně než v předchozích letech, zřejmě kvůli sněhové kalamitě. Návštěvníci chodili spíš dopoledne. Kvůli špatné sjizdnosti silnic se omluvili i někteří přihlášení prodejci a řemeslníci. I tak má ale jarmark v muzeu nezaměnitelnou atmosféru a jinak to nebylo ani letos. 

Před pátou odpoledne stovky lidí zaplnily hlavní milevské náměstí, kde vybírali do schránky poštu pro Ježíška andělé z divadla Studna. Jakmile odbil zvon na kostelní věži pátou, popřál starosta Ivan Radosta všem krásný adventní čas a všichni společně odpočítali desítku do rozsvícení vánočního stromu a výzdoby. 

První písnička, která v podání starostovy rodinné kapely RM band a Milevského dětského sboru se sbormistryní Gabrielou Molovou zazněla, byla známá Padá sníh. A opravdu se znovu rozsněžilo. Ne, že by už sněžení nebylo za uplynulé dva dny ažaž, ale k dokreslení atmosféry to tak nějak patřilo. 

Vánoční písničky pak zněly jedna za druhou, děti dováděly na hromadách sněhu, což při slavnostním zahájení adventu snad nikdo nepamatoval, a rodiče stáli frontu na nějaký horký životabudič. Adventní čas začal, i v Milevsku. 

Návštěvníci se navíc dozvěděli novinku, že Milevský dětský sbor dostal na čtvrtek 7. prosince pozvání k vystoupení na Staroměstském náměstí v Praze. Vystoupí tam od 18 hodin. 

Diskuse k článku - 13 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • Janina 

    Reagovat

     

    Všichni víme,jak to v Milevsku na radnici je. A to je špatně. To ale nemění nic na tom, že program byl velice pěkný. Stromeček máme krásný na rozdíl od jiných měst a zpěv všech zúčastněných naprosto úžasný. Naopak bych vyzdvihla, že to pro nás pan starosta s holkama a dětským sborem připravil. Museli být děsně zmrzlí. Nám se to s kamarádkou velmi líbilo.

    Vloženo 4.12.2023 14:20:41

  • Adéla 

    Reagovat

     

    Milevský dětský sbor má vynikající úroveň a to spojení s kapelou starosty fungovalo moc pěkně. Určitě by si děti zasloužily velkou odměnu, vystupovat v takovým mrazu, hodiny nacvičování po večerech, obětovat svůj program, aby udělaly program pro ostatní - klobouk dolu.

    Vloženo 4.12.2023 12:29:13

  • Adéla 

    Reagovat

     

    Milevský dětský sbor má vynikající úroveň a to spojení s kapelou starosty fungovalo moc pěkně. Určitě by si děti zasloužily velkou odměnu, vystupovat v takovým mrazu, hodiny nacvičování po večerech, obětovat svůj program, aby udělaly program pro ostatní - klobouk dolu.

    Vloženo 4.12.2023 12:05:29

  • Vilém 

    Reagovat

     

    Jakožto hrdý Pražák jsem se přijel podívat na popud mých kamarádů do Milevska, abych si udělal určité srovnání, jak to chodí v jiných krajích:)
    Jsem naprosto ohromený. Pokora, skvělá atmosféra, špičková hudba, nemůžu nic vytknout. Kapela na hodně vysoké úrovni ! Ale ta zpěvačka v černé bundě, myslím, že Táňa, ta jednou bude hodně vysoko… tak si těch vašich mimořádných talentů važte!

    Vloženo 3.12.2023 22:02:46

  • Václav 

    Reagovat

     

    Komedie jako vždy od lidí u vesla.

    Vloženo 3.12.2023 21:11:16

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace