Bayern dostal nařezáno od Frankfurtu, Leverkusen remizoval na hřišti Stuttgartu

Bayern dostal nařezáno od Frankfurtu, Leverkusen remizoval na hřišti Stuttgartu
AKTUALIZOVÁNO

Hoffenheim doma porazil ve 14. kole Bundesligy Bochum 3:1, čímž přerušil čtyřzápasové čekání na výhru. Jeden z klíčových momentů utkání nastal krátce po odehrané půlhodině, kdy zakončení Wouta Weghorsta vyrazil brankář do vracejícího se obránce Erhana Mašoviče, od nějž míč zamířil do sítě. Gólových oslav se zúčastnil také Pavel Kadeřábek, jenž podruhé za sebou nastoupil v základní sestavě. Ještě do přestávky navíc český bek asistoval u vítězné trefy Andreje Kramariče, dlouholetá opora domácích se prosadila poprvé od konce září.

Kadeřábek asistoval, Bochum prohrála poprvé od konce října

Sezona obou soupeřů zatím měla takřka zrcadlově odlišný průběh. Hoffenheim se na startu ročníku pyšnil zejména famózní venkovní formou, v současnosti však už čtyřikrát v řadě nevyhrál. Bochum naopak čekala na premiérový tříbodový zisk až do 10. kola, triumf z Darmstadtu zkraje listopadu se ale stal součástí už pětizápasové série bez porážky. Spolu s týmem jako takovým se začali probouzet i jednotliví střelci, když všichni tři autoři branek z předchozího zápasu s Wolfsburgem vsítili své první góly v ročníku.

Na ofenzivní příležitost nemuseli diváci v PreZero Areně čekat dlouho, již ve třetí minutě se těsně před brankářem zjevil nizozemský útočník Weghorst, jehož technický pokus mezi nohy dokázal zlikvidovat Manuel Riemann. V 31. minutě přišla pro VfL krutá rána. Holanďan se opět dokázal uvolnit a zakončit, vzájemný souboj i nyní vyhrál Riemann, jenže vracející se srbský bek Mašovič při snaze zachránit situaci skluzem naopak dopravil balon do sítě. Těsně před změnou stran propukl stadion opět v jásot, Kadeřábkův centr skončil u Kramariče a ten se prosadil ranou na bližší tyč.

Poněkud méně spokojený byl americký trenér italského původu Pellegrino Matarazzo v 65. minutě, kdy vinou zranění v oblasti třísel přišel o jednoho z nejnebezpečnějších hráčů svého týmu Weghorsta. Definitivně rozhodnuto mohlo být hned o pár desítek vteřin později, kdy se narýsovalo přečíslení dva na jednoho. Aktivní Marius Bülter se ale navzdory perspektivnějšímu postavení Ihlase Beboua sobecky rozhodl situaci řešit sám a svůj pokus mezi nohama Riemanna neprocpal. Bebou se na listinu střelců nicméně i tak zapsal, jelikož čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem agresivní hlavičkou předčil chabě bránícího Mašoviče. V 90. minutě dosáhli na gól útěchy také hosté, když Goncalo Paciencia nádherným volejem do šibenice obral domácího brankáře o čisté konto.

Úspěšná série hostů tak byla u konce, Hoffenheim naopak naskočil zpět na vítěznou vlnu. Příště se představí 16. prosince v Lipsku, Bochum tentýž den přivítá Union.

Augsburg po dvou měsících padl. Čeští brankáři se na trávník stadionu v Brémách nedostali

Fotbalisté Brém protrhli krátký střelecký půst a ve 14. kole Bundesligy porazili na domácí půdě rozjetý Augsburg 2:0. K prvním bodům z posledních čtyř vzájemných zápasů nasměroval Werder ve 39. minutě stoper Niklas Stark, na nějž pak navázal nejdůležitější muž zeleno-bílé ofenzivy Marvin Ducksch. Jiří Pavlenka se ani po sérii neúspěchů v podání domácího celku nevrátil mezi tři tyče a zápas sledoval z lavičky. Stejný osud potkal i na druhé straně Tomáše Koubka.

Fotbalisté Augsburgu se vezli na vlně skvělých výsledků, když šestkrát v řadě v lize neprohráli, přičemž minulý víkend vyzráli na Frankfurt. Domácí Brémy se naopak silně trápily, za předchozí dva měsíce vyhrály pouze jednou a aktuálně dvakrát za sebou nevstřelily ani gól. Do karet jim nehrál ani fakt, že s Bavory tři poslední vzájemné duely prohrály.

Střelecký půst fotbalistů Werderu mohl po 10 minutách přerušit pokusem ze střední vzdálenosti Jens Stage. Finn Dahmen byl ale proti. Na druhé straně trestuhodně zaváhal gólman Michael Zetterer, jenž si ukopl míč, a daroval tak stoprocentní příležitost Phillipu Tietzovi. Ten však lehkým lobem vůbec netrefil odkrytý prostor mezi třemi tyčemi. Po sérii rohových kopů se tak dostali ke slovu opět zelenobílí. Ducksch posadil balon přesně na hlavu Starka a ten jej úspěšně protečoval za záda Dahmena.

Po změně stran se po lehkém kontaktu domáhal penalty Kevin Mbabu. Rozhodčí se však rozhodl na bílý puntík neukázat, protože se mu zdálo, že švýcarský bek celou situaci výrazně přihrál. Pojistku chtěl přidat vzápětí Stage, který se uvnitř šestnáctky prodral k odraženému míči, ale štěstěna mu ani tentokrát nepřála. Vyvedený zápas ze strany domácího celku podtrhl v 65. minutě Ducksch, jenž si naskočil na centr ideálních parametrů z dílny Mitchella Weisera a dopravil balon na místo určení. Průběh střetnutí mohl ještě v samotném závěru zdramatizovat střídající Arne Engels, nicméně jeho tvrdý projektil orazítkoval pouze břevno.

Brémy tak přerušily šňůru špatných výsledků a doma získaly tři body. V následujícím kole se 15. prosince střetnou s Gladbachem, Augsburg vyzve o den později Dortmund.

Duel obětí Saarbrückenu dopadl pro Bayern katastrofálně. Frankfurt rozstřílel favorita pěti góly

Eintracht Frankfurt ve 14. kole Bundesligy doslova převálcoval mnichovský Bayern a zvítězil 5:1. Hesenský tým zatlačil hegemona německé nejvyšší soutěže již od úvodního hvizdu, což v kombinaci s hrubými chybami hostující obrany vyústilo hned ve tři góly v síti Manuela Neuera v průběhu prvního dějství. Orli urvali překvapivou výhru zejména zásluhou Juniora Dina Ebimbeho, jenž se trefil hned dvakrát. Neočekávaný výsledek souboje dvou celků, které z letošního ročníku DFB Pokalu vyřadil třetiligový Saarbrücken, tak znamenal osamostatnění Leverkusenu v čele ligové tabulky.

Gigant z Mnichova se vracel do ligového kolotoče poté, co byl minulý týden z důvodu bezpečnosti nucen odložit domácí utkání s berlínským Unionem. Sněhovou kalamitou zasažení Bavoři ale přesto odcházeli z minulého hracího víkendu posíleni, neboť jejich zdánlivě největší konkurenti v boji o titul ve vzájemném duelu remizovali. Svou šest zápasů trvající vítěznou šňůru v nejvyšší německé soutěži chtěli prodloužit také ve Frankfurtu, kterému na jeho hřišti naposledy nasázeli šest branek.

Orli hned od počátku podnikali na kluzkém trávníku nebezpečné nálety na branku favorita a hned ve čtvrté minutě skoro slavili. Při pěkném centru zprava propadl míč až na Dinu Ebimbeho, který však pouze nastřelil zasahujícího obránce. Matný Bayern však nadále jen sledoval aktivního soupeře a ve 12. minutě přišel trest. Fares Chaïbi nejprve napálil břevno a k odraženému míči se dostal Omar Marmoush, který se prosadil technicky těžkou střelou. Ve 25. minutě pozlobil i Harry Kane, který z dobré pozice ve vápně těsně minul. Tohoto selhání Bavoři hořce litovali po půlhodině hry, kdy Dina Ebimbe jako tank pronikl do pokutového území a doslova procpal míč za Neuera. Hosté byli zralí na ručník o pár minut později, když se z protiútoku trefil ke vzdálenější tyči Hugo Larsson. Bayern před poločasem zdánlivě vrátil do hry střelou do šibenice Joshua Kimmich.

Favorit po pauze prakticky okamžitě zahrozil z velkého závaru, avšak ani jeden ze tří zakončujících fotbalistů míč do sítě Kevina Trappa nedostal. Frankfurt tak okamžitě trestal. Znovu chybující Dayot Upamecano lacině ztratil míč a Dina Ebimbe zakončil protiútok svým druhým gólem v zápase. Zmar Bavorů korunoval Eric Maxim Choupo-Moting, který v 55. minutě z jednoznačné pozice mířil nad. Hororové odpoledne pro hosty završil Ansgar Knauff vstřelením pátého gólu, a to po skvělé Marmoushově práci. Thomas Tuchel následně poslal na hřiště opory týmu, nicméně dalšího zmírnění debaklu se již nedočkal.

Frankfurt tedy rozdrtil obhájce titulu a připravil mu první letošní ligovou porážku. Další duel čeká Orly 17. prosince na hřišti Leverkusenu, zatímco Bayern ve stejný den přivítá Stuttgart.

Heidenheim doma ovládl přestřelku zásluhou Mainky. Darmstadt k bodu místní rodák nedovedl

Fotbalisté Heidenheimu zvítězili ve 14. kole německé Bundesligy proti Darmstadtu 3:2. Utkání, ve kterém se proti sobě postavili nováčci soutěže, gólově otevřel Jan Schoppner, a domácí tak šli do šaten s náskokem. Po změně stran ovšem nastal obrat ve skóre, který započal přesným zásahem Tim Skarke, jenž je rodákem z Heidenheimu, kde i fotbalově začínal. Ani jeho zásah ovšem nedostal domácí do kolen, kteří zásluhou dvou tref Patricka Mainky rozhodli o svém triumfu.

Sobotní odpoledne svedlo na jihu Německa k souboji dva celky, které se ještě v minulé sezoně společně potkávaly ve druhé lize. Oběma se navíc mezi německou smetánkou příliš nedařilo. Hostující Darmstadt to potvrzoval sérií šesti klání v řadě bez vítězství a až 16. místem v tabulce. Domácí Heidenheim na tom byl jen o dva body lépe a z předchozích osmi soutěžních střetnutí se radoval z vítězství pouze jednou.

Domácí vstoupili do zápasu trochu opaření a byli to hosté, kteří měli hned v úvodu utkání dvě šance. Nejdříve po centru z levé strany hlavičkoval těsně vedle aktivní Aaron Seydel, chvíli nato z hranice pokutového území pálil Luca Pfeiffer jen do připraveného Kevina Mullera. Domácí mohli jít do vedení po čtvrthodině hry, Tima Kleindiensta ovšem v klíčový moment zradil první dotyk. Ve 24. minutě mohl po hezké individuální akci skórovat Pfeiffer, ke smůle Darmstadtu jeho technická střela jen těsně nezapadla do pravé šibenice. Postupem času začali být nebezpeční také domácí, kteří si po půlhodině hry vypracovali zajímavou standardku, ta však skončila vysoko nad bránou. Další standardní situace v podání domácích ovšem již byla sehrána o poznání lépe. Jan-Niklas Beste poslal do vápna fantastický centr, na který si naskočil Schoppner a jeho hlavička i přes zákrok gólmana přece jen skončila za brankovou čárou.

Hned zkraje druhého poločasu hosté dostali domácí tým pod obrovský tlak, který po sedmi minutách vyústil ve vyrovnávací gól. Skarke si na hranici vápna zpracoval nadýchaný centr a vypálil pohotově do levého spodního rohu. O osm minut později bylo pro domácí ještě hůře, Lennard Maloney si smolně srazil míč do vlastní brány a zapříčinil tak obrat hostů. Poté však domácí díky Mainkovi vstali z mrtvých, kapitán Heidenheimu se totiž dvěma slepenými góly z rohových kopů znovu postaral o obrat skóre ve prospěch svého týmu.

Domácí fotbalisté tak bitvu nováčků zvládli a připsali si tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 16. prosince. Heidenheim se utká s Mohučí, Darmstadt poté změří síly s Wolfsburgem.

Union dosáhl prvního triumfu od konce srpna. K zisku tří bodů proti Gladbachu zavelel Volland

Union Berlín se vyhoupl z posledního místa tabulky díky vítězství 3:1 nad Mönchengladbachem ve 14. kole Bundesligy. Die Eisernen nastoupili proti Hříbatům ve velkém nasazení a ve 24. minutě se jim aktivita vyplatila, když vybojovali pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Kevin Volland, pro něhož šlo teprve o druhou branku po návratu do Německa. Na gól zkušeného útočníka ve druhé půli navázali jeho spoluhráči dalšími dvěma zásahy, a oslavili tak první výhru po více než čtyřech měsících. Tomáš Čvančara odehrál v dresu hostů 81 minut, Alex Král cestu k tříbodovému zisku svého celku sledoval jen z lavičky.

Poté, co byl zápas s Bayernem minulý víkend kvůli hustému sněžení odložen, měl nový kouč Unionu Berlín Nenad Bjelica spoustu času na práci s týmem na tréninkovém hřišti, kde se pokoušel hráče nastartovat. Die Eisernen v prvním souboji chorvatského trenéra v Lize mistrů uhráli remízu 1:1 s portugalskou Bragou, jeho úkolem však bylo zlepšit výkony v Bundeslize, kde se červenobílí nacházeli na úplném dně. Tentokrát je ale nečekal jednoduchý úkol, jelikož Mönchengladbach prohrál za poslední dva měsíce jen dvakrát.

Delší odpočinek domácím prospěl, neboť se na svého soupeře vrhli velmi aktivně. Už v první minutě se prosadil Volland, ovšem se nacházel v ofsajdu, a tak se nemohl z gólu radovat. Die Eisernen drželi balon na svých kopačkách častěji, ale nedařilo se jim prokombinovat až k zakončení. Jedno z mála přišlo v 21. minutě, kdy si Kevin Behrens šikovně naběhl, ale při pokusu o lob mířil příliš vysoko. Snahy se vyplatily o chvíli později, kdy rozhodčí nařídil penaltu proti Gladbachu po hře rukou. K pokutovému kopu se postavil Volland a střelou do protipohybu brankáře poslal Union do vedení. Po této brance berlínský celek sundal nohu z plynu, avšak hosté toho nedokázali využít.

Domácí začali i druhou půli takřka perfektně. Volland se vrhl s míčem do vápna a pokusil se znovu skórovat, brankář Moritz Nicolas však předvedl skvělý zákrok proti ráně z úhlu. Tak dobře se mu nicméně nevedlo vzápětí, kdy se do odraženého míče opřel Benedict Hollerbach a zpoza vápna se trefil pumelicí přesně k tyči. Definitivní razítko na vítězství mohl už po chvíli přidat mladý střelec Unionu, ale ve velké šanci tváří v tvář gólmanovi netrefil bránu. To se povedlo až v 75. minutě Mikellu Kaufmannovi, jenž obešel několik protihráčů a poté se trefil přesně k tyči. Gól naděje vstřelil vzápětí hlavou Alassane Pléa. Do konce zápasu ovšem už Hříbata udeřit nedokázala.

Union Berlín tak prolomil ligové trápení a doma získal plný počet bodů. V následujícím kole se 16. prosince střetne s Bochumí. Gladbach změří o den později síly s Brémami.

Gregoritsch nazul gólové kopačky i ve Wolfsburgu. Freiburg výhrou využil úpadku formy Vlků

Fotbalisté Wolfsburgu podlehli na vlastním hřišti ve 14. kole Bundesligy Freiburgu 0:1. Během celého utkání byl lepším týmem domácí celek, který však své největší příležitosti nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Nakonec se tak hrdinou hostů stal opět Michael Gregoritsch, jenž se prosadil za poslední tři soutěžní duely už popáté. Vlci tak nedokázali zužitkovat dobrou domácí formu, naopak tým z Bádenska stále drží kontakt s týmy na pohárových pozicích. Český reprezentant působící v zeleno-bílém dresu Václav Černý sledoval utkání pouze z lavičky.

Navzdory propadu formy Wolfsburgu nadále platilo, že na vlastním stadionu dosud prohrál jediný zápas, a to se suverénním Leverkusenem. Do Volkswagen Areny už přitom zavítaly celky jako Frankfurt nebo naposledy Lipsko, které odjelo bez bodů po gólech Jonase Winda a Rogéria. Freiburg zatím exceloval zejména v Evropské lize, s hlavou vztyčenou ale mohl pohlížet i na situaci v Bundeslize, v níž nasbíral o dva body více než Vlci.

Ve městě automobilů ovšem začal lépe domácí celek. První šanci si po zakončení z první z hranice malého vápna připsal Mattias Svanberg, napálil však pouze břevno. Krátce nato střílel z obdobné pozice Yannick Gerhardt, ten zamířil do gólmanových rukavic. Freiburg nebyl daleko od skórování v 19. minutě, kdy Matthias Ginter z druhého dotyku zakončil jen vysoko nad branku. Největší šanci úvodního dějství si připsal ve 24. minutě Lovro Majer, kterému míč naservíroval před hranici malého vápna Joakim Maehle, chorvatský záložník však branku opět přestřelil.

Obraz utkání se nezměnil ani po změně stran. Lepším týmem byl stále Wolfsburg, jeho fotbalisté se ale nedokázali prosadit v závěrečné fázi. V 54. minutě zakončoval z první na bližší tyči Majer, nastřelil však pouze boční síť. Nakonec se tak po ojedinělé šanci mohli radovat hosté, když se v 74. minutě po několika hlavičkách dostal k míči osamocený Gregoritsch, který uklidil míč za gólmanova záda. Po inkasované brance sice stále dominovali Vlci, ani v závěru utkání ale nedokázali branku soupeře vážně ohrozit.

Freiburg tak oslavil už třetí soutěžní vítězství za sebou. V příštím kole přivítá 17. prosince Kolín nad Rýnem, Wolfsburg bude hrát o den dříve v Darmstadtu.

Lipsko kvitovalo uzmutou penaltu. Dortmund si podrazil nohy vyloučením i vlastním gólem

Lipsko ve šlágru 14. kola Bundesligy zvítězilo v Dortmundu 3:2. Z ideální příležitosti ke skórování se hosté radovali už po čtvrthodině, kdy jim rozhodčí dopřál pokutový kop. Ten byl ale nakonec na základě verdiktu videorozhodčího proměněn v přímý kop z hranice vápna, spolu s tím se ovšem zpřísnil trest pro faulujícího Matse Hummelse, jenž byl vyloučen. Početní převahy Býci poprvé využili zásluhou vlastního gólu Ramyho Bensebainiho, rozhodujícím se ale po následné přestřelce stal až zásah Yussufa Poulsena z nastavení druhé půle. Býci si díky Dánově brance upevnili průběžnou čtvrtou příčku, na níž se právě BVB vzdálili na rozdíl čtyř bodů.

Fotbalisté Dortmundu museli spolknout dvě těžké ztráty v řadě, když nejprve remizovali v dobře rozehraném souboji s Leverkusenem a poté v osmifinále domácího poháru vypadli se Stuttgartem. Ani tentokrát BVB nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se mu do cesty postavilo Lipsko. Býci se stále drželi v top čtyřce o jeden bod právě před jejich soupeřem, z posledních pěti ligových duelů ale hned dvakrát prohráli. Náladu si však vylepšili proti Heidenheimu, který sice porazili jen 2:1, bylo to ovšem po dominantním výkonu.

Černožlutí začali utkání velmi aktivně a kombinovali kolem vápna soupeře, k zakončení se však nedostali. Po několikaminutovém tlaku vyběhl z půlky Loïs Openda, jehož poslal skluzem k zemi Hummels. Sudí nejprve udělil žlutou kartu a nařídil penaltu, po přezkoumání u videa ovšem pokutový kop odvolal a obránci ukázal červený kartonek, neboť k faulu došlo ještě před vápnem. Přesilovku Býci poprvé využili ve 32. minutě, ale opět s pomocí Borussie. Rohový kop Lipska si totiž do vlastní sítě srazil Bensebaini. Vedení mohl v závěru poločasu navýšit Openda, jenž se opět řítil vstříc brankáři, tentokrát se dostal až k zakončení, jenže Gregor Kobel vytáhl skvělý zákrok. To probudilo domácí, jež se odhodlali k poslednímu tlaku, který vedl k několika šancím. Janis Blaswich chytil několik tutovek soupeře, ale zůstal krátký na hlavičku Niklase Süleho.

Býci začali druhý poločas ve velkém tempu, kdy musel Kobel několikrát předvést brankářský um. I přes několik úspěšných zákroků však zůstal krátký na dorážku Christopha Baumgartnera z bezprostřední blízkosti. I přes početní nevýhodu se Dortmund musel hnát do útoku, avšak hosté zodpovědně bránili a hrozili z protiútoků. Po jednom takovém se k další dorážce procpal Baumgartner. Tentokrát ale 24letý Rakušan ani nadvakrát neuspěl, když nejprve trefil tyč a poté zasáhl Kobel. V nastavení nicméně úspěšný protiútok zakončoval Poulsen po kličce obránci a přesné pumelici pod břevno. Poslední slovo si ovšem vzali domácí, když si nejvýše ze všech na centrovaný balon naskočil Niclas Füllkrug a snížil. Na vyrovnání však už nezůstal černožlutým čas.

Dortmund tak potřetí za sebou zaváhal a z těžkého zápasu nezískal ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 16. prosince, BVB vyzve Augsburg, Červení Býci poté změří síly s Hoffenheimem.

Stuttgart kletbu jménem Leverkusen nezlomil. Bayeru pomohla expresní rekonvalescence Wirtze

Leverkusen remizoval ve 14. kole Bundesligy na hřišti Stuttgartu 1:1, se kterým tak neprohrál již 10. střetnutí v řadě. Vedení domácím zařídil v první půli Chris Führich, ve 47. minutě však srovnal Florian Wirtz. Německý 20letý talent přitom z důvodu čtvrtečního pohárového zranění trávil až sedm hodin denně léčením svého kotníku a málem nenastoupil, nakonec však zařídil, že Bayer zůstal v letošní sezoně stále neporažen. Farmaceuti sice po osmi po sobě jdoucích výhrách podruhé za sebou ztratili, nicméně i nadále vládnou tabulce nejvyšší německé soutěže. Ze tří českých reprezentantů se na trávník podíval v 73. minutě pouze Patrik Schick.

Stále neporažený Leverkusen se s remízou z minulého kola proti Dortmundu příliš nespokojil, jelikož většinu zápasu diktoval tempo hry. V plné síle se ovšem ukázal uzdravený Schick, jenž po necelé minutě na hřišti asistoval u vyrovnávací trefy. Stuttgart ovšem taktéž prožíval skvělou sezonu, když okupoval třetí příčku s odstupem pěti bodů na čelo. V útoku spoléhal především na 16gólového Serhoua Guirassyho, jenž se na Mikuláše postaral o postup v německém poháru. V neprospěch domácích však hrály vzájemné zápasy, ve kterých nezvítězili již devětkrát v řadě.

Tentokrát ale mohli rychle vést, ránu Führicha ovšem vyrazil Lukáš Hradecký na roh. V následné šanci Josha Vagnoman střílel k tyči, na brankové čáře však fantasticky zakročil obránce Edmond Tapsoba. Další možnost ke skórování měl Serhou Guirassy, který střílel okolo Hradeckého, jenž ovšem fantastickým zákrokem špičkou nohy míč zastavil. Ve 27. minutě hlavičkoval z rohu Jonathan Tah, jenže míč doplachtil jen na horní síť branky. Ještě před změnou stran byli domácí za svou aktivitu odměněni. Vagnoman se dostal až do pokutového území, kde našel nepokrytého Führicha, jenž už měl před sebou odkrytou branku, kterou bez potíží trefil.

Hned na začátku druhého dějství došlo k vyrovnání. Victor Boniface našel ideálním pasem za obranou osamoceného Wirtze, který ranou do protipohybu brankáře skóroval. Hned z další akce mohlo dojít k rychlému otočení skóre. Granit Xhaka fantasticky vypálil zhruba z 25 metrů, jeho pokus levačkou ale skončil na tyči. V závěru pálil zpoza šestnáctky Angelo Stiller, opět byl ovšem připraven finský gólman. V 87. minutě měl vyloženou gólovou šanci Tah, jeho tvrdý projektil ale proletěl těsně vedle tyče.

Leverkusen tak ztratil body podruhé v řadě. V dalším kole bude 17. prosince hostit Frankfurt. Stuttgart čeká ve stejný den další nelehký střet v podobně mnichovského Bayernu.

Nejhorší ligové ofenzivy si ve vzájemném souboji mohly podat ruce. Duel v Kolíně gól nenabídl

Hráči Kolína i Mohuče potvrdili v utkání 14. kola Bundesligy roli nejméně produktivních týmů soutěže, když si připsali po bodu za remízu 0:0. Ačkoliv Kozlové měli výhodu domácího prostředí, na trávníku působil mnohem aktivněji hostující celek, z několika nadějných šancí si ovšem žádnou gólovou situaci vytvořit nedokázal. Obě mužstva se tak nadále budou potýkat se záchranářskými starostmi, Mohuč však může těšit alespoň série pěti ligových remíz ze hřišť soupeřů.

Nedělní podvečer svedl v německé nejvyšší soutěži k bitvě dva celky zespodu tabulky. V lehce lepším rozpoložení vstupovali do duelu domácí hráči, kteří v minulém kole dokázali porazit Darmstadt 1:0, a posunout se tak před něj na poslední nesestupové místo. Mohuč prožívala ještě těžší časy, jelikož od startu ligy zvítězila jen jednou a v tabulce se topila na předposlední příčce.

Už ve čtvrté minutě mohli jít hosté do vedení, když přečíslení čtyři na dva zakončoval v pokutovém území Jonathan Burkardt, jeho střelu ale na poslední chvíli zablokoval Rasmus Carstensen. První větší šanci si Kolín připravil ve 13. minutě, kdy po zisku balonu vedl protiakci Luca Waldschmidt. Němec s míčem překonal velký kus hřiště a na hranici šestnáctky vyslal projektil, který vyrazil Daniel Batz. Ve 25. minutě zakroutil Phillipp Mwene centr z levé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhl Brajan Gruda, ten ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal domácího brankáře.

Úvod druhého poločasu se nijak nelišil od závěru toho prvního. Ani jeden z týmů nemohl najít recept na překonání obrany soupeře, a diváci tak sledovali spíše taktický duel. Už se zdálo, že bezgólový stav změní Burkardt, jenž sice dostal balon do sítě, ale pomezní odmával ofsajd. Po hodině hry měl díky rychlé spolupráci šanci Florian Dietz, který však z velkého vápna přízemní střelou bránu neohrozil. Skóre neotevřel ani Ludovic Ajorque, který si naběhl na vzdušnou přihrávku a gólmanovi Kozlů nasadil jesličky, balon se ovšem mezi tři tyče nedokutálel. V 81. minutě se mohl stát domácím hrdinou Jan Thielmann, který z úctyhodné vzdálenosti poslal zprava vysoký míč do vápna, jenž překvapivě mířil do brány. Balon přeloboval Batze a skončil na levé tyči.

Duel dvou trápících se celků tak nakonec vítěze nepoznal. Kolín se v příštím kole utká 17. prosince s Freiburgem, Mohuč změří o den dříve síly s Heidenheimem.

Bundesliga - 14. kolo:

Hoffenheim - Bochum 3:1 (32. Mašović vlastní, 43. Kramarić, 76. Bebou - 90. Paciencia) 

Brémy - Augsburg 2:0 (39. Stark, 65. Ducksch)

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 5:1 (31. a 50. Dina Ebimbe, 12. Marmúš, 36. Larsson, 60. Knauff - 44. Kimmich)

Heidenheim - Darmstadt 3:2 (69. a 71. Mainka, 42. Schöppner - 52. Skarke, 60. vlastní Maloney)

Union Berlín - Mönchengladbach 3:1 (22. Volland z pen., 50. Hollerbach, 75. Kaufmann - 77. Pléa)

Wolfsburg - Freiburg 0:1 (74. Gregoritsch)

Dortmund - Lipsko 2:3 (45.+6 Süle, 90.+3 Füllkrug - 32. vlastní Bensebaini, 54. Baumgartner, 90.+1 Poulsen)

Stuttgart - Leverkusen 1:1 (40. Führich - 47. Wirtz)

Kolín nad Rýnem - Mohuč 0:0

Tabulka:

1. Leverkusen 14 11 3 0 39:12 36
2. Bayern Mnichov 13 10 2 1 44:14 32
3. Stuttgart 14 10 1 3 34:16 31
4. Lipsko 14 9 2 3 34:15 29
5. Dortmund 14 7 4 3 28:23 25
6. Hoffenheim 14 7 2 5 28:24 23
7. Eintracht Frankfurt 14 5 6 3 24:16 21
8. Freiburg 14 6 3 5 17:23 21
9. Augsburg 14 4 5 5 23:27 17
10. Mönchengladbach 14 4 4 6 28:31 16
11. Wolfsburg 14 5 1 8 18:25 16
12. Brémy 14 4 2 8 20:27 14
13. Heidenheim 14 4 2 8 21:30 14
14. Bochum 14 2 7 5 15:29 13
15. Union Berlín 13 3 1 9 15:28 10
16. Kolín nad Rýnem 14 2 4 8 10:24 10
17. Mohuč 14 1 6 7 12:26 9
18. Darmstadt 14 2 3 9 17:37 9