Bundesliga - preview 14. kola: Udrží Leverkusen neporazitelnost?

08.12.2023, 08:49, aktualizováno 10.12.2023, 09:09
Previews
Xabi Alonso (© AFP)

Vedoucí Leverkusen cestuje na půdu třetího Stuttgartu, a pokud udrží neporazitelnost v sezoně, bude mít již šestibodový náskok na obhájce titulu Bayern Mnichov. Důležitý souboj o pozici na dně tabulky se odehraje mezi 1. FC Köln a Mainzem, jenž má na porýnský klub jednobodovou ztrátu...

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen

neděle 15:30

VfB má ve svých řadách konečně spolehlivého střelce, díky kterému zatím okupuje skvělé třetí místo. Bayer se nachází ještě o dvě příčky výše a kromě skvělých výsledků se prezentuje i atraktivní hrou. Jejich vzájemné střetnutí by tedy mělo přinést výjimečnou podívanou.

Během posledních pěti roků se stalo pouze jednou, že klub, ve kterém aktuálně působí tři čeští fotbalisté, odešel ze vzájemného měření sil poražený. Die Werkself však rozhodně budou chtít využít zaváhání Bayernu, který dostal pětigólový příděl ve Frankfurtu. Nemusí tedy mrzet týden stará remíza s Dortmundem, ve které měl přitom mančaft z BayAreny více ze hry.

Pokud bychom měli počítat nucené absence, v týmu Xabiho Alonsa schází jenom mladý Brazilec Arthur. Jinak se zdá, že se v plné síle vrátil Patrik Schick. Po zranění skóroval v Evropské lize proti Häckenu, přihrál Bonifaceovi ve vzpomínaném klání proti BVB a v DFB-Pokalu se jednou trefou podílel na vyřazení Paderbornu a postupu do čtvrtfinále, jehož los se bude konat právě v neděli 10. prosince.

"Moc se mně líbí fotbal a taktika trenéra VfB. Mám radost z toho, že se v Bundeslize nacházejí týmy, které předvádějí taktovou atraktivní hru. Pro nás je to varování, že se musíme na zápas co nejpečlivěji připravit," prohlásil trenér, jenž během hráčské kariéry získal se Španělskem titul mistra světa a Evropy a jenž se zatím tváří býti nejvhodnějším nástupcem Gerarda Seoaneho.

Proti němu stojí Sebastian Hoeneß, jenž předtím v Hoffenheimu zažil špatné i dobré časy. O nejbližším utkání řekl: "Bylo by moc hezké, kdyby se nám povedlo stát se prvním mančaftem, který Leverkusen v této sezoně porazí. Rozhodně to bude těžké, ale pokusíme se o to. Není nejmenších pochybností o tom, že hráči obou celků budou muset odevzdat sto procent, aby si do tabulky mohli připsat další body."

Vedle Guirassyho se do slušné formy dostává také Deniz Undav. Dohromady skórovali čtyřiadvacetkrát, přičemž borci oblékající dres klubu z MHPAreny zaznamenali v celkovém součtu po třinácti kolech 33 branek. A dosáhli na 30 bodů. Pro úplnost dodejme, že za minulý ročník jich nashromáždili třiatřicet. Dočkají se jedenáctého vítězství o druhé prosincové neděli roku 2023?

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Anton, Zagadou, Mittelstädt - Karazor, Millot - Silas, Führich - Guirassy, Undav

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.93 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05

neděle 17:30

Kozli udrží nad sestupovým pásmem pouze neprohra, zatímco die Nullfünfer potřebují vyhrát. Jenže tahle činnost jim aktuálně dělá velké potíže, neboť ze třinácti odehraných kol se podařilo získat všechny tři body pouze v jediném případě.

Konkrétně šlo o duel s Lipskem, který skončil 2:0 díky trefám Lee Jae-Sunga a Leandra Barreira. Stalo se tak dva dny poté, co se klub rozloučil s Bo Svenssonem, jenž nedokázal navázat na formu z předchozích sezon, kdy byla jeho skvadra pro svůj ofenzivní styl postrachem všech soupeřů. Na jeho místo dočasně přišel Jan Siewert, který ze čtyř utkání prohrál jediné.

Konkrétně před týdnem proti Freiburgu, když nikdo z jeho svěřenců nedokázal odpovědět na branku Michaela Gregoritsche. "Do konce roku můžeme získat ještě dost bodů, takže rozhodně víme, jak je zápas proti Kölnu důležitý," prohlásil jednačtyřicetiletý kouč, který v minulosti vedl například rezervu Dortmundu.

Pro nejbližší mač bude postrádat Fernandese, Guilavoguie, Hanche-Olsena, Leitsche, Weipera a Robina Zentnera, za něhož mezi třemi tyčemi opět zaskočí Daniel Batz. Na opačném pólu se stále těší důvěře klubového vedení Steffen Baumgart. A co se absencí v jeho výběru týče, schází pouze Sargis Adamyan a Faride Alidou.

Zřejmě jenom na lavičce začne Mark Uth, jehož přitom můžeme označit za specialistu na Mohuč, které ve třinácti partiích nasázel osm gólů. Fanoušci a fanynky celku z města nad řekou Rýn by přitom potřebovali, aby se dostali do formy útočníci. Deset vstřelených zásahů představuje nejnižší číslo ze všech osmnácti účastníků. Ovšem hned šestkrát se povedlo skórovat po standardní situaci. Otázka zní, jestli se na to zvládnou hosté připravit.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Carstensen, Hübers, Chabot, Heintz - Ljubicic, Martel - Thielmann, Kainz, Maina - Selke

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Batz - Widmer, van den Berg, Caci, Mwene - Krauß, Barreiro - Gruda, Lee, Richter - Onisiwo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.46 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - SV Darmstadt

sobota 15:30

Podle očekávání se oba bundesligoví nováčci pohybují v dolní polovině tabulky. O něco lépe je na tom Heidenheim, jenž deset z dosud jedenácti získaných bodů vybojoval doma. A na svém stadionu hodlá oškubat i Darmstadt, který už skoro dva měsíce čeká na soutěžní vítězství.

Heidenheim se na Darmstadt pečlivě připravil "Nastoupíme proti týmu, který umí být fotbalový, v poslední době ale opakovaně využívá taky dlouhých míčů na hráče Seydela a Pfeiffera. To samozřejmě dává smysl i ve chvíli, kdy mají k dispozici Honsáka a Skarkeho, kteří jsou extrémně rychlí a hrozí z protiútoků. Je to tým, který je vysoký a má dva hráče měřící téměř dva metry. Už jen jejich výška je činí nebezpečnými v situacích v nastavení," zhodnotil silné stránky soupeře trenér FCH Frank Schmidt.

Zatímco domácí v posledních týdnech dokázali potrápit například Bayern nebo Lipsko, hosté z Hesenska toho zas tolik nepředvedli. V Heidenheimu se tak hodlají představit v jiném světle. "Velký titulek zní: chceme zůstat odvážní a drzí. A nesmíme být ohromeni, když nám jedna nebo dvě věci nevyjdou," řekl kouč Darmstadtu Torsten Lieberknecht.

Hosty limituje poměrně rozsáhlá marodka, na níž figurují Christoph Zimmermann s Matthiasem Baderem, středopolař Marvin Mehlem i útočníci Fraser Hornby s Braydonem Manuem. Fit je naopak záložník Fabian Nürnberger, jenž nedohrál týden staré střetnutí s Kölnem. Heidenheim si bude muset poradit bez zraněného zadáka Marnona Busche, hrát zřejmě nebude ani další obránce Lennard Maloney, byť jeho start zůstává nejistý. Po vypršení trestu za nasbírané žluté karty je naopak zpět k dispozici jeden z ofenzivních tahounů FCH Eren Dinkçi.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
K. Müller - Traoré, Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Gimber - Dinkçi, Beck, Schöppner, Beste - Kleindienst

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - J. Müller, Klarer, Maglica, Holland - Gjasula, Kempe - Schnellhardt - Skarke, Honsak - L. Pfeiffer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.94 - 4.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg

sobota 15:30

Léčba Jessem Thorupem zabírá. Augsburg po příchodu dánského trenéra ani jednou neprohrál a díky bodové šňůře se v tabulce Bundesligy přehnal i přes Brémy. Werder v probíhající sezóně sbírá body především na vlastním hřišti, což chce potvrdit i proti FCA. Poslední dobou to ale "Grün-Weißen" moc nejde ani doma, ani venku.

Přišel, viděl... a začal pracovat. Jess Thorup zdůrazňuje, že výkonnostní vzestup Augsburgu nenastal jen tak zničehonic. "Sebevědomí si nemůžete koupit, musíte na něm pracovat. Všichni jsou rádi, že tu jsou, všichni se chtějí ukázat," pochvaluje si lodivod FCA. "Fuggerstädter" pod vedením Thorupa třikrát zvítězili a ve stejném počtu zápasů remizovali. Získaných dvanáct bodů od druhé poloviny října katapultovalo bavorské mužstvo na deváté místo tabulky nejvyšší německé soutěže.

Brémy naopak strádají. V Bundeslize čekají na vítězství už čtyři utkání, kvůli čemuž v tabulce sídlí na třináctém místě. "Nejsme spokojeni s body, které máme. Ztratili jsme body i v zápasech, ve kterých jsme měli mnohem více ze hry. Ale také jsme měli dva nebo tři zápasy, ve kterých byl náš výkon opravdu slabý," zhodnotil poslední týdny kouč Werderu Ole Werner.

Grün-Weißen mimo jiné limituje zranění stopera Amose Piepera. Kvůli zdravotním potížím nemohou hrát ani záložník Nicolai Rapp, útočník Leon Opitz a talentovaný gólman Spyros Angelidis. Další brankář Jiří Pavlenka zase vynechal uplynulé bundesligové kolo kvůli infekci, na Augsburg by už ale měl být připraven, byť v poslední době dostává mezi třemi tyčemi víc prostoru jeho kolega Michael Zetterer.

Fuggerstädter těší vyprazdňující se marodka. Do tréninku se opět zapojili pravý bek Robert Gumny, středopolař Arne Meier a forvard Irvin Cardona. Fit je také stoper Felix Uduokhai, jenž utpěl zranění v posledním soutěžním zápase. Zdravotní patálie nicméně dál do hry nepustí obránce Reece Oxforda s Raphaelem Frambergerem, Davidem Čolinou a Aaronem Zehnterem ani útočníka Nathanaëla Mbukua.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Veljković, Friedl, Jung - Weiser, Stage, Deman - Schmid, Bittencourt - Borré, Ducksch

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen - Dorsch, Rexhbecaj - Jensen, Demirović, Iago - Tietz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.83 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg

sobota 15:30

Wolfsburg i Freiburg se nacházejí pod příčkami zaručující evropské poháry pro následující ročník, takže aktuálně svou hlavní ambici neplní. Zatím se z Bundesligy do pohárové Evropy postupuje ze šesté pozice, kterou okupuje Hoffenheim, ten přitom oběma nynějším soupeřům po páteční výhře jaksi více poodskočil. Přiblížit se mu bude moci díky výhře jen jeden z nich.

Vlci měli poměrně slušný úvod do tohoto ročníku, pak jim ovšem jaksi docházel dech. Je sice povzbudivé, že uměli nedávno skolit Lipsko, tedy protivníka atakujícího přední místa pořadí, to byl ovšem jejich jediný plný bodový úspěch za uplynulých sedm bundesligových kol. Za toto období mimochodem hned pětkrát prohráli. Nikterak úspěšně se neprezentovali ani v Německém poháru, z něhož v průběhu tohoto týdne vypadli po porážce v prodloužení na půdě Mönchengladbachu.

Samozřejmě že takový fakt není pro svěřence trenéra Nika Kovače nijak povzbudivý před nynějším kláním. Představuje přitom přesně takové, ve kterém by chtěli dlouhodobě získávat stabilní rezultáty. Právě celek z Bádenska-Württemberska je vlastně jakýmsi přímým konkurentem v boji o pohárovou Evropu, má dost podobné cíle, po papírové stránce je prakticky na stejné úrovni. A domácí by tak určitě rádi zavzpomínali na předešlé vystoupení s Freiburgem z Volkswagen Arény z ledna letošního roku, v němž si s chutí zastříleli a Breisgau-Brasilianer skolili o šest gólů.

Hosté každopádně do Dolního Saska nepocestují nijak zkroušení, ba naopak jsou notně povzbuzeni o výkony z předešlých dvou zápasů. Vysoko porazili v Evropské lize Olympiakos, následně si na německé scéně poradili s Mohučí, přičemž neinkasovali jediný gól. "Chci vidět, že na hřišti necháme všechny síly. Nemůžeme vždycky čekat, že se to vyřeší fotbalově,” vyzýval kabinu hlavně k neústupnosti hostující stratég Christian Streich. "Každý musí dřít do úmoru. Taková je prostě Bundesliga."

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Jenz, Zesiger - Maehle, Vranckx, Arnold, Gerhardt - Černý, Svanberg - Wind

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart, Makengo - M. Eggestein, Höfler - Höler, Grifo - Röhl - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.56 - 3.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov

sobota 15:30

Po deseti dnech se Bayern dočká dalšího utkání. To minulé, které se mělo konat proti Unionu, se uskutečnit nemohlo pro nevábné počasí, které způsobilo jistý kolaps v Mnichově. Proto se příslušní činovníci rozhodli pro sichr pro jeho odložení. Hosté tak nyní budou ve Frankfurtu rozhodně pořádně nažhaveni na další soutěžní dění, obzvláště když půjde o průběžné vedení.

Do čela bundesligové tabulky se každopádně může dostat bavorská družina pouze v případě, pokud Eintracht porazí. Což by ve finále nemuselo představovat vyloženě náročný úkol, pokud se podíváme na formu jejího konkurenta. Domácím se od předešlé reprezentační přestávky vůbec nedaří, prohráli ve všech čtyřech duelech, které sehráli, a to včetně těch v Konferenční lize a DFB-Pokalu.

Oba celky mají mimochodem společného nepřítele právě v Německém poháru. Zatímco se výběru Stern des Südens už zkraje listopadu nezadařilo v Saarbrückenu a nečekaně ze soutěže vypadl, v osmifinále tvrdě narazila na nezlomného protivníka ze třetí německé ligy také parta trenéra Dina Toppmöllera. Revanšovat se přitom proti Bayernu nepředstavuje pro Die Adler úplně ideální příležitost. "Půjde o to přenést pevné základy přímo na hřiště. Musíme být rovněž připraveni už od první minuty,” uvědomoval si frankfurtský lodivod, že uspět proti gigantovi z Allianz Arény bude vyžadovat opravdu velké úsilí.

Bude otázkou, jak moc s FCB zamávala až nečekaně dlouhá, nucená mezera při zápasovém programu. Zrovna tenhle klub je totiž obecně zvyklý na velké vytížení. "Úkolem uplynulých dnů bylo zůstat soustředěný a nepolevovat. Bylo to velmi neobvyklé, ale aspoň jsme absolvovali velmi dobrý týden, co se tréninku týče," ubezpečoval hostující lodivod Thomas Tuchel, že se snažil udržet morálku na požadované úrovni.

Bayern drží aktuální sérii šesti ligových výher v řadě, ani ta mu každopádně v předchozích víkendových kolech nepomohla k průběžné první pozici. Leverkusen totiž ne a ne ztratit, byl v získávání bodů stejně trpělivý. Tedy až do Hinrunde nummer dreizehn. Bayer doma neuměl porazit Dortmund, pouze remizoval, a tenhle výsledek tak nahrává na smeč mnichovskému mužstvu. Může se dostat na stejnou bodovou úroveň jako Die Werkself. navíc pak bude mít k dispozici odložený mač navíc. "Ve Frankfurtu je vždy velmi napjatá atmosféra. Očekáváme, že soupeř bude hrát na nejvyšším levelu a že ho fanoušci poženou dopředu,” varoval Tuchel.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho - Aurélio Buta, Larsson, Dina Ebimbe, Max - M. Götze, Chaïbi - Omar Marmoush

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Laimer, Upamecano, Kim, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Musiala, L. Sané - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.33 - 5.89 - 1.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30

Union prožívá od začátku sezóny velkou krizi. Místo aby v Bundeslize usiloval alespoň o ty příčky, které zaručují evropské poháry, snaží se především nezůstat v sestupovém pásmu. Už pro účely potřebného úspěchu najal nového lodivoda, Nenad Bjelica měl přitom před týdnem prožít těžkou premiéru v Bavorsku. Nakonec ji ovšem musel odložit až na Mönchengladbach.

Berlínská strana tak jako tak pravděpodobně nebude vánoční svátky trávit v úplné pohodě a pozitivní náladě. Výsledky jednoduše nejsou dobré, a to ani na domácí, ani na evropské scéně. Může si každopádně krátkou zimní pauzu nějakým způsobem zpříjemnit, nejlépe se tedy zcela oprostit od míst znamenající pád o patro níže, případně baráž. Los totiž nemá vyloženě složitý, po souboji s Gladbachem narazí venku ještě na Bochum a doma na Kolín nad Rýnem. Čili na protivníky, kteří se z dlouhodobého hlediska pohybují spíše v dolní polovině pořadí.

Především se také Die Eisernen potřebují slušně naladit na klání v Lize mistrů s Realem Madrid. Jakkoli to bude obecně úkol náročný, můžou ještě zabojovat o to, aby na jaře působili v Evropské lize, což je šance, které se vzdávat nechtějí. "Kluci tento týden pracovali velmi tvrdě a velmi dobře. Doufám, že s podporou fanoušků dokážeme uvést do praxe vše, co jsme natrénovali. Opravdu se těším na svůj první domácí zápas a na plný stadion,” povídal Bjelica, jemuž mimochodem ligový debut minulou sobotu na půdě Bayernu znemožnilo odložení duelu kvůli nepříznivému počasí. Již každopádně svůj tým vedl v pohárové Evropě v Braze.

Mönchengladbach sumárně nemá příjemnou bilanci s berlínským klubem. Od památného mače z roku 2001 v rámci DFB-Pokalu, v němž Union slavil po penaltách postup do finále, na sebe následně oba konkurenti narazili v bundesligovém prostředí osmkrát. A hosté zvítězili pouze v jednom případě. Navíc na vlastním Stadionu An der Alten Försterei zůstává výběr z Köpenicku ve střetech s Borussií neporažený.

Svěřenci kouče Gerarda Seoaneho každopádně do hlavní německé metropole nepocestují se sklopenými hlavami. Aktuálně nemají vůbec špatnou formou, v minulých sedmi duelech, včetně těch v Německém poháru, padli pouze v Dortmundu. Dostali se navíc před pár dny mezi osmičku nejlepších v pohárové soutěži, což je pochopitelně ještě více povzbudilo. "Když přijde nový trenér, vždy dojde ke změně, k jakémusi otřesu," říkal hostující stratég. "Připravili jsme se na různé scénáře. V Unionu můžeme očekávat soupeře, který je fyzicky silný, má solidní standardky a je dobře podporovaný svými fanoušky,” dodal.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Juranovič, Knoche, Diogo Leite, Roussillon - R. Khedira - Volland, Laïdouni, Schäfer, Gosens - K. Behrens

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Elvedi, Wöber - Weigl - Honorat, Reitz, Koné, Netz - Čvančara, Pléa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.60 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko

sobota 18:30

Sobotní bundesligový program zakončí duel dvou ambiciózních celků, které si za posledních pár let mají co vyříkávat. Především pak Dortmund nemá na Lipsko v kontextu uplynulých několika střetnutí úplně nejlepší vzpomínky. Oba sousedé v tabulce si přitom musejí zajisté moc dobře uvědomovat, že tenhle zápas může být pro naplnění jejich ambicí hodně klíčový.

Tedy mluvíme v souvislosti s Hinrunde do období vánočních svátků. A konkrétně o top čtyřce, v níž by chtěly oba kluby dlouhodobě pobývat, když už by se nedařilo atakovat úplně ty nejvyšší pozice pořadí. Což je vlastně nynější případ, Leverkusen s Bayernem jsou oběma rivalům přece odskočeni na poněkud větší rozdíl. Ani třetí Stuttgart mimochodem po tomto víkendu dohnat či dokonce předskočit nemůžou.

Půjdou si ovšem po krku navzájem. Oba v tabulce dělí pouhý bod, tím lepším jsou teď o chlup Die Roten Bullen. "Očekáváme vážný boj,” uvědomoval si lipský stratég Marco Rose, že si oba týmy na hřišti nic nedarují. "Dortmund naposledy sehrál duel v Německém poháru, Stuttgart přitom hrál opravdu dobře. I díky tomu očekáváme, že teď narazíme na jiné BVB, zvláště s ohledem na tlak, pod kterým náš protivník je, aby předváděl povedené výkony. Budeme muset zapnout a dávat si na všechno pozor,” vzkazoval před cestou do Signal Iduna Parku.

Rose zmínil nejčerstvější měření sil, jaké absolvoval celek ze Severního Porýní-Vestfálska v průběhu tohoto týdne. A nedopadl pro něj dobře, cesta Borussie napříč DFB-Pokalem skončila v osmifinále. "Myslím si, že hráči Dortmundu jsou na sebe trochu naštvaní,” pokračoval Rose. "Budeme se muset vypořádat s jeho tempem, dynamikou v útoku a celkovou kvalitou. Je proto důležité snažit se hrát tak, jak chceme my."

Vzájemná bilance hovoří za minulých pět případů ve prospěch saské strany. Ta vyhrála hned čtyřikrát, v dubnovém měření sil mimochodem vystavila stopku svému konkurentovi ve čtvrtfinále domácího poháru. Pořád si každopádně někteří aktéři obou družin můžou pamatovat finále o cennou trofej z DFB-Pokalu z roku 2021. A tehdy bitvu jednoznačně ovládl Dortmund. Jen tak na okraj, byl do ní zapojený i Edin Terzic, současný šéf lavičky Die Schwarzgelben.

Ten každopádně řeší daleko větší problémy s absencemi než jeho protějšek Rose. Po zápase ve Stuttgartu totiž hlásil hned čtyři zranění! Julian Ryerson si pochroumal koleno, Youssoufa Moukoko stehno, Marius Wolf kotník a Marcel Sabitzer lýtko. Všichni zmínění by neměli být proti Lipsku k dispozici, ostatně jako Julien Duranville, Sébastien Haller a Felix Nmecha. "Bylo to pro nás extrémní zklamání. Jak z hlediska výkonu, tak kvůli těm čtyřem zdravotním problémům,” hlesl domácí lodivod.

Na hostující marodce se vlastně nic moc nezměnilo, i nadále zůstávají mimo hru El Chadaille Bitshiabu, Willi Orbán a Dani Olmo, ještě se přitom opozdí také případný návrat útočníka Tima Wernera. "Naším úkolem je co nejrychleji podávat hlavně lepší výkony. A začít musíme teď," podotýkal Terzic. "Do konce roku nám zbývají ještě čtyři utkání, která můžeme vyhrát. A my se o to pokusíme,” sliboval.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Hummels, N. Schlotterbeck, Bensebaïni - Can, Özcan - Reus, Brandt, Bynoe-Gittens - Füllkrug

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Klostermann, Simakan, Raum - A. Haidara, X. Schlager - Baumgartner, Simons - Openda, Poulsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 4.00 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Bochum

pátek 20:30

To znamená, že na sebe natrefí celky, jaké se aktuálně nacházejí v téměř protikladném rozpoložení. Ani vzájemná bilance z posledních roků příliš nenapoví, kdo by se měl stát vítězem tohoto klání.

Jisté je pouze to, že v soutěžním zápase se uvedené týmy v tomto století střety osmkrát a nikdy se nezrodila remíza. Zároveň platí, že jen v jediném případě padly méně než tři branky. Při únorovém utkání jich bylo dokonce sedm, avšak pouze dva střelci podle všeho začnou v základní sestavě. Konkrétně se jedná o srbského obránce Erhana Mašoviće a japonského ofenzivního štírka Takumu Asana.

"Na začátku sezony jsme dostávali hodně gólů. V současné době se nám podařilo defenzivu stabilizovat. To je rozhodně krok správným směrem, ale neznamená to garanci do dalších zápasů," nechal se slyšet trenér Thomas Letsch v narážce na skutečnost, že jeho skvadra má za sebou pět duelů trvající šňůru bez porážky, která ji vynesla nad sestupové pásmo a ve které inkasovala stejný počet branek. Celkem Manuel Riemann musel lovit balon ze sítě šestadvacetkrát.

Naopak TSG se naposledy radovali z výhry 28. října. Od té doby dokázali bodovat pouze s Augsburgem a Mohučí. Před týdnem se museli sklonit před uměním borců, kteří hájí barvy Borussie Mönchengladbach. Před nejbližší partií kouč Pellegrino Matarazzo varoval před soupeřovou rychlostí a přímočarostí.

Určitě není bez zajímavosti, že aktuálně dvanáctí die Unabsteigbaren mají na kontě o jednu porážku méně než šestý Hoffenheim, přesto na něj ztrácejí sedm bodů. Klub Pavla Kadeřábka navíc dosud přivezl čtyřikrát více bodů ze stadionů protivníků, než kolik jich uhrál v prostředí domácí PreZero Areny.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Brooks, Vogt, Szalai - Kadeřábek, Stach, Skov - Prömel, Kramarić - Weghorst, Beier

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Mašović, Bernardo, Wittek - Losilla, Osterhage - Bero, Stöger - Paciência, Asano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.15 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
13
11
2
0
38 : 11
35
2
Bayern Mnichov
12
10
2
0
43 : 9
32
3
VfB Stuttgart
13
10
0
3
33 : 15
30
4
RB Lipsko
13
8
2
3
31 : 13
26
5
Borussia Dortmund
13
7
4
2
26 : 20
25
6
TSG Hoffenheim
13
6
2
5
25 : 23
20
7
Eintracht Frankfurt
13
4
6
3
19 : 15
18
8
SC Freiburg
13
5
3
5
16 : 23
18
9
FC Augsburg
13
4
5
4
23 : 25
17
10
Borussia Mönchengladbach
13
4
4
5
27 : 28
16
11
VfL Wolfsburg
13
5
1
7
18 : 24
16
12
VfL Bochum
13
2
7
4
14 : 26
13
13
Werder Brémy
13
3
2
8
18 : 27
11
14
1. FC Heidenheim
13
3
2
8
18 : 28
11
15
1. FC Köln
13
2
3
8
10 : 24
9
16
SV Darmstadt
13
2
3
8
15 : 34
9
17
1. FSV Mainz 05
13
1
5
7
12 : 26
8
18
Union Berlín
12
2
1
9
12 : 27
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
cologneFC

Tak už aj Schalke

Totálne odignorovaní členovia klubu, veľmi smutné. Dúfam, že im to cez víkend “vysvetlia”.

Reagovat
Rudnevs

Hefer raus! Tento idiot, čo skoro zruinoval Trivago, ruinuje aj náš klub. Dúfam, že pri najbližšej možnej príležitosti vypadne a nikdy sa nevráti. Rovnako aj ten druhý týpek z Trivaga.

Reagovat
cologneFC

Toto je ťažký fail. Riadne im členovia nakladajú na sociálnych sieťach. Toto je totálny ojeb všetkých členov.

Reagovat
Rudnevs

Aby som ťa doplnil, tá kritika nie je len o tomto rozhodnutí. Axel Hefer a jeho dozorná rada je tŕňom v oku dlhodobo. Tomu človeku nejde o blaho klubu alebo nejaky všeobecný konzenus, skôr o vlastné záujmy. Po tom, čo si na dôležitý post dosadil kamaráta z Trivaga a defacto vyšikanoval Knäbela z klubu sa nachádzajú ďalšie a ďalšie veci, pri ktorých dozorná rada nekonala v dobro klubu a toto rozhodnutie je opäť proti demokratickým princípom.

Bohužiaľ protivarianta je Tönnies, čiže buď mor alebo cholera. Trošku ako slovenský parlament…

Reagovat
cologneFC

Smutné. Neviem aké sú stanovy u Vás, ale musí predsa byť cesta ako vyhodiť vedenie a vyvolať nové voľby. Toto je úplne zle.

Reagovat
Rudnevs

Neviem, uprimne neviem, ako sa to da spravit, az tak sa do struktur nevyznam. Iba casto citam, ze sa Hefera len tak skoro zbavit neda.

Reagovat
cologneFC

Škoda, že hráte vonku. Doma by to schytali neskutočne. Tento víkend bude zaujímavý na tribúnach. Začalo to už v Hannoveri, tam vedenie poslalo na nich usporiadateľov aby zakryli transparent. Neskutočné.

Vám držím palce nech sa tých hajzlov zbavíte… Naša vášeň nemôže byť ich biznis!

Reagovat
andrew96

Jedna věc jsou různé názory na investory. To lze pochopit.

Ale zamezit fans vyjádřit svůj pohled... to je vrchol.

Reagovat
Martin9719

Já teda četl, že ve hře je místo Knöbela Tillman který nemá žádné zkušenosti podobně jako třeba Watzke když přicházel na stejnou pozici.

Reagovat
Rudnevs

Tilmann je zrovna ten Heferov kamoš z Trivaga, už je v klube ako “Vorstand” v rezorte marketing, kominkácia či médiá, má nahradiť Bernda Schrödera. Čiže to nie je priama náhrada za Knäbela.

Ale pravda je, že sa vraj špekuluje o tom, že za Knäbela náhrada proste nepríde a vládnúť si budú Hefer s Tilmannom sami. Snáď nie no

Reagovat
Martin9719

To jsou teda vyhlídky.

Reagovat
andrew96

Od jednoho z posledních e.V. bych teda čekal jiný přístup.

Reagovat
Breze

Co sa stalo?

Reagovat
cologneFC

Budúci týždeň budú nemecké kluby hlasovať o vstupe investorov do DFL (organizácia, ktorá riadi ligu). Vedenie Schalke oznámilo, že bude hlasovať za vstup investorov. Aj napriek tomu, že drvivá väčšina členov klubu je proti.

Reagovat
Werkrider

Wirtz snad jen nakopnutá achilovka, kotník, je day to day. Start proti VfB není nemožný, ale uvidí se.

Reagovat
Martin9719

To je opravdu ironie, že do sestavy musí hráč který je prakticky na přestupové listině už nějaký ten půlrok. Jako by to Terzič tušil a dal mu pár minut už proti Leverkusenu. Ty 4 zranění z Canstattu jsou větším problémem než by se mohlo zdát, už jen kvůli tomu kdo vlastně půjde na lavičku.

Reagovat
Rudnevs

Kto sa tym mysli? Meunier?

Reagovat
Martin9719

Reagovat
andrew96

Spíš k tomu Terzice nutí zdravotní stav ostatních.

Reagovat
Martin9719

Však to právě píšu.

Reagovat
andrew96

Špatně jsem přečetl, má chyba.

Reagovat
Martin9719

V pohodě.

Reagovat
Martin9719

Solidní oraniště v Lauternu. Bez našich klíčových hráčů tady asi opravdu nemáme šanci ani vystřelit na bránu. Štěstí že je to jen 1:0. Na krajích hřiště chybí individuální kvalita a střed hřiště umí Lautern zavřít. Nic, chce to 2-3 střídání a možná se pak můžeme pokusit alespoň vyrovnat.

Reagovat
Martin9719

Fuj to byla prasárna od Aremua.

Reagovat
Werkrider

Teď budete mít šanci, i když to Lautern nejspíš hodně zavře, bude to chtít hodně střílet, třeba i zpoza 16.

Reagovat
Martin9719

Nakonec rozhodlo to co jsem si myslel - standartka.

Reagovat
Martin9719

Keeempf!!!!!

Reagovat
Martin9719

Takže po dnešku směle vyhlašujeme útok na barážové umístění. Nebýt ztrát jako Hansa nebo doma KSC tak už tam i skoro jsme.

Reagovat
Jardman

Ten Mazraoui je traged?

Reagovat
Martin9719

A co Kim dnes? Teď už to má na hranici 2. ŽK hlavně.

Reagovat
Jardman

Tuchel out

Reagovat
Martin9719

Demolice pokračuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel může za selhání jednotlivců?

Reagovat
Jardman

Ano to samozřejmě nemůže, Joshua pěkně namazal

Reagovat
Breze

Reagovat
Martin9719

Zwei zu Null.

Reagovat
Breze

Celá obrana plus Kimmich absolútna mizeria.

Reagovat
Jardman

Pitcho Joshua to tam uklidnil ala Tonda Kroosuj

Reagovat
bayern987

prosím ty zkurvenče střídej

Reagovat
Jardman

Tpc to je slabota, vypínam

Reagovat
Jardman

Svého času, nejčtenějšího aktiva, si vážím a tohle je čistá ztráta

Reagovat
Jardman

*Nejcennějšího

Reagovat
Jardman

Normálně jsem si musel dat jedničku ____ na uklidnění

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bayern +

Vyhodili toho kkta už v 60. minute z Bayernu? Alebo ideme čakať kým dostaneme 10?

Reagovat
Jardman

Normálně bych ho vysypal dokud je čas, ať přes zimní přestávku už to vede v přípravě někdo jinej prosím, Flick nebo někdo sikovnej. Dekuji, bůh vyslys me praní

Reagovat
andrew96

Pacho je fantastický.

Reagovat
F.o.X.i.K

Volá se tu po konci Tuchela, ale je reálně někdo za něj momentálně?

Reagovat
$dolar$

Hlavně je nereálné, že by ho vyhodili.

Reagovat
Gazdo

Flick

Reagovat
Bayernista18

Že mizernej Frankfurt porazí Bayern jsem nečekal, ale bůr je vyloženě potupnej. Takhle slabej Bayern nepamatuju... snad to Leverkusen letos urve.

Reagovat
Jardman

Ale Eintracht dneska mizernej nebyl, nezbývá než pogratulovat. Zaslouženě, hezky to na nás dnes zahráli.

Reagovat
Bayernista18

Myslel jsem jejich poslední zápasy. Dneska překvapili.

Reagovat
Jardman

Ano, ale v EL jim to docela jde ne?

Reagovat
Bayernista18

No, měli skupinu, ze který snad ani nešlo nepostoupit.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Mönchengladbach

Kozelball > Tuchelball

Reagovat
Kluivert9

Bayern

Reagovat
bayern987

Chupou v základu místo Müllera na podhrotu, to prostě může udělat jenom vyjebanej magor alá Tuchel. Kovač letěl po prohře 5:1 s Frankfurtem... tak doufejme.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

A čo to pomôže? Tento tím nedokáže podávať vyrovnané výkony už pod tretím trénerom. V druhej flickovej to tak nejak pomaličky začalo(z ktoreho top klubu kedy odisuel trener dobrovolne?), pod nagelsmannom ta nevyrovnanost vyletela a pod tuchelom pokračuje.

Za mňa nech dostane jednu celú sezónu a po nej si sadnúť a pozrieť sa na oveľa viac veci, ako na osobu trénera- lebo za mňa ten problém musí byť oveľa hlbšie keď je to pod každým to isté.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Rudnevs

Konecne niekto podal Leverkusenu pomocnu ruku

Reagovat
Bayern +

Tuchel mu ju podáva dlhodobo.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bayern +

Najhorší tréner všetkých čias. Klinsmann bol proti nemu génius.

Reagovat
Hachim Mastour

Nemôžeš napísať: ,,Tuchel mu ju podáva dlhodobo.", ak mal Bayern najlepší štart do ligy asi vo svojej histórii a doteraz neprehral. To jednoducho logicky nesedí, rozumieš? Je možné, že sa to teraz doserie a Bayer už nedobehneme a ešte budeme strácať ale doposiaľ je to sprostosť čo si napísal.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Tuchel mu ju podáva dlhodobo odjebávaním Műllera, ktoré sa mu vypomstí ako zatiaľ každému trénerovi. Spokojnejší?

Reagovat
Rudnevs

V lige bol práveže doteraz až nad očakávania dobrý

Reagovat
Bayern +

Výsledkovo. Herne to ale fakt nebola žiadna hitparáda, dosť veľké množstvo zápasov doslova nepozerateľné výkony. Ale budiš, toto by som mu ešte ako tak odpustil. Pokal, Superpokal a zaobchádzanie s Műllerom, či absolútne nezlepšujúcu sa defenzívu, ktorou sa vždy vyznačoval, ale vôbec...

Reagovat
Rudnevs

Tak jo, ale ako to pomáha Leverkusenu? Však doposiaľ brali skoro všade plný počet bodov…

Reagovat
Nickname 9

Tak snad budou příští týden tak laskaví a podají ji i nám.

Reagovat
Bayernista18

Stuttgart válí. Už delší dobu předvádí ještě lepší fotbal než Leverkusen. Jen škoda smolnejch ztrát s Heidenheimem a Hoffenheimem.

Reagovat
Werkrider

Stuttgart neuvěřitelný. Můžeme být rádi, že jsme po poločase není 3:0.

Okulahodící fotbal, spousta šancí, jsou na nás geniálně připraveni, smekám, Leverkusen vůbec neví co by kde by. Jsem zvědavý na druhý poločas.

Reagovat
Nickname 9

Z toho Hoenese nakonec fakt vyroste trenér pro Bayern. Stuttgart dneska skvělej, škoda že jim v druhé půli došly síly. Za týden to bude zajímavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele