Dnes Úterý - zatazeno 14°C
Zítra Středa - obcasny-dest 14°C
Úterý 21. 5. 2024
Svátek má Monika
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Obyvatelé Prahy 14 mohou sdělovat podněty k zimní údržbě
Ilustrační foto: archiv

Obyvatelé Prahy 14 mohou sdělovat podněty k zimní údržbě

Při péči o komunikace v zimním období Praha 14 postupuje podle plánu zimní údržby, schváleného radou městské části pro období od 1. listopadu 2023 do 31. března 2024. V měsíčníku 14 o tom informovala místostarostka Soňa Tománková (NAŠE Čtrnáctka).  

„Samozřejmě, jak už bylo mnohokrát řečeno, ne všechny místní plochy, chodníky a komunikace spravuje městská část. Řada z nich spadá pod pražský magistrát, potažmo pod TSK hl. m. Prahy, jejichž zástupci odpovídají za sjízdnost a schůdnost vlastněných či svěřených komunikací,“ sdělila Tománková, která má dopravu v městské části ve své gesci.

Při zimní údržbě se podle ní postupuje od těch nej důležitějších tahů po ty nejméně vytížené. Přehled jednotlivých komunikací a jejich správců najdete na webových stránkách městské části www.praha14.cz (sekce Doprava, Údržba infrastruktury).

Podněty k zimní údržbě lze napsat na e-mail: zimniudrzba@praha14.cz nebo zavolat na telefonní číslo 225 295 800. „Prosím občany, aby tento způsob sdělování podnětů upřednostňovali před jejich uveřejňováním na sociálních sítích. Je větší pravděpodobnost, že rychleji dojde k nápravě. Ne všechny podněty zveřejněné na sociálních sítích se k pří slušným referentům dostanou,“ doplnila místostarostka Tománková.


Autor: red

Praha 1: Setkání k budoucnosti parku Kampa

Dnes v 16:28

Ve středu 22. května se v parku Kampa koná veřejné setkání o budoucnosti parku. Od 17 do 18 hodin se můžete zúčastnit procházky po parku s architektkou, která vám představí nový návrh. Procházka začíná u saly terreny.

Hanspaulkou za Lídou Baarovou

Dnes ve 14:25

Zájemci o architekturu se sejdou v sobotu 25. května.

Napouštíte domácí bazén? Ideálně vodou z cisterny od PVK

Dnes v 09:47

Teplé počasí rozjelo sezónu napouštění domácích bazénů. Pražské vodovody a kanalizace nabízejí a doporučují zákazníkům napouštění bazénů vodou z cisteren, které zamíří přímo na jimi určené místo.

Sběrné dvory prodloužily provozní dobu

Dnes v 08:49

Od začátku května došlo k prodloužení provozní doby sběrných dvorů, které pro hlavní město provozují Pražské služby. Jedná se celkem 10 sběrných dvorů na území hlavního města. Mezi nimi se nachází také tři sběrné dvory, které jsou pro občany Prahy 13 v dojezdové vzdálenosti: Sběrný dvůr...

Komentovaná procházka: Sportovním údolím Krč

Dnes v 08:38

Informace o plánované revitalizaci a rozvoji údolí Kunratického potoka v úseku od krčského nádraží až do Braníka se dozvíte na setkání s představiteli radnice Prahy 4 a architekty v úterý 28. května od 18 hodin, kdy můžete projít těmito místy a přitom prodebatovat vizi Sportovního...

Staročeský jarmark v Praze 14

Včera ve 20:20

Tradiční staročeský jarmark plný zábavy a překvapení, ukázka historických řemesel a bohatý kulturní program ve farní zahradě v sobotu 25. května. Vstup zdarma.

Den s IZS: U dětí zvítězila hasičská pěna

Včera v 11:51

Profesionální a dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři se o víkendu 18. května předvedli veřejnosti už podesáté na Dnu s IZS (Integrovaný záchranný systém). Akci pořádá městská část Radotín a zasloužilý hasič František Drož spolu se svou domovskou SDH...

Trhy na Slunečním náměstí se konají každé pondělí

Včera v 09:20

Na Sluneční náměstí v Nových Butovicích se vrátily tradiční farmářské trhy. Po zimní přestávce budou mít návštěvníci možnost každé pondělí od 8 do 18 hodin nakoupit čerstvé zboží ve stáncích s ovocem, mléčnými a masnými výrobky, s uzeninami, rybami, zeleninou, pečivem, sladkostmi a nápoji, ale...

Květnový koncert Prahy 2 na Bastionu

Včera v 08:53

Cyklus Prahy 2 Hudba na hradbách na Bastionu je věnovaný převážně jazzu a dobré pohodě.

Další články
Nahoru