Vychází Nový BioAbecedář Hanky Zemanové | Lovime.bio

Vychází Nový BioAbecedář Hanky Zemanové

Po 13 letech úspěšného prodeje a čtyřech dotiscích vychází v nakladatelství Smart Press Nový BioAbecedář Hanky Zemanové. Jedná se o třetí, kompletně aktualizované vydání.

Kniha BioAbecedář je encyklopedie zdravých surovin plná praktických rad pro jejich nakupování a vaření. Pomůže vám zařadit do jídelníčku například pohanku, jáhly, kroupy, semínka, špaldové či bezlepkové mouky a zorientovat se v množství informací o výživě.

Jedná se o knižní bestseller. Během 13 let úspěšného prodeje se BioAbecedáře prodalo (k říjnu 2023) téměř 29 000 ks prodaných výtisků. V tomto vydání došlo k zásadní úpravě celého textu. Pouze receptová část zůstává beze změny.

Kniha vyjde již 8. prosince a bude k dostání u všech dobrých knihkupců. Knihu lze také již předobjednat v e-shopu nakladatelství Smart Press, a to včetně věnování od autorky (platí do vyprodání zásob).

Hanka Zemanová je spisovatelka a autorka dalších bestsellerů: Nová biokuchařka, Rytmus roku, Nástěnný průvodce a audiokniha Rytmus roku. Obsahem všech titulů Hanky Zemanové jsou léčivé dary přírody v naši kuchyni, lokální superpotraviny, nápoje a elixíry z přírody, sezónní a lokální recepty a podpora zdraví.

„Když jsem psala BioAbecedář poprvé, bylo mi kolem 33 let,“ komentuje svůj nejnovější počin Hanka Zemanová. „Od té doby uběhlo 15 let, kdy jsem sbírala životní, studijní i kuchařské zkušenosti a sledovala, jak se mění souvislosti potravinářského průmyslu a lidského zdraví. Proto jsem se rozhodla napsat všechny kapitoly úplně nově a s čistým svědomím z poctivě odvedené práce doporučuji Nový BioAbecedář i těm z vás, kteří doma máte ten původní. Dejte ho třeba do knihovny či knihobudky na zastávce autobusu, prodejte ho nebo si ho nechte v kuchyni jako pracovní kuchařku, protože recepty se nezměnily. Vítejte v Novém BioAbecedáři, který vás naučí rozlišovat mezi potravinami a vybírat ty pravé, nejen pro vaše zdraví, ale i pro ekosystém Země.“

Výživová specialistka Margit Slimáková k tomu dodává: „BioAbecedář je nejdokonalejším knižním zdrojem informací o zdravé výživě v Česku. Najdete zde detailní faktografická data, doplněná skvělými osobními zkušenostmi a radami. Knihu jsem recenzovala a doporučuji ji svým klientům.“

Obsah a ukázku z knihy najdete zde.