Moderátoři a redaktoři ČRo Olomouc prodávali dobročinný punč, zájem byl velký. Kolik se vybralo?

4. prosinec 2023

V netradiční roli jste mohli v sobotu na Horním náměstí potkat zaměstnance Českého rozhlasu Olomouc. Moderátoři a redaktoři se proměnili v prodejce punče.

U charitativního stánku Dobrého místa pro život společně se zaměstnanci pojišťovny Kooperativa pomáhali olomoucké Mateřské škole Blanická.

Kromě dvou druhů punče si mohli příchozí dát i jiné dobroty. „Připravili jsme škvarkovou pomazánku, protože škvarky a pomazánka, to je to, co se dá namazat s plnou pohodou. Obsahuje to energii, obsahuje tu sílu, obsahuje to všechno, co potřebuje naše tělo a tím pádem je to přesné synonymum Blanické,“ popisovala s nadšením Jana Malá, ředitelka Mateřské školy Blanická.

A zájem byl velký. „Je to palba. Měli jsme tady nekončící frontu, obrovskou radost a lidé nejenom pili, ale oni to tady žili a to je ono,“ těší Malou. Potvrdila to i redaktorka olomouckého rozhlasu Petra Ševců, kterou jste za pultem mohli vidět od 18 do 20 hodin. „Dveře se tu netrhnou. Pořád někdo chodí, pořád někdo kupuje, takže je to skvělé,“ usmívala se redaktorka, která je mimo jiné autorkou kalendáře Českého rozhlasu Olomouc Hanácké rok, který byl ve stánku také k dostání.

Stolní kalendář Českého rozhlasu Olomouc na rok 2024

Dohromady se nakonec pro Mateřskou školu Blanická vybralo skvělých 70 720 korun. Děkujeme všem, kteří se přišli do stánku Dobrého místa pro život občerstvit, a přispěli tak na dobrou věc.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Dita Vojnarová , dja
Spustit audio