InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Závod na sněhu jako řemen! Pavel Jindřich ukázal záda i vítězi seriálu

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Vrcholem sobotního posledního letošního Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Veselí nad Lužnicí byl závod mužů. Na startu z nejlepších chyběli závodníci Elkov Kasper Czech Cycling Teamu Michael Boroš a Adam Ťoupalík, nedorazil také Jakub Říman (DK Bikeshop Racing Team). Cesta k vítězství se tak otevřela jiným, čehož využil ke svému premiérovému triumfu Pavel Jindřich (ČEZ Cyklo Team Tábor). Druhý skončil se ztrátou téměř 24 sekund vítěz celého seriálu Marek Konwa (TJ Auto Škoda Mladá Boleslav) a třetí místo obsadil další jezdec ČEZ Cyklo Teamu Tábor Matyáš Fiala. Právě Fiala mohl myslet ještě teoreticky na prvenství v celém Toi Toi Cupu, jelikož ztrácel na Konwu 50 bodů. To by však musel polský cyklokrosař zajet hodně nepovedený závod, což se nestalo. Konwa tak ovládl seriál Toi Toi Cup jako první cizinec v historii. Soutěž družstev vyhrál ČEZ Cyklo Team Tábor.

 

Polák Marek Konwa odstartoval velmi agresivně a šel okamžitě do vedení. Za ním vjížděl do terénu Matyáš Fiala a spolu s nimi se pohyboval na čele Maximilian Kerl (TJ Auto Škoda Mladá Boleslav), zatímco pozdější vítěz Jindřich ztrácel po prvním 2 800 metrů dlouhém okruhu přes půl minuty.

Ve druhém kole šel Konwa k zemi, čímž zbrzdil Kerla. Této situace využil k získání náskoku Fiala, ale ve třetím kole se trio opět sjelo. Na náročném zasněženém okruhu rozhodovala nejen fyzická připravenost, ale především chyby. Konwa jich nadělal dost, a tak se situace na čele často měnila. Chvíli vedl on, chvíli Fiala či Kerl. Zezadu se na trio ale v polovině závodu dotáhl Jindřich a prokázal, že se na sněhu cítí jako ryba ve vodě.

V předposledním kole Jindřich nastoupil, což byl rozhodující moment závodu. Získal sice malý náskok, ale neustále si ho hlídal. V závěrečném okruhu zkusil ještě zabojovat Konwa, ale jeho další seznámení zblízka se sněhem přineslo do jízdy Jindřicha klid a následně premiérové vítězství. Pro Jindřichův oddíl ČEZ Cyklo Team Tábor znamenal tento triumf první letošní seriálové vítězství.

Muži (29 startujících, 7 okruhů): 1. Pavel Jindřich (ČEZ Cyklo Team Tábor) 1:00:18,7, 2. Marek Konwa (TJ Auto Škoda Mladá Boleslav) +0:00:23,7, 3. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor) +0:00:30,0, ... 13. Tomáš Bakus +0:05:47,4, 15. Matěj Vik +0:07:10,6, 16. Václav Dostál +0:07:35,0, 17. David Uher (všichni ČEZ Cyklo Team Tábor) -1 kolo, 23. Jan Lacina -4 kola, 26. František Lebeda (oba CK Jihočeské naděje) -5 kol.

Muži (konečné pořadí Toi Toi Cupu): 1. Marek Konwa (TJ Auto Škoda Mladá Boleslav) – 540 bodů, 2. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor) – 475 bodů, 3. Michael Boroš (Elkov Kasper Czech Cycling Team) – 400 bodů, ... 8. Pavel Jindřich (ČEZ Cyklo Team Tábor) – 308 bodů, 11. Adam Ťoupalík (Elkov Kasper Czech Cycling Team) – 254 bodů, 12. Tomáš Bakus – 249 bodů, 14. Václav Dostál – 226 bodů, 15. Matěj Vik – 225 bodů, 17. David Uher (všichni ČEZ Cyklo Team Tábor) – 198 bodů, 27. František Lebeda (CK Jihočeské naděje) – 110 bodů, 33. David Šimeček (Cycling Academy Tábor) – 79 bodů, 47. Jan Lacina (CK Jihočeské naděje) – 48 bodů, 52. Dalibor Johánek (ČEZ Cyklo Team Tábor) – 42 bodů.

V přiloženém videu na vás čeká sestřih ze závodu, vyhlášení vítězů a rozhovor s nejlepším cyklokrosařem veselského Toi Toi Cupu Pavlem Jindřichem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace