Nákupní centrum Palladium představí exotickou cestovatelskou výstavu „Tajemná Indonésie“

Unikátní výstava „Tajemná Indonésie“ bude slavnostně otevřena vernisáží 6. 12. 2023 v 17.30 hodin v nákupním centru Palladium v Praze. Účastníci vernisáže se mohou těšit na přivítání indonéskou velvyslankyní, taneční vystoupení nebo drobné indonéské občerstvení připravené indonéskou ambasádou. Výstavou provede organizátor výstavy, jednatel cestovní kanceláře CK Livingstone, Rudolf Švaříček.

Výstava odhaluje taje ostrova Nová Guinea i největší ostrovní říše Indonésie, Pacifiku a Šalomounových ostrovů. Jde o největší sbírku svého druhu ve střední Evropě. Propojuje cesty slavných cestovatelů do zapomenuté části planety. Výstava je vhodná pro návštěvníky všech věkových kategorií. Návštěvníci výstavy mohou obdivovat rituální totemy, lodě, štíty, iniciační masky, čelenky, mumie, sekáčky na prsty i dech beroucí fotografie. Dominantou výstavy je autentická chýše a sběry kmene Kombai a specifickými ozdobami mužského těla.

Expozice „Tajemná Indonésie“ vystavuje také unikátní historické materiály cestovatelských legend Jiří Hanzelky, Miroslava Zikmunda a Miloslava Stingla. Ty jsou doplněny sběratelskými předměty z dobrodružných expedic v srdci pralesa a zajímavosti ze života místních etnik od Rudolfa Švaříčka.

Vstupte do tajemné džungle v centru Prahy a opusťte předvánoční shon. Svět, o kterém jste si mysleli, že už neexistuje, je k vidění od 7. prosince 2023 až do konce dubna 2024 v nákupním centru Palladium, patro +2, Tasty Garden, vedle fitnes centra, a to každý den od 12 do 19 hodin. Více informací o výstavě naleznete na www.palladiumpraha.cz nebo www.tajemnaindonesie.cz.

 

Autorem výstavy je Rudolf Švaříček, jednatel cestovní kanceláře CK Livingstone se sídlem v Brně. Rudolf Švaříček je vizionář s širokým záběrem aktivit. Je autorem náročných expedic a výjimečných projektů jako jsou například „Polar 89“ (se psím spřežení na severní polární kruh), „Marco Polo“ (napříč Asií), „Hedvábná stezka“ (rok a půl asijskými státy), Živá Afrika (napříč Afrikou v modelu vozu Tatra). Věnuje se oblastem izolovaných etnik. Jeho doménou je Indonésie a ostrov Nová Guinea a oblast Himálaje. Absolvoval ojedinělé horské výstupy (například český prvovýstup na nejvyšší horu Nové Guinei, Carstensz Pyramid), organizuje festival Go Kamera a další.

PALLADIUM na náměstí Republiky v Praze je oblíbeným místem nákupů a setkávání. Součástí komplexu je 170 obchodů, 30 restaurací, prvotřídní kanceláře a garáže s kapacitou pro veřejnost 600 míst.

www.palladiumpraha.cz @Facebook @Instagram

 

Klíčová slova ČR-výtvarné-turistika-obchod-Palladium-Property Solutions Group

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.