Slovácko porazilo Bohemians 5:2 a je třetí, Havlík dal čtyři góly

foto Utkání 18. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905, 9. prosince 2023, Uherské Hradiště. Hráči Slovácka se radují z gólu.

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka zvítězili v 18. kole první ligy nad Bohemians 1905 5:2 a v neúplné tabulce se vrátili na třetí místo. K domácí výhře přispěl čtyřmi góly Marek Havlík, který s deseti brankami vede tabulku střelců nejvyšší soutěže. Mužstvo z Uherského Hradiště bodovalo pošesté za sebou.

Havlík poslal Slovácko do vedení už ve druhé minutě. Za dvacet minut vyrovnal Martin Hála, náskok domácím vrátil Vlastimil Daníček proměněnou penaltou, ale v nastavení první půle za Bohemians podruhé odpověděl Daniel Köstl. Druhý poločas se změnil v Havlíkovu show. Osmadvacetiletý záložník se trefil v 53. minutě, hattrick zkompletoval v 64. minutě a v 77. minutě čtvrtým zásahem uzavřel skóre. "Klokanům" patří devátá příčka.

Skóre se změnilo prakticky z první vážnější akce. Dlouhý Hečův nákop prodloužil Holzer na Havlíka, který střelou z hranice šestnáctky nedal brankáři Jedličkovi šanci. V 10. minutě mohl být náskok aktivních domácích dvougólový, po rychlém brejku do odkryté obrany Pražanů ale Reinberk nezakončil přesně.

Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany, šance Kozáka ve 13. minutě ještě gólem neskončila, ale jeho dlouhý brejk a vítězný běžecký souboj s o 16 let starším Kadlecem byl zárodkem vyrovnání, o které se skluzem ve vápně postaral Hála a dal tak svoji první branku v ligové sezoně.

Slovácko vypadlo krátce z tempa, vázla mu kombinace, přesto ale získalo zpět vedení. Cicilia trefil v šestnáctce Smržovu ruku a sudí nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Daníček, který si drží v lize stoprocentní úspěšnost v proměňování pokutových kopů, dnes z něj dal 18. gól při 18. pokusu.

Duel už směřoval k přestávce, ale hosté přišli velmi lacino ke druhému vyrovnání. Zkušený kapitán Slovácka Kadlec, hrající s ochrannou obličejovou maskou, nezvládl zpracování míče, čehož využil důrazný Köstl a vstřelil druhý gól Bohemians.

Po změně stran získali domácí územní převahu, kterou proměnili ve vedení po akci jejich momentálního střeleckého i herního lídra Havlíka. Na jeho ránu z pětadvaceti metrů Jedlička v 53. minutě nemohl úspěšně reagovat.

V obrovské pohodě hrající Havlík v 64. minutě završil svůj premiérový ligový hattrick. Na hranici pokutového území ho našla přihrávka Reinberka a ofenzivní záložník zamířil přesně k tyči. V 77. minutě pak Havlík po přiťuknutí od Cicilii zakončil povedenou týmovou akci. Slovácko doma v lize neprohrálo poosmé za sebou.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Svědík (Slovácko): "Měli jsme výborný vstup do utkání, první půle měla v sobě některé klíčové body. Měli jsme vést 2:0, ale místo toho jsme inkasovali, byla to laciná branka, další vlastní chyba nás stála vedení těsně před přestávkou. Ale věděli jsme, že si vytváříme šance, že máme převahu. Důležitým a zlomovým momentem byla naše třetí branka, kdy Mára Havlík krásně napřáhl a trefil to. Pak přidal další dva góly, všechny byly hezké a důležité. Potvrdil, že má dobrou střelu, i přihrávku, mám pro něj jen slova chvály. Rozloučili jsme se s naším publikem výhrou po velmi dobrém výkonu celého týmu, je to pro nás cenné, že nás fanoušci takto podporují."

Jaroslav Veselý (Bohemians 1905): "Myslím si, že první půle byla dost bláznivá, hrálo se nahoru dolů, my jsme dvakrát dokázali zareagovat na vedoucí gól domácích, kteří byli herně lepší. Myslel jsem si, že vyrovnání na 2:2 do šatny bude trumfem pro nás, ale nestalo se, bylo to naopak. Třetí gól byl určující pro další vývoj, otřáslo to s námi, pak nám nepřidala ani chyba při čtvrté brance, tím se utkání vyřešilo a domácí ho dohráli v exhibičním duchu. Domácí jsou nyní ve formě, my jsme podali podprůměrný výkon, hlavně v defenzivě, jsem z toho zklamán. Řada z inkasovaných branek byla řešitelná. Jediné pozitivum jsou dvě vstřelené branky. Slovácko vyhrálo zaslouženě."

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 5:2 (2:2)

Branky: 2., 53., 64. a 77. Havlík, 34. Daníček z pen. - 23. Hála, 45.+3. Köstl. Rozhodčí: Starý - Hájek, Šimáček - Kocourek (video). ŽK: Reinberk, Cicilia - Prekop, Hála. Diváci: 3379.

Sestavy:

Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec (84. Hofmann), Doski (84. Kohút) - Trávník, Valenta - Petržela (72. Juroška), Havlík, Holzer (72. Kalabiška) - Cicilia (84. Vecheta). Trenér: Svědík.

Bohemians: Jedlička - Köstl, Hůlka, Vondra, Hybš - Smrž (62. Jánoš), Hrubý - Hála (73. Mužík), Prekop (62. Puškáč), Kovařík (62. Shejbal) - Kozák (84. Beran). Trenér: Veselý.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď