Premier League - preview 15. kola: Tottenham chce vyhrát

05.12.2023, 09:13, aktualizováno 07.12.2023, 08:14
Previews
Heung-min Son (© AFP)

Ve čtvrtek na Tottenham doma čeká West Ham United a Son a spol. nebudou chtít nic jiného, než konečně naplno bodovat, což se jim nepovedlo už čtyřikrát v řadě. Na hřišti Evertonu se dále představí Newcastle.

Everton FC - Newcastle United

čtvrtek 20:30

Osmnáctý Everton nutně potřebuje bodovat, ale v dalším kole jej nečeká lehký úkol. Do Goodison Parku totiž zavítá Newcastle, který si v minulém kole poradil s Manchesterem United.

Everton zvládl zápas 14. kola a z hřiště Nottinghamu si odvezl všechny tři body. Jedinou branku vstřelil v 67. minutě McNeil. Mužstvo v posledních týdnech podává dobré výkony, desetibodový odpočet od vedení Premier League však v praxi znamená až osmnácté místo a 7 bodů. Domácí tudíž nyní potřebují každý bod a v 15. kole to proti šestému Newcastlu nebudou mít úplně jednoduché. Bilance vzájemných zápasů vyznívá lépe pro hosty, kteří z posledních deseti utkání vyhráli hned šest, dva zápasy skončily remízou a pouze dvakrát se radoval Everton. V Goodison Parku se navíc týmu vůbec nedaří a v tabulce domácích mužstev je po Burnley a Sheffieldu třetí nejhorší.

Ve čtvrtek se z důvodu zranění určitě nepředstaví Alli a Gomes. Drobné zdravotní problémy řeší i Calvert-Lewin s Onanou.

Newcastle zažil smolný zápas Ligy mistrů na hřišti PSG. Anglický tým ještě v 96. minutě vedl 1:0, ale poté přišla sporná penalta a následně vyrovnávající branka Mbappého. Magpies se však s neúspěchem vypořádali nejlépe jak mohli a ve 14. kole Premier League doma porazili Man Utd 1:0. Jediným gólem rozhodl v 55. minutě Gordon. Svěřenci Eddieho Howa v celém duelu dominovali, podali výborný defenzivní výkon a ve výsledku Manchesteru dovolili dokonce jen jednu střelu na bránu. Hostující tým má před čtvrtečním střetnutí opačný problém než jeho soupeř. Tým sbírá body především v St. James‘ Parku a ve venkovních zápasech to není ono, což dokazuje zatím jediné vítězství z šesti odehraných utkání.

Magpies se musí vypořádat s celou řadou absencí, ke kterým po duelu s Man Utd přibyla ještě brankářská jednička Nick Pope. Kromě něj stále nejsou fit Anderson, Barnes, Botman, Burn, Longstaff, Manquillo, Murphy, Targett, Tonali, Willock a Wilson.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Gueye, McNeil - Doucouré - Calvert-Lewin

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Schär, Lascelles, Livramento - Miley, Guimarães, Joelinton - Almirón, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.45 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United

čtvrtek 21:15

Tottenham čeká již čtyři ligové zápasy na vítězství a ve vloženém kole narazí na West Ham, kterému se naopak daří, jelikož z posledních tří utkání získal sedm bodů.

Spurs se v posledním zápase představili na Etihad Stadium a kdo na šlágr 14. kola přišel, ten určitě nelitoval. Tottenham poslal brzy do vedení Son, ale Citizens ještě do konce prvního poločasu utkání otočili. Po přestávce vyrovnal Lo Celso, Man City však znovu dokázal zareagovat a v 81. minutě šel do vedení po brance Grealishe. Atraktivní duel zakončil hostující Kulusevski, jenž v 90. minutě zařídil svému týmu bod. Toho si svěřenci Ange Postecogloua cení o to víc, protože přišel po hodně nepovedeném listopadu (tři porážky v řadě). Kohouti jsou v současné chvíli na pátém místě a na čtvrtou Aston Villu ztrácí 2 body.

V dalším kole Spurs přivítají devátý West Ham. Domácí fotbalisté mají na svého čtvrtečního soupeře dobré vzpomínky. Poslední vzájemné utkání se odehrálo v dubnu a Tottenham v něm tehdy doma zvítězil 2:0. V zápase vstřelil druhý gól Son, jenž je i v letošní sezóně nejvýraznější postavou domácího týmu a s devíti trefami je třetím nejlepším střelcem Premier League.

Do zápasu určitě nenastoupí Bentancur, Maddison, Perišič, Sessegnon, Solomon, Whiteman a van de Ven. S drobnými zraněními se rovněž potýkají Dier a Sarr, u nich je ale možnost, že se aspoň objeví na lavičce náhradníků.

West Ham se před týdnem těsnou výhrou nad srbským TSC přiblížil postupu do osmifinále Evropské ligy. V 88. minutě rozhodl o třech bodech pro anglický tým český záložník Tomáš Souček. Kladiváři poté sehráli domácí ligové utkání s Crystal Palace, které jim ovšem už podle předpokladů nevyšlo. Hammers poslal ve 13. minutě do vedení Kudus, ale Eagles srovnali v 53. minutě po brance Edouarda. Skóre se už do konce zápasu nezměnilo, a tak se svěřenci Davida Moyese museli spokojit pouze s bodem. Přesto odešli z posledních třech ligových duelů neporažení a svou sérii budou chtít prodloužit proti nepříliš oblíbenému soupeři - Tottenhamu. Ten West Ham naposled porazil v říjnu 2021.

Malou výhodou hostujícího týmu je téměř vyprázdněná marodka. Jedinou potvrzenou absencí pro čtvrteční souboj se Spurs zůstává jamajský útočník Michal Antonio.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Davies, Udogie - Højbjerg, Bissouma - Kulusevski, Lo Celso, Johnson - Son

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Álvarez, Ward-Prowse - Kudus, Souček, Paquetá - Bowen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.32 - 4.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sheffield United - Liverpool FC

středa 20:30

Ve středečním zápase vloženého kola anglické Premier League se pokusí Sheffield United překvapit rozjetý Liverpool. Domácí, kteří do zápasu vstoupí pod vedením staronového trenéra Chrise Wildera, musí zapomenout na poslední ligové utkání, v němž prohráli vysoko 0:5 Burnley, naopak Reds by chtěli navázat na výhru na Anfieldu proti Fulhamu.

Sheffield zažívá velmi nepovedený start do sezóny, to se ale dalo očekávat ještě před začátkem prvního kola. Finančními problémy sužovaný klub nečekaně loni postoupil s nepříliš silným kádrem do Premier League po dvouleté odmlce, záhy ale prodal své dva klíčové hráče a do týmu nepřišlo mnoho kvalitních posil. Po 10 kolech měli na svém kontě jediný bod, čímž se neslavně zaspali do historie anglické nejvyšší soutěže.

Poté přišlo lehké pozvednutí, po reprezentační přestávce se ale vše vrátilo na staré koleje. Po prohrách v důležitých zápasech proti Bournemouthu a Burnley došla vedení trpělivost a odvolalo manažera Paula Heckingbottoma, týmu se v úterý ujal Chris Wilder, který klub vedl už v letech 2016 až 2021.

Staronový trenér má na přípravu na středeční duel něco málo přes čtyřiadvacet hodin, takže se jen těžko dá předpokládat jiný výsledek než jasné vítězství hostů. Reds navíc se Sheffieldem neprohráli od roku 1994, v posledních pěti vzájemných zápasech pak pětkrát zvítězili s celkovým skórem 11:1.

Liverpoolu se aktuálně daří i na domácí scéně, od konce září nepoznal přemožitele a po čtrnácti odehraných kolech patří Reds druhá příčka jen dva body za lídrem z Arsenalu. Špička soutěže je ale letos velmi vyrovnaná, na záda svěřencům Jürgena Kloppa dýchá kromě Manchesteru City i Aston Villa a nepříliš vzdálená je také dvojice Tottenham-Newcastle.

Nepříjemností je pro hosty současná situace zraněných hráčů. Dlouhodobě mimo hru je Thiago s Robertsonem, ve středu nebude k dispozici ani Diogo Jota a brankářská jednička Alisson Becker. Podobná je i situace na domácí straně, do utkání nenastoupí kromě zraněných hráčů ani útočník McBurnie, který byl v minulém zápase proti Burnley vyloučen.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodžić, Trusty, Robinson - Bogle, Souza, Norwood, Larouci - Hamer, McAtee - Archer

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Gomez - Szoboszlai, Mac Allister, Jones - Salah, Gakpo, Diaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.10 - 8.30 - 1.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Fulham FC - Nottingham Forest

středa 20:30

Obě mužstva se pokusí zareagovat na porážku z posledního kola. Bilance vzájemných zápasů hraje ve prospěch Cottagers, kteří Nottingham dokázali z posledních pěti vzájemných zápasů hned čtyřikrát porazit.

Fulham byl v minulém kole velmi blízko k zisku tří bodů na půdě Liverpoolu. V divokém utkání vedli Cottagers ještě v 87. minutě 3-2, ale Reds v úplném závěru zabrali a během šedesáti sekund utkání otočili ve svůj prospěch. Svěřenci Marca Silvy si tak připsali sedmou porážku v sezóně a klesli na čtrnáctou příčku. Jejich dalším soupeřem bude ve vloženém kole Nottingham, který Fulhamu dýchá na záda a v současné chvíli má o dva body méně. Whites se v poslední době proti Forestu daří. Z posledních pěti vzájemných zápasů se Cottagers radovali hned čtyřikrát. Na Craven Cottage má zatím Fulham padesátiprocentní úspěšnost. Domácí hráči slavili vítězství ve třech duelech a třikrát odešli poraženi.

Do středečního souboje určitě nezasáhnou Diop, Rodrigo Muniz a Traore.

Nottingham prohrál v posledním kole doma s Evertonem 0:1. Hostujícímu týmu zařídil v 67. minutě vítězství McNeil. Forest utržil již třetí porážku za sebou a se 13 body je patnáctý. Hosté podávají v posledních týdnech špatné výkony a od začátku září vyhráli pouze dvě ligová utkání. Tým musí zapracovat především na výkonech ve venkovních zápasech. Svěřenci Stevena Coopera odehráli na hřištích soupeřů celkem sedm utkání a ukořistit tři body se jim povedlo jenom v jednom případě. Mužstvu rovněž chybí zraněný nigerijský útočník Awoniyi, který je se čtyřmi zásahy nejlepším střelcem.

S výjimkou nejlepšího střelce týmu by však měli být ostatní hráči na zápas s Fulhamem připravení.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Bassey, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Pereira, Iwobi - Jiménez

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Aurier, Boly, Murillo, Toffolo - Yates, Mangala, Sangaré - Gibbs-White, Wood, Elanga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.43 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Brentford FC

středa 20:30

Brighton v minulém kole přišel o čtyřzápasovou neporazitelnost, když nestačil na Chelsea. Hosté se naopak v zápase proti Lutonu vrátili zpět na vítěznou vlnu a dobrý výkon chtějí potvrdit i na Amex Stadium.

Sérii ligové neporazitelnosti Brightonu zastavila v posledním kole Chelsea, která na Stamford Bridge zvítězila těsně 3-2, i když od 45. minuty hrála v deseti. Seagulls nyní okupují osmou pozici a ve středečním zápase proti Brentfordu mají velkou šanci přeskočit Man Utd, na který ztrácí dva body. K tomu ovšem budou potřebovat tři body, což se proti Bees nemusí jevit jako snadný úkol. Vzpomeňme na poslední vzájemný zápas obou celků na Amex Stadium, jenž v dubnu skončil divokou remízou 3:3.

Domácí tým řeší před vloženým 15. kolem řadu absencí. Z důvodu zranění či trestů za karty spoluhráčům nepomůžou Dahoud, Dunk, Enciso, Estupinan, Fati, Lamptey, March, Webster a Welbeck.

Brentford po dvou porážkách v řadě zabral a ve 14. kole doma vyhrál nad Lutonem 3:1. Bees byli ve zmíněném duelu střelecky velmi aktivní a na branku soupeře pálili hned sedmadvacetkrát. Svěřenci Thomase Franka zvítězili popáté v letošní sezóně a s 19 body se drží na průběžném jedenáctém místě.

I hostující tým má před středečním duelem problémy se skládáním sestavy. Do zápasu určitě nenastoupí Collins, Henry, Hickey, Norgaard, Schade a Toney. Otazník visí i nad starty Ajera, Damsgaarda, Dasilvy a Jensena.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Hecke, Julio, Hinshelwood - Milner, Gilmour - Buonanotte, Lallana, Adingra - Ferguson

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Ajer, Mee, Pinnock, Janelt - Onyeka, Jensen, Yarmoliuk - Mbeumo, Maupay, Wissa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.12 - 4.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - AFC Bournemouth

středa 20:30

Ve středu večer se v Selhurst Parku odehraje souboj mezi Crystal Palace a Bournemouthem. Zatímco Eagles se v poslední době trápí a pomalu klesají ligovou tabulkou, hosté naopak prohráli jediné z posledních pěti utkání a odlepili se od sestupových příček.

Po povedeném startu do sezóny se forma svěřenců Roye Hodgsona rapidně zhoršuje. Od začátku října dokázali porazit jen nováčky z Burnley, po reprezentační pauze překvapivě dopřáli Lutonu jejich první vítězství na domácím stadionu v éře Premier League a minulý týden byli rádi za bod z utkání proti West Hamu United.

Do karet Crystal Palace hraje alespoň vzájemná bilance, v ligových střetnutích proti Bournemouthu drží pětizápasovou vítěznou sérii, naposledy s Cherries padli na konci roku 2018.

Borunemouth ale naopak může těžit ze své současné formy. Od vysoké prohry s Manchesterem City se týmu Andoniho Iraoly podařilo porazit silný Newcastle a zvítězilo se i nad Sheffieldem, o víkendu pak sympatickým výkonem Cherries vytěžili bod z domácího utkání proti Aston Ville.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Lerma, Hughes, Schlupp - Olise, Edouard, Ayew

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Cook, Christie - Tavernier, Kluivert, Semenyo - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.40 - 3.24

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester City

středa 21:15

Villans na domácím stadionu ještě neztratili ani bod a ve středu je čeká nejtěžší možná prověrka v podobě zápasu se Citizens. Ti měli dobře rozehraný šlágr minulého kola se Spurs, ale po Kulusevskiho brance v 90. minutě se nakonec museli spokojit pouze s bodem.

Aston Ville nevyšel zápas 14. kola podle představ a ze hřiště Bournemouthu si odvezla pouze bod. Hosté v utkání dvakrát dotahovali a bod jim zařídil až v 90. minutě ve formě hrající Watkins. Anglický útočník má zatím v tomto ročníku na kontě osm branek a šest asistencí. Villans stále drží fantastické čtvrté místo a od jejich středečního soupeře je dělí jediný bod. Současně se svěřenci Unaie Emeryho mohou spolehnout na domácí prostředí, v kterém zatím naprosto dominují, což dokazuje šest výher, 18 bodů a skóre 23:5.

Man City ve Villa Parku nevyhrál ani v minulé sezóně a po 90 minutách bylo skóre 1:1. To je ovšem jediná výjimka z posledních jedenácti vzájemných zápasů, kdy tým z Birminghamu dokázal Citizens vzdorovat. Všechny ostatní duely skončily vítězstvím posledního anglického mistra.

Domácí tým bude postrádat tři hráče. Zranění nepustí do hry Buendiu, Mingse a Traoreho.

Man City také zažil v posledním utkání Premier League zklamání, a to na půdě Tottenhamu. Spurs poslal brzy do vedení Son, ale Citizens dokázali dvěma brankami skóre otočit. Poté sice vyrovnal Lo Celso, Grealish však v 81. minutě vrátil vedení zpět domácímu týmu. Když už to vypadalo, že si Manchester těsný náskok udrží, tak udeřili hosté potřetí. V 90. minutě se postaral o nerozhodný stav Kulusevski.

Svěřenci Pepa Guardioly jsou v současné chvíli na třetí pozici a na vedoucí Arsenal ztrácí tři body. Proti Villans si hosté nepřipouští bodovou ztrátu, jelikož se soupeřem prohráli naposled v roce 2013 a venku navíc patří po Tottenhamu k nejlepšímu týmu. Citizens budou zcela jistě spoléhat na střelecké schopnosti Erlinga Haalanda, který je i v tomto ročníku tahounem mužstva a se 14 přesnými zásahy vládne tabulce střelců.

Do zápasu určitě nenastoupí De Bruyne, který stále nedoléčil poraněné stehno. Trest za žluté karty si pak musí odpykat Grealish a Rodri. Zejména druhý jmenovaný by mohl být pro hostující tým výraznou absencí.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - Cash, Kamara, Luiz, McGinn - Watkins, Diaby

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Aké - Foden, Stones, Lewis, Doku - Álvarez, Silva - Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.33 - 4.34 - 1.64

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Manchester United - Chelsea FC

středa 21:15

Ve středu večer se na Old Trafford střetnou dva trápící se anglické velkokluby. Manchester United a Chelsea budou v atraktivním utkání Premier League bojovat o posun v ligové tabulce. Trápení Rudých ďáblů pokračovalo o víkendu porážkou 0:1 s Newcastlem United, svěřenci Mauricia Pochettina si v zajímavém utkání poradili s Brightonem.

Manchester United po reprezentační přestávce cestoval do Liverpoolu, kde se střetl s Evertonem. Netrvalo dlouho a příznivci hostů byli u vytržení z nádherné branky Alejandra Garnacha, který se trefil poprvé v této sezóně. A rozhodně to stálo za to. Ve zbytku utkání sice nebyli Red Devils jasně lepším týmem, ale díky proměněné penaltě Marcuse Rashforda, brance Anthonyho Martiala si domů odvezli důležité tři body a alespoň částečně si vylepšili pošramocenou image.

Ani ne o tři dny později však bylo všechno zpátky ve starých kolejích. V pátém kole skupinové fáze Ligy mistrů totiž nutně potřebovali porazit turecký Galatasaray, což se mohlo po prvních dvaceti minutách zdát jako nepříliš náročný úkol. Živou vodou pokropený Garnacho totiž poslal United do vedení a o pár chvil později přesně mířil i Bruno Fernandes. Istanbulský celek ovšem nepříznivě se vyvíjející duel dotáhl k zisku bodu, k čemuž nejvíce přispěl dvěma přesnými přímými kopy Hakim Ziyech. U obou z nich chyboval brankář André Onana. Manchester se tak neposunul z poslední čtvrté příčky ve skupině, k postupu přitom nemusí stačit ani závěrečný skalp Bayernu Mnichov.

Nepovedený týden pak Manchester dovršil prohrou v St. James' Parku. Zraněními devastovaný Newcastle na svém domácím hřišti naprosto dominoval a zaslouženě zvítězil, Red Devils se zmohli jen na jedinou střelu na branku.

Nepříliš povedený začátek sezóny má za sebou i londýnská Chelsea, která podává v posledních týdnech nekonzistentní výkony. Od překvapivé prohry s Brentfordem na konci října totiž v lize nejprve v atraktivním utkání porazila Tottenham a následně remizovala 4:4 s Manchesterem City. Po reprezentační přestávce ale naprosto zklamala v utkání proti Newcastlu. Trenér Pochettino byl pořádně rozzlobený a výkon svých svěřenců označil za nejhorší v ročníku. O minulém víkendu se zase vrátili hosté na pozitivní vlnu výhrou nad Brightonem.

Velkou měrou k tomu přispěl Enzo Fernández, který ukončil třicetizápasové střelecké sucho a v zápase na Stamford Bridge se gólově prosadil dokonce dvakrát. Chelsea utkání po celou dobu kontrolovala, a to i přestože odehrála více než poločas v početní nevýhodě, na konci první půle byl totiž vyloučen kapitán Conor Gallagher.

Ten tak bude ve středečním ligovém zápase chybět, stejně tak jako zranění stopeři Trevoh Chalobah s Wesleyem Fofanou. Mimo hru je i další anglický reprezentant Ben Chilwell a mladičký Carney Chukwuemeka. Příznivci Blues by se naopak mohli konečně dočkat soutěžního debutu Christophera Nkunkua, který se už zapojil do tréninku áčka, a podobně je na tom i Roméo Lavia, jenž se v dresu Chelsea ještě na hřišti nepředstavil.

Mnohé absence čítá i domácí celek. Do utkání nezasáhnou Johnny Evans, Lisandro Martínez, Tyrence Malacia, Casemiro, Amad Diallo, Christian Eriksen ani Mason Mount. Do kádru se ještě po sporech s trenérem ten Hagem nevrátil ani křídelník Jadon Sancho, který tak už netrpělivě vyhlíží lednové přestupové období.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Maguire, Lindelöf, Shaw - McTominay, Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho - Højlund

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sánchez - James, Disasi, Badiashile, Colwill - Fernández, Caicedo - Sterling, Palmer, Mudryk - Jackson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.49 - 2.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Burnley FC

úterý 20:30

Na začátku prosince začíná anglická Premier League nabírat na obrátkách a poprvé v tomto ročníku přichází kolo, které se odehraje v týdnu. V úterý večer bude k vidění utkání na Molineux Stadium mezi Wolverhamptonem Wanderers a Burnley.

Domácí hráči po reprezentační přestávce zatím nezískali ani bod. Nejprve těsně prohráli na půdě Fulhamu 2:3, kdy o jejich nezdaru rozhodl v nastavení druhého poločasu Willian po proměnění sporného pokutového kopu, a v sobotu pak znovu Wolves ztratili v Londýně všechny tři body, tentokráte nestačili na silný Arsenal. Gunners šli rychle do dvoubrankového vedení, a ještě do poločasu přišla další nepříjemná zpráva pro fanoušky Wolverhamptonu, utkání totiž kvůli zranění zad nedohrál gólman José Sá. Brankářská dvojka Dan Bentley sice už míč za svá záda nepustil, Wolves nicméně ani tak na vicemistra z loňské sezóny nevyzráli. V závěru jen korigoval skóre Matheus Cunha.

V naprosto rozdílném rozpoložení přijíždějí do West Midlands svěřenci kouče Vincenta Kompanyho. Ti totiž v minulém kole rozdrtili Sheffiled United vysoko 5:0 a podruhé v sezóně naplno bodovali. V tabulce navíc předskočili právě Blades. I přesto se nachází hluboko v sestupových vodách.

Ve středečním utkání bude domácímu trenérovi O’Neilovi chybět Pedro Neto a Rayan Aït-Nouri, nejistý je také start brankářské jedničky Josého Sá. Hosté se budou muset obejít bez Jacka Corka, Lylea Fostera a Jordana Beyera.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Dawson, Kilman, Toti - Semedo, Lemina, Gomes, Bellegarde, H. Bueno - Cunha, Hwang

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Ekdal, Taylor - Bruun Larsen, Berge, Brownhill, Koleosho - Amdouni, Rodriguez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.68 - 4.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Luton Town - Arsenal FC

úterý 21:15

V pozdních úterních večerních hodinách začne zápas 15. kola anglické Premier League. Nováček soutěže Luton Town na svém útulném stadionu Kenilworth Road přivítá vicemistry loňské sezóny z Arsenalu. Hatters se po reprezentační pauze vyšvihli mimo sestupové pozice a rádi by se na sedmnácté příčce udrželi co nejdéle, Arsenal po čtrnácti odehraných kolech celé ligové tabulce vévodí.

Dvoutýdenní reprezentační přestávka byla pro Luton zatím nejúspěšnější částí sezóny. Během ní totiž udělilo vedení anglické fotbalové asociace trest liverpoolskému Evertonu za porušení finanční fair-play v podobě odečtení deseti bodů v ligové tabulce a Toffees se propadli na devatenáctou pozici. Před Everton se dostal i Luton, který následně překvapil Crystal Palace, a poprvé v éře Premier League tak vyhrál na svém domácím stadionu.

Minulý týden ale přišlo rychlé vystřízlivění. Svým velmi defensivním a pasivním výkonem na půdě Brentfordu mu šli naproti a zaslouženě prohráli 1:3. Navíc se k Lutonu v průběžném pořadí přiblížil osmnáctý Everton i devatenácté Burnley.

Arsenal se nachází na druhém konci tabulky, a tak není o papírovém favoritovi pochyb. Gunners navíc drží sérii pěti výher v soutěžních zápasech v řadě, minulý týden se o jejich síle přesvědčil nejprve francouzské Lens a o víkendu také atraktivně hrající Wolverhampton. Arsenal si zajistil první místo v základní skupině Ligy mistrů, a tedy postup do jarní fáze milionářské soutěže, a stejně dobře na tom je i v domácí soutěži.

Na záda svěřencům Mikela Artety každopádně dýchá hned několik dalších adeptů na zisk ligového titulu, v těsném závěsu je Liverpool, Manchester City i Aston Villa. Arsenal tak musí dlouhodobě potvrzovat své kvality, pokud bude chtít vylepšit loňskou konečnou druhou příčku.

Do karet jim hraje pravděpodobná absence domácího kapitána Toma Lockyera, mimo hru jsou pak Lutonu i Alfie Doughty či Marvelous Nakamba a do utkání kvůli dohodě o hostování nezasáhne ani Albert Sambi Lokonga. Hostům pak budou scházet dlouhodobě zraněný Jurrien Timber a Thomas Partey, poraněné koleno na hřiště nepustí ani Emila Smitha Rowea.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kamiński - Osho, Mengi, Bell - Kaboré, Mpanzu, Barkley, Giles - Townsend, Brown, Ogbene

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Ødegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Trossard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.40 - 7.33 - 1.19

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
14
10
3
1
29 : 11
33
2
Liverpool FC
14
9
4
1
32 : 14
31
3
Manchester City
14
9
3
2
36 : 16
30
4
Aston Villa
14
9
2
3
33 : 20
29
5
Tottenham Hotspur
14
8
3
3
28 : 20
27
6
Newcastle United
14
8
2
4
32 : 14
26
7
Manchester United
14
8
0
6
16 : 17
24
8
Brighton & Hove Albion
14
6
4
4
30 : 26
22
9
West Ham United
14
6
3
5
24 : 24
21
10
Chelsea FC
14
5
4
5
25 : 22
19
11
Brentford FC
14
5
4
5
22 : 19
19
12
Crystal Palace
14
4
4
6
14 : 19
16
13
Wolverhampton Wanderers
14
4
3
7
19 : 25
15
14
Fulham FC
14
4
3
7
16 : 26
15
15
Nottingham Forest
14
3
4
7
16 : 22
13
16
AFC Bournemouth
14
3
4
7
16 : 30
13
17
Luton Town
14
2
3
9
13 : 26
9
18
Everton FC
14
5
2
7
15 : 20
7
19
Burnley FC
14
2
1
11
15 : 32
7
20
Sheffield United
14
1
2
11
11 : 39
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1010)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele