Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Zimní dovolená v Beskydech: nová vyhřívaná 6sedačka, výhodný skipas i termály

Zcela nová vyhřívaná 6sedačka v areálu Bílá je jednou z mnoha letošních zimních novinek v Beskydech. Pro lyžaře si tady provozovatelé hned šesti lyžařských středisek připravili výhodný skipas a na jejich příjezd se připravují už i hotely, které lákají na wellness s teplými vyhřívanými bazény i bohatý doprovodný program.

„Beskydy jsou letos na zimu připraveny skutečně dobře. Asi největší novinkou bude nová vyhřívaná 6sedačka v areálu Bílá, který je zde největším a nejvšestrannějším střediskem,“ říká Michal Vala, marketingový ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, který se nachází jen 20 km od areálu Bílá, a je tak častou základnou pro lyžaře mířící právě sem. A pro ubytované hosty tady letos připravili další novinku v podobě možnosti zakoupit si výhodný skipas Beskydy Valašsko Card, který platí pro 6 skiareálů v okolí. „Užít si s ním můžete dle délky ubytování tři nebo čtyři dny celodenního i nočního lyžování a jako bonus máte více než stovku dalších zvýhodněných služeb,“ dodává Michal Vala.

Odpočinek v termálech, na józe či na kurzu vaření
Lyžováním zimní dovolená v Beskydech ale rozhodně nekončí. V hotelech Resortu Valachy si můžete dosyta dopřát relaxaci v termálních bazénech, uvolňující masáže, jedinečné saunové rituály i zasloužený večerní odpočinek na lehátku s výhledem na zimní krajinu.

Vybírat si můžete hned ze dvou hotelů obklopených panenskou přírodou Beskyd: pro rodiny s dětmi a ty aktivnější je tady Wellness hotel Horal, náročnější hosté – kteří mají rádi klid, soukromí, osobní péči a zážitkovou gastronomii – pak ocení Spa hotel Lanterna. Ten prošel nedávno rekonstrukcí a vy se tak můžete ubytovat v unikátních pokojích se zimní zahradou a vanou s výhledem na okolní kopce, nebo v apartmánech, které mají vlastní vířivku a krb. Romantické večery tady pak jistě umocní večeře v zážitkové restauraci Vyhlídka, kde se vysoká gastronomie snoubí s komorní atmosférou, a pro niž šéfkuchař Pavol Pikulák vymýšlí pětichodová menu snoubená s víny z předních moravských vinařství.

Největším lákadlem je tady rozhodně Wellness Horal s teplými termálními bazény, spoustou atrakcí, velkým saunovým světem a kardio fitness zónou. V intimnějším Spa hotelu Lanterna je vám k dispozici L-Spa s krytým bazénem, whirlpoolem a saunovým světem. Mezi oběma relaxačními centry jezdí zdarma shuttle bus a oba nabízejí několikrát denně vyhlášené saunové rituály a exotické masáže. Do wellness center pak můžete zamířit rovnou ze stopy či ze svahu, protože přímo u hotelu Horal se nachází rodinná sjezdovka, kde najdete i lyžařskou školu, půjčovnu lyžařského vybavení, pro děti nechybí pojízdný pás a jistě je nadchne i snowtubing. V zimě tady navíc pořádají spoustu zajímavých akcí pro veřejnost (v lednu a únoru dětskou soutěž O pohár strašidýlka Razuláka, 3. 2. 2024 závod Noční stopa Valachy a 9. 3. 2024 Maškarní lyžovačku na Horalu). V okolí najdete několik dalších lyžařských svahů a pod Spa hotelem Lanterna zase začíná krásná běžkařská stopa.

„V ceně výhodných zimních balíčků mají naši hosté snídani, večeři, neomezený vstup do wellness center, masáž ale také bezplatné zapůjčení běžek, holí na nordic walking, slevu na lyžování, indoor golf a bezplatný doprovodný program v podobě lekcí jógy nebo animačního programu. Gurmáni mohou ochutnat naše degustační menu v zážitkové restauraci Vyhlídka, sportovně založení si mohou zahrát bowling na hotelu Horal a pro dospělé i děti chystáme oblíbené kuchařské a pekařské kurzy,“ uzavírá Michal Vala.

Tip (nejen) na Valentýna: Romantický víkend s wellness a snídaní do postele
Pozváním na pobyt ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích svou lásku určitě nadchnete. Dopřejte si poklidné společné okamžiky plné rozmazlování uprostřed zasněžených lesů, daleko od všedních starostí s balíčkem Romantické hýčkání. V ceně máte ubytování na 2 nebo 3 noci, snídani (jednou dokonce do postele), odpolední snack, večeři, volný vstup hned do dvou wellness center a relaxační masáž. Ubytovat se můžete v unikátních pokojích se zimní zahradou a vanou s výhledem na Beskydy nebo v apartmánech Suite Spa, které mají vlastní vířivku a krb. V únoru v hotelu pořádají i saunové rituály v L-Spa a lekce jógy. Romantické večery pak jistě umocní večeře v zážitkové restauraci Vyhlídka (jednou za pobyt zde máte v ceně i pětichodové degustační menu), kde se vysoká gastronomie snoubí s komorní atmosférou, a šéfkuchař Pavol Pikulák připravil na únor speciální Valentýnské menu. Večeři či posezení u sklenky vína nebo drinku vám na Valentýna (a každou únorovou neděli) zpříjemní živé vystoupení pianisty.

Zdroj a foto: www.valachy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *