Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

České fotbalistky deklasovaly Slovinky 4:0 a postupují mezi elitu Ligy národů

České fotbalistky ovládly skupinu B4 Ligy národů a postupují mezi elitu. Svěřenkyně Karla Rady nad Slovinkami vyhrály jasně díky gólům Kamily Dubcové, Franny Černé, Andrey Staškové a Michaely Khýrové 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Slovinsko

Češky udržely vedení ve skupině o dva body před Bosnou a Hercegovinou, která zdolala doma 1:0 poslední Bělorusko. Reprezentantky tak hned v premiérovém ročníku soutěže postupem napodobily své kolegy z národního týmu, kteří si zahráli nejvyšší soutěž Ligy národů loni.

"Pocity jsou teď nádherné, zejména po tom, jak jsme soutěží procházeli. Zápasy s Bosnou nám úplně nevyšly, ale v závěru jsme se vraceli do formy a nakonec zaslouženě postupujeme," řekl Rada.

"Tohle byl náš cíl. Chtěly jsme zabojovat o to, abychom si zahrály s těmi nejlepšími týmy, a budeme se jim chtít vyrovnat," přidala záložnice Michaela Khýrová.

České fotbalistky nakročily k vítězství dvěma góly v prvním poločase. Ve 12. minutě otevřela skóre výstavní ránou z 20 metrů Kamila Dubcová, která rozhodla jedinou brankou sobotní duel s Běloruskem. V 28. minutě skončil tečovaný centr Michaely Khýrové na břevně, záhy ale přece jen zvýšila z dorážky po závaru v pokutovém území Franny Černá.

Národní tým dominoval i po změně stran a navázal na triumf 2:0 z úvodního vzájemného duelu. V 59. minutě zakončila Andrea Stašková samostatný únik přesnou střelou k tyči a o deset minut později přidala čtvrtou trefu přímo z rohového kopu Khýrová. Brankářka Olivie Lukášová si připsala třetí čisté konto ve skupině.

"Zápas jsme drželi ve svých rukou. Důležité byly góly v úvodu, tým se dostal do klidu. Pak jsme hráli, co jsme potřebovali, a přidali i další branky," těšilo Radu.

Česko – Slovinsko 4:0 (2:0)

Branky: 12. K. Dubcová, 30. Černá, 59. Stašková, 69. Khýrová.

Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová (78. Huvarová), Dědinová, Pochmanová, Bartoňová – K. Dubcová, Cahynová – Krejčiříková (62. Kotrčová), Černá (62. K. Růžičková), Khýrová (78. Mrázová) – Stašková (83. Křivská). Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články