Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) sice zemřel už před čtyřmi lety, jeho fanouškovská základna je mu ale i nadále věrná. Není divu, že mnohonásobný slavík bodoval i v letošním ročníku ankety, kam mu diváci houfně posílali hlasy. Ty ale byly neplatné.

„Pro interprety, kteří již odešli do hudebního nebe, je možné hlasovat pouze v roce, ve kterém zemřeli. V následujících letech již nemohou být do ankety zařazeni,“ stojí v pravidlech Českého slavíka.

Karel Gott ale v anketě Českého slavíka ani tak nechyběl. Tedy přesněji řečeno jeho geny. Fanoušci totiž posílali hlasy jeho dceři Charlottě Elle Gottové. Ta se svým tatínkem nazpívala duet Srdce nehasnou. A zjevně zaujala natolik, že se umístila na krásném 17. místě.

Jako zpěvačka přitom vyloženě aktivně nefunguje. Jméno Gott je ale zkrátka pojem. Gottová měla dokonce více hlasů než taková jména, jako jsou Bára Basiková (61), Marie Rottrová (82), Marta Kubišová (81), Dara Rolins (51) nebo z mladší generace například Anička Slováčková (28), jež nedávno vydala novou desku.

Rolins pak letos vyprodala O2 arenu a stylově oslavila padesáté narozeniny. Ani to jí ale nestačilo na to, aby se dostala před Charlotte (byla až na 23. místě). Až budoucnost ukáže, zda se Gottova dcera prosadí v šoubyznysu i s novějšími písničkami. Třeba jí ale fanoušci legendárního zpěváka pošlou hlasy i příště, i kdyby se už na koncertním pódiu nikdy neobjevila.

Reklama

Další články

Načítám