Lyžařské školy v Krušných horách hlásí velký zájem. Na Ústecku překvapil některé lyžaře brzký start sezóny

9. prosinec 2023 13:43

V Krušných horách nebo v Krkonoších se rozjela další zimní střediska. Lyžuje se například na Bouřňáku na Teplicku, Klínech na Mostecku nebo v Telnici na Ústecku. Tam byl velký zájem i o kurzy lyžařské školy.

„Tak pěkná sezóna byla 2005, kdy jsme ještě neměli tuhletu lanovku, a to byly fronty, kolik bylo sněhu, tolik bylo lidí tady, mraky lidí, protože byli natěšení na sníh,“ vzpomíná Jindřich Holinger, ikona telnického areálu.  

Tereza Šauerová má na Telnici na starosti lyžařskou školu. Letos je o ni obrovský zájem.

„Lidé volají hodně, a volají hlavně pozdě. My jsme většinou týden a pak i čtrnáct dni v té hlavní sezóně dopředu už na t víkendy vybookovaní,“ říká Tereza Šauerová.

Podobně velký zájem potvrzuje i lyžařská škola na Klínech na Mostecku, dodává Denisa Horová: „Volají nám tak týden, čtrnáct dní, jak začal padat sníh, tak mají velký zájem. Útlum rozhodně není, já si myslím, že jsme pořád tak nějak nastejno, zájem ej velký.“

Naopak na Alšovce na Chomutovsku stále ještě na zahájení sezóny čekají, a to hlavně kvůli technice. Na poslední chvíli jim odešel stroj na rolbování.

 

autor: Jan Bachorík
Spustit audio