Hlavní obsah

Ledecká skončila v prvním tréninku na sjezd SP ve Svatém Mořici mezi nejlepšími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ester Ledecká, která se po dlouhé pauze chystá na první lyžařské závody, zajela čtrnáctý čas v úvodním tréninku na sobotní sjezd Světového poháru ve Svatém Mořici. Na nejrychlejší Christinu Agerovou z Rakouska ztratila trojnásobná olympijská vítězka 1,23 sekundy. Od sedmé příčky Ledeckou ve vyrovnané konkurenci dělilo patnáct setin.

Foto: Kästle

Ester Ledecká. Ilustrační foto.

Článek

Česká lyžařka a snowboardistka kvůli zlomenině klíční kosti vynechala celou minulou sezonu na lyžích. Comeback měla naplánovaný do Zermattu, kde ale v listopadu lyžařky absolvovaly jen jeden trénink. V něm byla Ledecká jednadvacátá. Zbytek programu včetně obou naplánovaných sjezdů zhatilo počasí. Ve Svatém Mořici jsou zatím podmínky příznivější a Ledecké se v dnešním tréninku vydařila závěrečná pasáž, kde měla druhý čas.

Stejně jako v Zermattu byla na startu také druhá česká reprezentantka Tereza Nová. Ta obsadila 61. příčku se ztrátou 4,83 sekundy.

Druhý a poslední trénink sjezdu je ve Svatém Mořici naplánovaný na čtvrtek. V pátek a v neděli by se měl ve Švýcarsku uskutečnit superobří slalom. Rychlostní disciplíny se ještě v tomto ročníku SP neodjely. Muži kvůli rozmarům počasí přišli o sjezdy v Zermattu a minulý víkend o sjezd a super G v americkém Beaver Creeku.

Reklama

Související témata: