Krajská nemocnice se raduje z předvánočního dárku. Rekordní výtěžek z Růžového října přinesl zdejší onkologii 255 tisíc korun

foto: KNTB
ZLÍN – Onkologické oddělení Baťovy nemocnice se raduje z předčasného vánočního dárku. Je jím výtěžek z akce Růžový říjen. Rekordních 255 tisíc korun přinese na onkologii komfortnější vybavení pro pacienty.

Růžový říjen pořádala krajská nemocnice spolu s Obchodním domem Zlín s cílem podpořit boj proti rakovině prsu. Ke kampani se i letos kromě významných společností připojili zlínští fotbalisté a hokejisté.

Výsledná částka, která poputuje na onkologické oddělení Baťovy nemocnice, činí téměř 255 tisíc korun. Jde navíc o rekordní sumu. Loňský výtěžek totiž překonala o více než 63 tisíc korun. Symbolický šek převzal od zástupců Obchodního domu Zlín ředitel krajské nemocnice Jan Hrdý spolu s primářkou Onkologického oddělení KNTB Markétou Pospíškovou a vrchní sestrou onkologie Bohumilou Vojtovou.

„Obchodní dům Zlín založil před třemi lety skvělou tradici a musím říct, že si této iniciativy opravdu velmi vážíme. Dnešní doba není jednoduchá, každá akce, která podporuje boj s rakovinou i osvětu, má smysl. Zdravotníci v našem Komplexním onkologickém centru se navíc starají o pacienty v dalších regionech, nejen na Zlínsku. Podpora má tudíž celokrajský význam,“ říká Hrdý.

Radost z akce má taky primářka Onkologického oddělení Pospíšková. „Ráda bych za všechny poděkovala. Výtěžek použijeme na komfortnější vybavení pacientů Komplexního onkologického centra KNTB, například na nákup nových aplikačních křesel. Rakovina prsu patří u žen mezi nejčastější a nejzhoubnější, některou z forem rakoviny navíc onemocní v České republice v průběhu života každý třetí člověk. O onkologických onemocněních a prevenci by se mělo co nejvíce mluvit, včasný záchyt rakoviny může zachránit mnoho životů,“ uvedla.

Růžový říjen Obchodního domu Zlín se letos konal už potřetí a zařadil se mezi dobročinné akce, které právě v říjnu po celém světě podporují boj s rakovinou prsu.

„Z každého říjnového nákupu v zapojených gastro podnicích a prodejnách Obchodního domu putovala koruna na transparentní účet ve prospěch zlínské nemocnice. Největšími částkami přispěly Bistrotéka Valachy (40 000 Kč) spolu s Home Credit (31 900 Kč), DM drogerií (22 797 Kč) a Euro Car (10 000 Kč),“ uvedla manažerka Obchodního domu Zlín Soňa Ondřejová.

K akci se i letos připojili hokejisté týmu Berani Zlín, kteří přispěli částkou 20 tisíc korun, a fotbalisté FC Zlín, kteří onkologii podpořili 100 tisíci korun.

„Do sbírky se zapojil klub i samotná kabina. Jen hráči mezi sebou vybrali 34 tisíc korun. Klub i tým samotný si uvědomuje společenskou odpovědnost. Fotbal by měl být víc než jen hra, a to je i naše poslání, kterým se dlouhodobě řídíme. Chceme aktivně přispívat k pozitivním společenským změnám ve zlínském regionu a být inspirací pro své okolí. Pokud se díky tomu pomůže zachránit nebo pomoci jednomu lidskému životu, vždy to stojí za to,“ dodala za FC Zlín Zuzana Molková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x