Kopřivnice: Přijďte si vyrobit originální vánoční dekorace

06.12.2023 10:23 | Tisková zpráva

Sháníte originální dáreček pro své blízké nebo vánoční dekoraci, kterou byste ozdobili svůj domov? Přijďte si je vyrobit! Možností bude v následujících dnech několik – připraveno je každoroční tvoření v klubu seniorů, oblíbené enkaustické malování na Fojtství nebo vyrábění vánočních skřítků v místní knihovně.

Kopřivnice: Přijďte si vyrobit originální vánoční dekorace
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Předvánoční tvoření v klubu seniorů na ulici Sokolovské bude probíhat ve čtvrtek 7. prosince od 9 hodin. „Opět máme nachystáno několik krásných námětů na tvoření a jedním z nich je svícen ze sklenic od zavařenin či přesnídávek. Prosíme příchozí, aby si přinesli menší skleničku, vše ostatní bude nachystáno. Budeme samozřejmě nejen vyrábět, ale také si popovídáme u kávy a podělíme se o recepty na oblíbené vánoční cukroví,“ uvedla Pavla Žáčková z kopřivnické radnice, která akci pořádá.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57622 lidí

V sobotu 9. prosince od 9 do 16 hodin se ve vánoční dílnu promění Muzeum Fojtství. Stejně jako v předchozích letech si zde budou moci rodiče s dětmi zpříjemnit čekání na Vánoce enkaustickým malováním: „Jestli rádi tvoříte a chcete si zpestřit adventní čas, přijďte se k nám seznámit se starověkou výtvarnou technikou malování horkým voskem. Pod vedením zkušené akreditované lektorky Jany Povalové si budete moci vyrobit originální vánoční baňku nebo dřevěnou ozdobu,“ uvedl vedoucí muzea Ondřej Šalek. Jednotné vstupné, včetně materiálu k tvoření, bude 50 korun za osobu.

Další možnost vytvořit si krásnou vánoční dekoraci nabídne městská knihovna v Kulturním domě Kopřivnice. Ve čtvrtek 14. prosince od 13 do 17 hodin se v jejím dětském oddělení budou vyrábět vánoční skřítci – nenápadní mužíčkové, o kterých se v různých koutech světa vypráví vánoční příběhy. Přijďte si jednoho z nich také vyrobit a dokonale se naladit na Vánoce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…