Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění.
Tohle chcete zažít! Více zde.

Jiří Petrášek - ohlédnutí za sezónou 2024 v ICN

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

[Text: Jiří Petrášek] Jmenuji se Jiří Petrášek, je mi 27 let a již šestým rokem závodím v naturální kulturistice a fitness ve federaci ICN - iCompete Natural. Proč federace ICN? Již od mala jsem byl ve sportu veden k soutěžení v duchu "fair play" a tato federace mi umožňuje rovnat se sportovci, kteří tento sport dělají bez užití dopingu tak jako já. Federace ICN má přísná dopingová pravidla a na každých závodech je přítomna dopingová kontrola.

Za závodní kariéru se mi podařilo účastnit již třinácti soutěží jak v ČR, tak v zahraničí. Mezi mé největší úspěchy patří výhra na mistrovství Evropy v roce 2021 v kategorii men's physique.

Jiří Petrášek na ICN Mezinárodním mistrovství ČR 2023 v Karlových Varech

V první polovině letošního roku se mi podařilo vyhrát mistrovství České republiky, a to ve dvou kategoriích: men's physique open a fitness model open. Ve fitness model open jsem získal také profesionální kartu. Týden po MČR následoval evropský pohár na Slovensku ve městě Zvolen (Natural Classic 2023). Této soutěže se účastnili závodníci převážně ze Slovenska, Česka, Itálie a Maďarska. V kategorii men's physique open jsem obsadil druhé místo, kdy jsem nestačil akorát na závodníka z Itálie. Kategorii PRO fitness model jsem vyhrál, a proto jsem závody na Slovensku považoval za velmi úspěšné.

Jiří Petrášek na Natural Classic 2023 ve Zvolenu

Po krátkém odpočinku začala příprava, která směřovala pouze k jedinému cíli, a tím bylo mistrovství světa v Itálii, které se konalo ve dnech 3. až 5. listopadu letošního roku ve městě Perugia. Na tyto závody jsem se velmi těšil, protože Italové tento sport milují a dokážou tuto soutěž velmi dobře zorganizovat. Výsledné 4. místo v PRO kategorii není ostuda ani zklamání. Je to ponaučení, uvědomění si zpětných chyb a dodání motivace do další přípravy. Konkurence byla velmi nabitá, kdy se mimo domácích Italů čekala i účast závodníků ze Španělska, Slovenska, Austrálie nebo Koreje.

Obzvláště Korejci se v naturální federaci ICN řadí mezi nejlepší závodníky. Co za tím stojí? Určitě to bude jejich genetika, pokora, vůle a disciplína. V letošním roce Korea pořádala naturální Mr. Universe a úroveň těchto závodů byla opravdu špičková. Z ČR se těchto závodů nikdo nezúčastnil, ale z doslechu a z příspěvků, které se objevovaly na sociálních sítích, jsem jasně pochopil, že Korea tento sport bere opravdu vážně.

Jiří Petrášek na ICN World Championships 2023 v Perugii

Co vše obnáší má příprava? Spousta lidí si myslí, že stačí chodit jenom do posilovny a forma se udělá sama. Tak to bohužel není. Člověk musí mít vymyšlený plán a nastavenou řádnou dietu, která obsahuje přesný počet makroživin na každý den. Do toho se musí tělu dostávat dostatečné regenerace v podobě spánku, sauny nebo fyzioterapie. Závodník musí v dietě zařadit i více kardia, která jsou jak ráno nalačno, tak i po tréninku. To vše je spojené s časovým tlakem a problémem s organizováním osobních věcí. Jako každý člověk chodím do práce, kdy jako státní zaměstnanec mám směnnost. V práci mám proto převážně dvanáctihodinové směny, jak denní, tak i noční. Toto období je proto pro mě vždy obtížné, ale v den závodů si člověk vždy řekne, že to za to stejně stálo! :-)

Na závěr bych chtěl poděkovat magazínu Ronnie.cz za zprostředkování tohoto článku a všem čtenářům za jeho přečtení.



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 52 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJak na to: Indoor Rowing aneb jak se...
mohyla64 (11:33) • už nějaký čas vesluju na trenažeru. nevěděl jsem, jakou vzdálenost jsem ujel, ale teď m...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
tunerking (07:35) • Oba dva jsou šampioni :) zbytečné hejty a porovnání. patří mezi světovou špičku a to, ž...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Mindandbody (14:24) • Hold nastal problém, když očekávání, která se okolo určitých závodníků (resp. závodníka...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Paulie02 (14:10) • Ohodnotim poradne az po dalsi soutezi. Milan mus mit top formu jinak nema zadnou sanc...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Deny01 (11:50) • @ironfighter A ty si myslíš, že Milan neví jak se situace má? Je inteligentní a evi...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie