BK MLADA BOLESLAV
5. 12. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Dorost si před derby zastřílel, Tábor si odvezl devítigólový příděl

23., úterý 5. 12. 2023
Ml. Boleslav - Tábor MBL - TAB
M l. B o l. – Zatímco v sobotu Táborským sněhová kalamita nedovolila do ŠKOENERGO Arény dorazit, v úterý jim to na druhý pokus vyšlo. Jihočeši se v prvním dějství dlouho drželi, jenže v 16. minutě si nedali pozor na Petra Hanyše a ten z úniku nezaváhal. Bruslaři poté ve druhém dějství dokázali využít tři přesilovky a nakonec si pěkně zastříleli. Celkem Táboru uštědřili 9 branek a sami neinkasovali ani jednu. Gólman Marek Sklenička potřeboval k čistému kontu jen 13 zásahů. Dorostence nyní čeká středa, během které se budou snažit načerpat síly na důležité derby s Libercem.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář (A), Doležel, Čermák, Hájek, Macháček, Šilhavý – Kurka, Kristek (C), Ždanov – Hrouda, Fink, Maxin – Vasiak, Matějka, Hanyš (A) – Václavík, Novotný
Tábor: Spálenka (Kalkus) – Mohyla, Bačo, Ryšavý, Klečacký, Lomoz, Špaček, Mašek (A) – Šustík, Nevšímal, Podzimek (C) – Suchan, Pícha, Svoboda – Bušta, Strachota, Slívko – Slabý
Branky a nahrávky: 16. Hanyš (Vasiak), 28. D. Kovář (Hanyš, Vasiak), 32. Doležel (Maxin, Vasiak), 37. Kurka (Kristek, Vasiak), 39. Kurka (Ždanov, D. Kovář), 46. Maxin (Čermák, Fink), 48. Fink (Maxin, Vasiak), 50. Maxin (Fink), 58. Ždanov (Kristek). Rozhodčí: Domský – Thuma, Kubas. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 25. Střely na branku: 46:13. Průběh utkání: 9:0.

Komentář

Táborští byli po svém příjezdu do ŠKOENERGO Arény okamžitě pod tlakem. Během úvodní desetiminutovky jejich akcie držel nad vodou snad jen pohotový brankář Spálenka. Ten dokázal nejprve vychytat unikajícího Hanyše, který na něj zkusil forhendovou kličku. Následně ho ještě střelou z mezikruží prověřil Maxin, ale i tentokrát byl Spálenka pozorný a zasáhl lapačkou. Nakonec ale přeci jen kapituloval. To když v 16. minutě Petr Hanyš na útočné modré zpracoval Vasiakův vyhozený oblouček a únik zakončil střelou na stranu lapačky - 1:0.

Ve druhé periodě Bruslaři těžili z faktu, že do útočného pásma mohli skákat rovnou ze střídačky a svého soupeře tak soustavně mačkali a Táborští tak na Skleničku za celých dvacet minut poslali jen tři puky. Bruslaři se podruhé prosadili ve 28. minutě, když po dobrém napadání Vasiaka dostal Hanyš puk na modrou, ze které se ujala rána Davida Kováře. Ve 32. minutě pak při přesilovce střela z hole Matěje Doležela trefila hostujícího hráče a Spálenkovy puk proskákal skrze betony.

Nebezpečná zakončení přicházela dál a dál. Bruslaři se nakonec v prostředním dějství dokázali prosadit ještě dvakrát. V čase 36:03 totiž Mohyla nešťastně vyhodil kotouč ze hřiště a usedl na trestnou lavici ke spoluhráči Svobodovi. Kristek při dvojnásobné přesilovce nabil Adamu Kurkovi a ten z vrcholku kruhu po ráně bez přípravy vrátil do hry prvního vyloučeného. Hned v dalším střídání si Adam Kurka po střele z levé strany připsal sezonní gól číslo 26 a z trestné lavice se poroučel také Mohyla - 5:0.

Ve třetím dějství tečí Čermákova nahození navýšil skóre Imrich Maxin. Ten v průběhu zápasu patřil mezi nejnebezpečnější hráče domácí družiny, na gól si ale musel počkat přes 45 minut. Už za necelé dvě minuty Matějku při průniku do předbrankového prostoru podrazil sám brankář Spálenka, z čehož vzešla třetí využitá přesilovka zápasu. Maxin z levé strany připravil pozici pro Olivera Finka a ten z jedničky poslal kotouč k levé tyči.

Stejná dvojice hráčů o sobě dala vědět hned při svém dalším pobytu na ledě. Fink dostal přihrávku k pravé tyčce a na Spálenku zkusil bekhendový blafák, jenže v poslední chvíli nezvládl zvednout kotouč přes beton táborského brankáře. Situaci ale celou dobu sondoval Imrich Maxin a svým důrazem si došel pro svou druhou trefu v utkání. Konečný stav určil v 58. minutě Olexandr Ždanov. Jihočeši totiž při vlastní přesilovce absolutně rezignovali na bránění, kapitán Kristek dojel vyhozený kotouč u pravé tyčky si jej pokryl proti dvojici hráčů a předložil jej svému spoluhráči. Ten si puk přikopl a uklidil jej do sítě - 9:0.

Dorostenci nyní mají před sebou středu, během které se budou snažit načerpat síly pro čtvrteční derby s Libercem. Právě Tygři jsou hlavním konkurentem v boji o elitní pětku, jež zaručuje postup do lepší nadstavbové skupiny a pokud by dorost čtvrteční duel zvládl, výrazně by se k postupu přiblížil.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Jsme rádi, že jsme dnes zlomili sérii proher. Náš výkon nebyl nikterak oslnivý, ale zároveň jsme mohli vstřelit klidně i více branek. V neposlední řade jsem rád, že jsme odehráli utkání bez inkasovaného gólu. Ted už ale máme v hlavách čtvrteční utkání s Libercem, které chceme bezpodmínečně zvládnout.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.