FORTUNA:LIGA - preview 18. kola: Slavia a Plzeň doma

09.12.2023, 09:12, aktualizováno 10.12.2023, 08:59
Previews

Slavia zakončí 18. kolo FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi, kterou potřebuje zdolat, aby udržela krok s vedoucí Spartou. Plzeň minulý týden zvítězila právě na půdě středočeského týmu a druhou výhru v řadě chce přidat proti posledním Českým Budějovicím. Teplice poměří síly s Olomoucí...

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice

neděle 15:00

Plzeň zvládla středeční dohrávku šestého kola a po nějaké době se zase vrátila na třetí místo ligové tabulky. Na něm chtějí fotbalisté Viktorie setrvat i po střetnutí s Českými Budějovicemi, které už přes dva měsíce čekají na jakýkoliv bodový zisk.

Stejně jako většina účastníků tuzemské nejvyšší soutěže nehráli uplynulý víkend ani Západočeši. Pokrývka sněhu překazila jejich představení na hřišti ostravského Baníku. Další zápas tak Plzeňští aboslvovali až ve středu v Mladé Boleslavi. A výlet do města škodovek se jim vydařil, neboť zde zvítězili po výsledku 3:1 v jejich prospěch.

Utkání v Boleslavi nebylo pro Viktorii jednoduché, nakonec si ale díky třem získaným bodům vylepšila své postavení v tabulce. "Nějaká chybka tam byla, soupeř měl také jako my několik finálních situací. Nakonec jsme to ustáli, toho si cením, byl to zápas, ve kterém to bylo potřeba vybojovat a vydřít. Velmi cenné vítězství, které jsme moc potřebovali. Boleslav po nás šla velmi koncentrovaně a s velkým úsilím, my jsme ovšem byli efektivnějším a šťastnějším mužstvem," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek.

Budějovice čekají na soutěžní duel již dva týdny. Také Dynamo před týdnem nehrálo kvůli přívalu sněhu a následně celý týden jen trénovalo. Jihočeši však rozhodně měli na čem pracovat, neboť napříč ligou a národním pohárem prohráli všech šest posledních střetnutí a v tabulce nejvyšší soutěže zůstávají na posledním místě.

Své postavení by Budějovice rády vylepšily, na západě Čech to nicméně nebudou mít snadné. "Doufám, že delší čas na přípravu na zápas s Plzní nám pomohl a v neděli kluci předvedou poctivý výkon jako na Slavii. Byl jsem se ve středu podívat na dohrávce Plzně s Boleslaví, takže jsem rád, že jsem naživo viděl, jak Plzeň hraje. Věřím, že když zahrajeme podobně jako na Slavii a budeme ještě trochu nebezpečnější v koncovce, mohli bychom si z Plzně odvézt aspoň bod," uvedl kouč Dynama Tomáš Zápotočný.

Jihočeši do Plzně dorazí bez zraněného útočníka Zdeňka Ondráška, mimo kádr se dál pohybuje středopolař Jakub Hora. Viktorii schází zdravotně indisponovaní obránci Václav Jemelka s Milanem Havlem a Luďkem Pernicou i forvard Rafiu Durosinmi. Hrát nebudou ani záložníci Pavel Šulc s Ibrahimem Traorém - oba v probíhající sezóně viděli již čtyři žluté karty, kvůli čemuž musí jeden zápas vynechat. Start Erika Jirky je ze zdravotních důvodů nejistý.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu - Sýkora, Vlkanova - Chorý

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Šípoš - Nikl, Králik, Havel - Sladký, Hubínek, Suchan, Trummer - Šigut, Alli - Adediran

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.77 - 13.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Teplice - Sigma Olomouc

neděle 15:00

Teplice i Olomouc usilují před zimní pauzou o co nejvíc bodů. Domácím "Sklářům" by se hodily do boje o udržení, hostům z Hané by dílčí úspěchy pomohly ve vyrovnaném závodu o průběžnou třetí příčku. Který z týmů bude spokojenější po vzájemném střetnutí?

Severočeši zůstávají v ligové tabulce na vcelku uspokojivém desátém místě, ve středu ovšem nestačili na Jablonec, který na Skláře ztrácí jediný bod. Proti Olomouci si tedy budou chtít spravit náladu. "S našimi fanoušky se chceme rozloučit třemi body. Uděláme pro jejich zisk vše," řekl před posledním domácím zápasem v roce 2023 středopolař Teplic a zároveň jejich nejlepší ligový střelec Filip Havelka.

Olomouc před víkendovým programem okupovala pátou pozici se ziskem 28 bodů. Do konce kalendářního roku pak Hanáci sehrají ještě dva duely. "Víme, že podzimní část se chýlí ke konci, my ale chceme veškerou sílu a motivaci poslat do posledních dvou utkání. Chceme se určitě dostat přes třicet bodů a vytvořit si dobrou pozici do jara. Na to se snažíme nastavit hlavy hráčů a chceme udělat maximum," prozradil cíle Sigmy asistent hlavního trenéra Olomouckých Milan Kerbr.

Hanáci nadále nemohou využít zraněné útočníky Antonína Růska s Denisem Kramářem. Fit nejsou ani stoper Jakub Pokorný a záložníci Jan Navrátil s Janem Vodhánělem. Jiný středopolař Martin Pospíšil bude v Teplicích absentovat kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři žluté karty nasbírané v probíhající sezóně. Severočechům schází pouze záložník Marek Beránek, k dispozici už jsou naopak dva uzdravení Skláři - středopolař Jakub Urbanec s forvardem Danielem Filou.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Cykalo, Chaloupek, Mičević - Radosta, Havelka, Knapík, Urbanec - Trubač - Gning, Vachoušek

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Vraštil, Beneš, Novák - Chvátal, Pospíšil, Ventúra, Zmrzlý - Breite, Zorvan - Juliš

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.22 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav

neděle 18:00

Po středečním střetnutí s Plzní čeká Mladou Boleslav další těžký soupeř. Středočeši se v neděli představí na hřišti Slavie, která uprostřed pracovního týdne rovněž odehrála soutěžní duel. A na rozdíl od Boleslavských byla úspěšná.

Pražané se ve středu ukázali v Hradci Králové, kde je tamní "Votroci" přivítali v rámci osmifinále národního poháru. Zápas dospěl až do prodloužení, v něm ale slávisté nakonec potvrdili roli favorita a postoupili do dalšího kola soutěže. V něm je čeká pikantní duel proti odvěkému rivalovi Spartě, s níž na dálku dlouhodobě bojují i v lize. Momentálně tahají sešívaní za kratší konec, neboť v ligové tabulce sídlí na druhém místě právě za vedoucími sparťany.

V první polovině pořadí tuzemské nejvyšší soutěže se pohybuje také Boleslav. Středočeši uplynulý víkend stejně jako Slavia nehráli kvůli sněhové kalamitě. Ve středu je nicméně čekala dohrávka šestého kola proti plzeňské Viktorii. A byť protivníka ze západu Čech poměrně trápili, nakonec odcházeli ze hřiště poraženi.

Po středečním klání setrvali Boleslavští v tabulce na šestém místě. "Měli jsme dost šancí, které jsme měli proměnit. Plzeň prokázala svoje kvality a zvítězila. My to však musíme hodit za hlavu a připravit se na další těžký týden," prohlásil krajní obránce Středočechů Martin Suchomel, jenž si je vědom, jaká fuška jej i jeho spoluhráče do Vánoc čeká. Po klání se Slavií totiž Boleslav dohraje odložený zápas s Karvinou, načež rovněž na domácí půdě přivítá Slovácko.

I Slavia má nabitý program, v prvé řadě se ovšem soustředí na nejbližší utkání. "Jsem rád, že se potvrzuje, co jsem říkal po prvním zápase v Boleslavi, kdy jsme tam vyhráli 1:0. Myslím si, že bude hrát do konce o první čtyřku. Má perfektně poskládaný tým, dobře to doplnila. Je to mužstvo, co se furt bude zlepšovat," uvedl na adresu Boleslavi trenér sešívaných Jindřich Trpišovský, jemuž se nadále hojí zlomený nos, který jej už však alespoň nijak neomezuje v koučování.

Proti Středočechům nebude moct Trpišovský využít služeb obránce Jana Bořila a záložníků Lukáše Provoda, Lukáše Masopusta, Matěje Juráska a Davida Pecha. Zatímco Bořil s Provodem onemocněli, zbylá jména figurují na marodce kvůli zranění. Nejisté jsou pak starty stopera Tomáše Holeše a útočníka Ivana Schranze, čerstvá posila Mohammed Ihattaren se prozatím připravuje individuálně. Středočeši by naopak měli do Edenu dorazit kompletní.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Vlček, Ogbu, Bořil - Douděra, Oscar, Zafeiris, Dumitrescu - Ševčík - Jurečka, Van Buren

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Sakala, Matějovský - John, Mareček, Kušej - Pulkrab

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.71 - 15.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905

sobota 15:00

Slovácko na závěr podzimu pravidelně boduje a další výhru hodlá přidat proti Bohemians 1905. Pražané budou odpočatí, k dispozici měli dvoutýdenní pauzu.

Slovácko muselo minulou sobotu do práce, zápas v Olomouci nakonec odložen nebyl a zrodila se v něm remíza 1:1. Po závěrečném hvizdu pak přišla velká kritika, stav hrací plochy ideální rozhodně nebyl a podepsal se pod kvalitu utkání.

"Tím, že se dnes hrálo, jsme ohrozili zdraví hráčů a zároveň zničili hřiště. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí. Ti, kteří o tom dnes rozhodli, by se měli zamyslet," zlobil se například trenér Martin Svědík.

Slovácko je v tabulce čtvrté, podobně jako třetí Plzeň posbíralo 29 bodů a po roční odmlce opět útočí na evropské poháry. Bohemce přitom má co oplácet, loni s ní před vlastními fanoušky prohrálo jak v lize, tak i v poháru.

"Máme za sebou těžký zápas v Olomouci, o němž se hodně mluvilo. Mrzelo nás, že jsme jej nedotáhli do vítězného konce, protože jsme byli lepší. Hráli jsme nátlakový fotbal a něco podobného chceme hrát i proti Bohemians. Mají v týmu zarputilé hráče, jsou dobře poskládaní. Ale věřím, že při dobrém přístupu a plnění taktických věcí se doma s tímto rokem rozloučíme vítězně," nechal se slyšet asistent trenéra Tomáš Palinek.

Bohemians si svůj zápas minulého kola odložili a proti Liberci nastoupí příští týden. Po hodně pozvolném úvodu se posunuli na devátou pozici, manko na šestou příčku činí jen pět bodů.

"Když jsme se rozhodli hrát fotbal v prosinci, musíme to respektovat. Je to ale složité. Ani bych neřekl, že je problém v zápasových stadionech, spíš v podmínkách při tréninku. Ale jsme profesionálové a musíme to přijmout. Jsem zvědavý, jaké budou návštěvy na stadionech. Po vynucené pauze, kdy jsme nehráli s Libercem, nás čeká Slovácko, které jako jedno z mála hrálo. Možná pro ně bude jednodušší se do toho dostat," prohlásil trenér Jaroslav Veselý.

Domácím nepomůže zraněný Břečka, na hostující marodce se nacházejí Necid, Novák a Petrák.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski - Trávník, Valenta - Petržela, Havlík, Juroška - Cicilia.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Dostál, Köstl, Hůlka, Hybš - Smrž, Hrubý - Matoušek, Prekop, Hála - Puškáč.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.67 - 5.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Zlín

sobota 15:00

Liberec se dostal do formy a před závěrečnými třemi zápasy podzimu rozhodně nechce zvolnit. Zlín potřebuje body ještě nutněji, oba týmy měly o minulém víkendu volno.

Severočeši neprohráli pětkrát za sebou, z těchto zápasů vytěžili jedenáct bodů a jsou osmí, ještě během prosince se tak mohou minimálně hodně výrazně přiblížit k první šestce. K dispozici budou mít i dohrávku proti Bohemians 1905, ta je na programu příští týden.

"Zlínu očividně výsledkově pomohla výměna trenéra. Za čtyři ligové zápasy jedna výhra a dvě remízy a k tomu cenné vítězství v Ostravě v poháru. Vidět můžeme zejména zlepšení defenzivy celého týmu. V dresu soupeře sleduji především šikovné mladé hráče Bužka, Slončíka, Tkáče a Cedidlu. Oběma týmům byl odložen víkendový zápas, situace je tedy pro oba stejná. My jsme zápas s Bohemkou nahradili výživným tréninkem a hned jsme se vrhli na přípravu na Zlín. Je to pro nás důležitý zápas, protože chceme navázat na poslední vydařené výsledky," prohlásil asistent trenéra Jakub Harant.

Zlín prožíval mizerný podzim a stále platí, že má nejhorší obranu v celé lize, po odvolání Pavla Vrby a nástupu Bronislava Červenky se ale dostavilo zlepšení a začala fungovat defenzíva. Ztrátou rozhodně není ani dva týdny stará prohra na Spartě, domácí duel proti Slavii byl následně odložen.

"Před týdnem jsme doma nehráli a teď věřím, že do Liberce nepojedeme zbytečně. Počasí může mít na fotbal vliv, ale pokud funguje dobře vyhřívání, nemusí to být jenom kopaná. Liberec má dobře poskládaný mančaft, hlavně doma hraje ofenzivně, rychle dopředu, po stranách. Čeká nás náročné utkání, pouze velmi dobrý výkon nás může dovést k bodovému zisku," uvědomuje si trenér Bronislav Červenka.

Liberci nepomůže vykartovaný Prebsl a zraněný Plechatý, Zlín na sever Čech dorazí bez zraněného Koláře, stoprocentně fit není González.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Ghali, Žambůrek, Červ, Preisler - Frýdek - Kulenovič, Tupta.

FC Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Pidro - Bužek, Tkáč - Fantiš, Janetzký, Bartošák - Vukadinovič.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.12 - 6.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Pardubice

sobota 15:00

Kvůli sněhu už fotbalisté Karviné o jeden zápas přišli a podobný zážitek si nechtějí zopakovat. Ve Slezsku sice nepanují ideální podmínky, přesto organizátoři dělají vše pro to, aby se duel s Pardubicemi odehrál. Ten mimochodem bude pro oba týmy velmi důležitý.

Minulý týden překazila Karvinským střetnutí v Mladé Boleslavi sněhová nadílka. O to víc však měli času na načtení Pardubic, které jsou v ligové tabulce čtrnácté, tedy jen o pozici pod Slezany. "Není jednoduché se připravovat v takových podmínkách. Tento týden jsme jednou trénovali i v hale a jinak na umělce - prostě v rámci možností. Myslím si ale, že by to nemělo mít na výkon týmu žádný vliv" řekl před sobotním mačem trenér MFK Juraj Jarábek.

Východočeši na rozdíl od Karviné uplynulý víkend hráli. Na nejlepší tým soutěže Spartu sice nakonec nestačili, rozhzodně se ale nenechali zahanbit. "Pokud budeme hrát v Karviné stejně týmově a kompaktně jako proti Spartě, uspějeme. Proti Letenským jsme měli vybalancovanou defenzivu i ofenzivu. Zejména tyto věci si musíme přenést do následujícího ligového duelu," prohlásil kouč Pardubic Radoslav Kováč.

Kvůli zranění budou hosté postrádat záložníka Vojtěcha Sychru, v trenérském štábu zase bude chybět Kováčův asistent David Mikula, který v zápase proti Spartě viděl červenou kartu. Karviné dlouhodobě schází univerzál Rajmund Mikuš, nejistý je pak start obránce Mateje Čurmy.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Holec - Traore, Krčík, Svozil, Fleišman - Boháč, Čavoš - Memić, Budínský, Iván - Akinyemi

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Kinský - Mareš, Halinský, Ortiz, Icha - Vacek - Daněk, Hlavatý, Solil, Míšek - Zlatohlávek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.53 - 3.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Jablonec

sobota 15:00

Sparta minulý týden vyhrála v Pardubicích a nyní se střetne s dalším týmem ze spodku tabulky. Letenští doma hrají s Jabloncem a potřebují se naladit na čtvrtek, kdy je v rámci Evropské ligy čeká výlet na Kypr.

Úřadující mistr to na východě Čech neměl snadné, po souboji s Betisem dostala šanci řada hráčů z lavičky a na výkonu to bylo znát. Důležitým momentem byl poločasový nástup Lukáše Haraslína, Sparta získala převahu a z té nakonec vytěžila i vítěznou branku na 2:1.

"Proti Pardubicím to nebyl náš nejlepší zápas. Řekl bych, že druhý poločas byl lepší, v tom prvním nám chyběla kvalita. Je pravda, že jsem vyměnil osm hráčů. Ale získali jsme tři body a to je to nejdůležitější. Proti Jablonci chceme přidat další body," říká jasně trenér Brian Priske.

Sparta příští týden nastoupí na půdě Arisu Limassol a bude bojovat o setrvání v evropských pohárech. Ve hře budou všechny varianty obsahující postup v Evropské lize, sestup do Konferenční a konec na mezinárodní scéně. Pokračovat určitě bude na té tuzemské a fanoušci se mají na co těšit, páteční los čtvrtfinále MOL Cupu totiž Spartě přisoudil souboj se Slavií.

Jablonec dlouho prožíval podzim plný zklamání, na závěr ale přece jenom přišlo zlepšení a posun na jedenáctou příčku. Severočeši bodovali pětkrát za sebou, porazili Pardubice i Teplice a k tomu přidali postup přes České Budějovice mezi osm nejlepších v domácím poháru, ve čtvrtfinále budou měřit síly se Zlínem.

"Máme určitou sérii, daří se nám i výsledkově, ale herně jsou tam občas nějaké výkyvy. S klidným svědomím můžeme jet na Spartu. Bude nás tam čekat vyprodaná Letná, těžký zápas. Ale každý hráč se na takový zápas určitě těší a bude chtít být v základu. Nikde není napsané, že nemůžeme Spartu potrápit," říká asistent trenéra Tomáš Čížek.

Sparta má i přes nabitý program vyprázdněnou marodku a stoprocentně fit není pouze obránce Sörensen. Jablonci kvůli dohodě klubů nepomůže Polidar, který by si jinak odpykával karetní trest, zranění jsou Drchal, Náprstek a D. Souček.

Sparta na Jablonec umí a v samostatné lize s ním na Letné prohrála jediný z dosavadních 31 zápasů. Sílu před vlastními fanoušky potvrzuje i letos, jako jediná ve vlastním prostředí neztratila ani bod.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Laci, Zelený - Birmančevič, Haraslín - Kuchta.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Tekijaški, Hurtado - Černák, Martinec, Kratochvíl, Čanturišvili - Pleštil, Alégué - Krulich.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 5.98 - 12.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Baník Ostrava

sobota 18:00

Zatímco Baník od týden staré sněhové kalamity čekal celou dobu na soutěžní zápas, Hradec Králové zvládl absolvovat osmifinále národního poháru. To pro Východočechy nedopadlo úspěšně, proti Ostravanům si tak budou chtít spravit chuť.

Hradečtí "Votroci" přivítali ve středu na svém stadionu silnou Slavii. A dlouho s favoritem duelu drželi krok, nakonec si ale čtvrfinále MOL Cupu nezahrají, neboť i vinou nerovnosti na trávníku inkasovali od sešívaných dva góly v prodloužení. Nyní už se však Východočeši zase plně koncentrují na nejvyšší soutěž, v jejíž tabulce okupují dvanácté místo. Několik mužstev ještě sídlí pod nimi, i tak by ovšem svou pozici minimálně do konce roku jistě rádi vylepšili.

Pomůže Hradci znalost herního stylu soupeře z Ostravy? "Baník se vydal trochu jinou cestou než dřív. Jeho hru už netvoří jen nákopy na Almásiho a Klímu. Jeho hráči jsou dynamičtí, silní na míči, od kterého je těžko oddělíte. Myslím, že sobotní utkání bude jiné než to, které jsme sehráli v Ostravě, věřím, že svou úlohu sehraje domácí prostředí, které by nám mohlo pomoct," uvedl asistent hlavního trenéra Votroků Stanislav Hejkal.

Baník absolvoval osmifinále MOL Cupu již zkraje listopadu, kdy ostudně nestačil na v té době velice slabý Zlín. Od té doby odehráli Slezané tři soutěžní střetnutí, z nichž zvítězili v jediném. I tak se Ostavané v ligové tabulce drží poblíž týmů bojujících stejně jako oni o průběžnou třetí příčku.

Také hosté mají přehled o tom, jak vypadá hra jejich protivníka. "Hradec jsme samozřejmě pozorně sledovali v pohárovém utkání se Slavií, ve kterém podal velmi bojovný výkon a soupeře potrápil až do konce prodloužení. Pod trenérem Kotalem v zápasech Hradce obecně moc gólů nepadá, trenér Kotal se ho učí dobře a poctivě bránit. Přesto věřím, že si do jeho obrany cestu najdeme a dokážeme se prosadit a urvat tři body," prohlásil hlavní kouč Baníku Pavel Hapal.

V sestavě Ostravanů se po vypršení disciplinárních trestů za čtyři žluté karty v sezóně mohou opět objevit stoper David Lischka a křídelník Ewerton. Slezanům každopádně nepomohou defenzivní univerzál Ladislav Takács a záložník Daniel Tetour, neboť oba limituje zranění. Hradec naproti tomu eviduje na marodce pouze stopera Davida Heidenreicha. Zbytek členů kádru Votroků by měl být na sobotní utkání připraven.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Čihák, Leibl - Čmelík, Kodeš, Kučera, Horák - Krejčí, Vašulín, Pilař

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo - Boula, Rigo - Buchta, Kubala, Ewerton - Tanko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.40 - 2.07

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
17
14
2
1
42 : 12
44
2
Slavia Praha
16
12
3
1
30 : 11
39
3
Viktoria Plzeň
16
9
2
5
37 : 24
29
4
1. FC Slovácko
17
8
5
4
21 : 17
29
5
Sigma Olomouc
17
8
4
5
27 : 20
28
6
FK Mladá Boleslav
16
8
2
6
33 : 28
26
7
Baník Ostrava
16
7
3
6
22 : 15
24
8
Slovan Liberec
16
5
6
5
23 : 24
21
9
Bohemians Praha 1905
16
6
3
7
13 : 19
21
10
FK Teplice
17
5
5
7
15 : 18
20
11
FK Jablonec
17
4
7
6
18 : 23
19
12
FC Hradec Králové
16
4
5
7
17 : 23
17
13
MFK Karviná
16
4
1
11
18 : 29
13
14
FK Pardubice
17
3
4
10
13 : 25
13
15
FC Zlín
16
2
5
9
15 : 37
11
16
Dynamo České Budějovice
16
3
1
12
15 : 34
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
Kaspar

Kde ted koukate na ligu na streamy, kdyz livetv uz nejde?

Reagovat
monty25

Já koukám přes Tipsport a na příští sezonu abych si asi zařídil Betano...

Reagovat
Kaspar

Se mi prave nechce delat dalsi sazkovku a O2 taky nechci, jakmile ma neco sledovanost, tak jim to nejde

Reagovat
Kaspar

a ty streamy na tipaci se mi letos po tech jejich vylepsenich kazdy mesic porad vic serou

Reagovat
Pablos

na O2

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Kepy_FCB

liveru.sx/soccer

Reagovat
Kaspar

to je prave to co mi neslo, ja mel tohle http://livetv.sx/enx/ a to uz mi nenacte

Reagovat
doocetung

Tam stačí normálně přes google najít nějaký jiný odkaz na to a funguje to stejně jak předtím

Reagovat
fcb+mufc

Dík za stream,šlape to

Reagovat
ACSeRw!n

po dnesku 8 bodu na druhy misto tady uz je o titulu rozhodnuto

Reagovat
oli9

Karviná už odložena..

Jsem zvědavý kolik zápasů zas bude odloženo

Reagovat
mario23

Co to proboha je za trapárnu s těma žoldákama z armády na Spartě?

Reagovat
Kepy_FCB

Nábor?

Reagovat
wjillm

Den Cti. V ČR úcta k těmto a jiným složkám a povoláním (ať už armáda, policie hasiči, ale třeba i učitelé, doktoři, zdravotní personál..) není na takové úrovni. V tomhle jsme oproti vyspělejším zemím hodně pozadu a tvůj příspěvek je toho příkladem.

Reagovat
Vinci

Jo zrovna doktoři si za poslední měsíce zaslouží hodně úcty no

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
wjillm

Co udělali? Zprávy nesleduju..

Reagovat
vestinustarychdubu

Samozřejmě, že se tam najdou takový, který ne, ale obecně si to fakt zaslouží a vůbec se jim nedivím, že s tim objemem přesčasů chtěli už konečně něco udělat. Akorát podobně, jako u učitelů a nepedagogických pracovníků, kde se do toho vložily odbory, tak tady zase chytila příležitost za pačesy lékařská komora a už by chtěli doživotní rentu.

Reagovat
wjillm

Doktoři a obecně zdravotní personál je dlouhodobě podhodnocený, tam se nedivím, že se staví na zadní. Poté buď doktoři utíkají za hranice, nebo nejsou protože mladí to nechtějí studovat. To pak znamená přesčasy pro ty zbývající a toto je pak výsledek celé situace.

Obecně ty platy ve státní správě jsou výsměch, ať už policisté, hasiči a to se poté projeví na kvalitě daných aparátu. Třeba v Kanadě jsou to jedno z nejlepších zaměstnání co se finančního ohodnocení a benefitů týče. Poté, když otevřou nábor, tak se přihlásí mraky zájemců a oni si vyberou ty nejlepší kandidáty, žádný náborový příspěvek, nic. V ČR musíš lidí přemlouvat, aby nad tím vůbec uvažovali. Jeden čas jsem nad povoláním u hasičů přemýšlel, ale to finanční ohodnocení je prostě výsměch.

Reagovat
Vinci

To je vážně výsměch mít třeba 100k jo?

Reagovat
wjillm

Ono to asi nebude kilo v základu, že jo... A i kdyby , tak to dnes není zas takovej zázrak. To máš přesčasy, příplatky.. a sežerou to daně. Pak mají podobně jako nějací rádoby manažeři.

Reagovat
Vinci

A jestli myslíš ze problém je v tom ze to mladí nechtějí studovat tak jsi už úplně mimo

Reagovat
John Obi Mikel

Na lékařské fakulty se hlásí hodně lidí.

Reagovat
wjillm

Kvantita není kvalita. Školy musí přitáhnout kvalitu.

Reagovat
Vinci

Stávku za menší přesčasy bych ještě jakž jakž pochopil, ale ze z toho nakonec je přidání peněz (slib menších prescasu jsem teda nezachytil) v době přijímání úsporného balíčku mi přijde jako ubohost teda.

Reagovat
Kepy_FCB

A za rok zase a upocenej Jeliman jim to zase dá

Reagovat
Mass

Proč by zrovna lékaři měli doplácet na současnou neschopnou vládu?

Reagovat
Sosi

Vsak maji ty prescasy za nadherne penize. Kdo nechce, nedela...

Reagovat
wjillm

Už ti v práci někdy nařídili přesčas? To se pak těžko říká ne. Dále můžou být pod tlakem vedení, nechtějí v tom kolegy nechat.. jinak možná mají krásné peníze za přesčasy, ale to taky není všechno.

Reagovat
St. Pauli

Zil jsem leta s medickou a videl tak nazivo, jak narocne to studium je. Tim, ze se jednou mozna stanes doktorem, prijdes o mladi a vse s tim souvisejici. Jsi predurcen, aby se z tebe stal de fakto sociopat. Uz jen za to si ty platy ty holky a kluci zaslouzi. A to samozrejme nehlede na to, ze bez nich bys mel o zivot mene, coz si ne kazdy pocitacovy hrdina plne uvedomuje.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Pablos

Chyběly mi tam ještě tanky u branek

Reagovat
Pablos

Tak kolik bude komentů, proč má Birma žlutý číslo …5-7 ?

Reagovat
ACSeRw!n

za tohle nedat kartu

Reagovat
Rizek

Hubschmann bez karty?

Reagovat
Noke

Jak tohle může bejt bez karty

Reagovat
Slovácký trojboj

Havlík

Reagovat
doshcz

Pechanec strasnej zoufalec, klasika

Reagovat
Pablos

Ta oslava gólu byla na dálku pro Jankta né

Reagovat
ACSeRw!n

to byl snoop dog

Reagovat
Pablos

Hoďte tam ručník

Reagovat
John Obi Mikel

FORTUNA:LIGA - preview 18. kola: Odčiní Jablonec vysokou prohru?

Nevypadá to

Reagovat
Neon

Minimálně se na to

Reagovat
Neon

Minimálně se na tu minulou vysokou odolností po dnešku zapomene, aspoň něco.

Reagovat
Mervin

Kadlec

Reagovat
Slovácký trojboj

Ty vole...

Reagovat
Gelu28

I Rajnoch ve studiu odhalil co já a to offside Kuchty....ten gól platit neměl ...njn silnějším se v české lize pomáhá...ale jinak Sparta hraje dobře...ale nechápu tuhle pomoc....

Reagovat
Noke

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Noke

Ten Rajnoch je taky dobrej, jak může z toho záběru říkat, že to je prukaznej ofsajd

Reagovat
doshcz

jn z takoveho uhlu

Reagovat
Strakosha

Rajnoch dement no....Za mě asi nejhorší 02 "expert"

Reagovat
Kepy_FCB

Vychovatel Čechů, tečka za epochou

Reagovat
Slovácký trojboj

Havlík

Reagovat
ACSeRw!n

spravne posouzeno, skoda

Reagovat
Rizek

To sice jo, ale ten zákrok na Harslína byl minimálně oranžovej. Tohle v lize nechceme.

Reagovat
Strakosha

To je přeci jasná červená karta

Reagovat
Mervin

Havlík celkem formička

Reagovat
Mimalu

Havlík

Reagovat
Mervin

Havlík na EURO

Reagovat
ACSeRw!n

za Haska bude Morava bez sance

Reagovat
Mervin

já doufám, že ten nevydrží ani do EURA po nějakých blamážích v přátelácích

Reagovat
$$CaptainKokotko

* Asie

Reagovat
Batigol

Škoda, že se nám nezačalo říkat Blízký východ, to by šance byla

Reagovat
Mervin

Reagovat
rufus

Reagovat
Firkraag

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sosi

Ale zas Hasek ma Asii pod kuzi...

Reagovat
oli9

Snad se do repre dostane i ze Slovácka. Už rok tam má být

Reagovat
Mervin

Havlík na hrot

Reagovat
$$CaptainKokotko

Havlík neskutečný. Jen škoda, že není víc lidí

Reagovat
Mervin

Já se ani nedivím v takovém počasí.

Reagovat
Kepy_FCB

Liberec - Zlín. 4:1

HorajzmAmmann

08.12.2023

11:13

Zlín vas ale přejede, po výměně trenéra to fakt nejsou žádný loupaci

Reagovat
Rothbard

Kozel je pan trenér.

Reagovat
Strakosha

Včera Chaluš u všech třech gólů Zlína. Luboši,to je na odevzdání licence ho pořád stavět. Nepamatuji v lize většího zoufalce, možná Ousou.... Navíc je jen na hostování,je čas stavět kmenové hráče, klidně Lehoczki nebo Ogboi z dorostu. Horší než Chaluš už to být nemůže

Reagovat
Imos

Chaluš je šílený a tyhle kiksy má každý zápas, ale Lehoczki fakt nemá na ligu

Reagovat
Kepy_FCB

Vím

Reagovat
vestinustarychdubu

Z toho, co jsem viděl, Zlín slaboučkej a když už jim i Slovan dal celkem v poklidu bůra... Navíc, pokud ti dá patičkou gól hráč jako Pourzitidis, tak to fakt patříš do druhý ligy :D

Reagovat
Imos

na to, že si slovaňák, tak moc nechápu to tvoje "i Slovan" a sraní se do Mariose

Reagovat
Rothbard

Havlík Šulc do repre

Reagovat
Marisic

hlavně Havlík tam už dávno měl bejt

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Reagovat
ratusek

Tanko klasik

Reagovat
Kepy_FCB

Link na Baník?

Reagovat
Rothbard

Hapalball

Reagovat
srandamač

OT: Je možné někde koukat na Oktagon přes stream?

Reagovat
Pablos

Od tý doby co mám Tanka ve fantasy tak netrefí ani stodolu

Reagovat
bobis21

Na začátku sezony dával góly proto, že týmy měly vysunutou obranu a on za ně zaběhl. Po pár takových zápasech to soupeřům došlo a už proti němu tak vysunutě nehrají. On se tak k těm situacím dostává mnohem méně. Proto bych ho teď radši viděl jako podhrot pod Lacem, který by mu prostor vytvářel.

Reagovat
Pablos

Pořád má tak 2-3 tutovky za zápas špatně vyřešeny …to není jen o tom.

Reagovat
bobis21

No právě. On na gól potřebuje spíš tak 5. Na začátku sezony se do takové situace dostával každých 10 minut, teď 1-2x za poločas.

Reagovat
Pablos

Jo ja to nevyvracim… vidim Baník asi po 5. za sezonu, takže ti veřím. Jen by potřeboval aspoň jednu dát a pak ať si dalsí dvě klidně spálí.

Reagovat
bobis21

Jojo, je to jen o tom, jestli ta 1 z 5 co dá bude ta první a ne až ta pátá, protože 5x se do té situace už nedostane. Spadnout mu to tam samozřejmě pořád může.

Reagovat
Pablos

Asi tak jako teď

Reagovat
bobis21

To byla ta pátá asi

Reagovat
Pablos

Jsme ho odšpuntovali

Reagovat
Puskas

Příště je třeba ho natírat už před úvodním hvizdem a nečekat až na první zahozenou šanci.

Reagovat
Coutinho10

naštěstí jsem se ho včas zbavil, ale postavení v tabulce zatím propadák

Reagovat
Pablos

no koukal jsem, předposlední místo pokud se nepletu.

Reagovat
Coutinho10

moc mi nevyhovujou i ty pravidla s čistýma kontama, netrefuju kapitány a nemám ověřený účet, takže nemám takovou kvalitu na lavičce

budu muset trefovat kapitány a pak trefit ty žolíky, až se je rozhodnu použít

Reagovat
ratusek

Tanko opět nečekaně

Reagovat
smetos

Na co tam ted upozorňoval hlasatel, jak říkal komentátor?

Reagovat
Pablos

A neříkal Kotalnátor ?

Reagovat
ratusek

No jo. Prvních 15 minut skvělých a od té doby klasická sračka bez nápadu, bez myšlenky. Utočná vozba hrozná. Tanko příšernej, Kubala snad ani nehraje a Ewerton se snaží, ale nic. Střely z dálky od všech komické. S Hapalem to lepší nebude. Tak snad aspon bod

Reagovat
kbtk23

Hlavně Ewerton za nás už na jaře hrát na nebude

Reagovat
ratusek

To mě je celkem jedno. Dokud se nenaučí vedení brát na normální hostování s opcí a ne rozehrávat hráče konkurenci, tak to lepší nebude

Reagovat
kbtk23

Tak my tenhle servis děláme jen Slavií...a pochybuji že s tím přestaneme. Ta koncepce vedení je bohužel naprosto jasná.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

Smázli nám Trevorka...

Reagovat
Bakary3

... Parchanti !

Reagovat
KingMaster13

To by se na starém EF nestalo

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Co tam řeší tvl

Reagovat
inferno08

Ani z jedny opakovačky jsem si nevsimnul ničeho, co by se mělo zkoumat maximálně jen to, že když šla ta první přihrávka na Tanka, tak Klíma byl v ofsajdu, ale to není ofsajd, na to nemusí koukat tři minuty...

Reagovat
bobis21

Když Tanko posouval dopředu ke Klímovi, možná se mu to otřelo o ruku. Ale v kvalitě na tipsportu ti fakt neřeknu jestli jo nebo ne

Reagovat
inferno08

Tak to vypadalo jen ze záběru za branou, ale když byl jiný záběr, tak bylo vidět, že ten míč byl od té ruky fakt daleko.

Reagovat
bobis21

Tak nic dalšího k řešení už fakt nebylo no. Asi se jim jen nechtělo přepínat z pornhubu

Reagovat
thewall

Taky by mě zajímalo

Reagovat
Rothbard

Boha, však to stačilo, když by Tanko přišel na hřiště v 80. minutě. Takhle tam ze sebe dělat dřeváka po většinu zápasu a pak rozhodnout

Reagovat
inferno08

Tak asi logicky dělá 80 minut drevaka, aby soupeře ukolebal a v poslední desetiminutovce to rozjel.

Reagovat
Strakosha

Kotal ven, za mě se Zápotočným nejhorší trenér v lize. Možná Kováč ještě

Reagovat
5PUR5

https://twitter.com/fcviktorkaplzen/status/1733836129898562046

K tomu popisu - oni se příští týden nechystají do Olomouce? Jinak kde je Chorý?

Reagovat
$dolar$

Co bychom delali pristi tejden v Olomouci?

Chory je vykartovanej.

Reagovat
monty25
Reagovat
monty25

Domácím scházeli vykartovaní Pavel Šulc a Ibrahim Traoré, na marodku přibyl Tomáš Chorý. „Tomáš se na předzápasovém tréninku zranil, nebudeme to specifikovat. Naše lékařské oddělení pracuje naplno, aby byl do konce týdne v pořádku. Věříme, že to zvládne,“ pravil Koubek. Dvoumetrový chasník, u něhož se po výhře v Mladé Boleslavi řešilo nesportovní dohrání brankáře Matouše Trmala, se podle informací Sportu zranil v obličeji a není jisté, zda si ještě ve zbytku podzimu zahraje.

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/440682/parodie-v-podani-dynama-sedm-proher-v-rade-chory-se-pred-zapasem-zranil.html

Reagovat
Salfovic

Hráli fotbal

Reagovat
Greny

To hřiště bude po zápase se Slováckem nehratelný

Reagovat
Salfovic

Pravda, to je možný. Ale Plzeň moc prostoru pro náhradní termín mít nebude.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Asi vědí něco víc.

Reagovat
pingla

Understand Genoa have opened talks to sign Swedish talented striker Jusef Erabi (2003) from Hammarby. Discussions ongoing.

Reims, Nantes and Slavia Prague are also keen on Erabi and race remains currently open.

Reagovat
Coutinho10

SESTAVA: Mandous – Vlček, Ogbu, Holeš – Douděra, Ševčík, Oscar, Wallem – Jurečka – Chytil, van Buren

LAVIČKA: Kolář – Sinyan, Tijani, Zafeiris, Tecl, Dumitrescu, Hromada, Schranz, Tomič, Kačaraba

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tomič už si nezahraje?

Reagovat
Coutinho10

asi ho šetří na EL

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Mupi

proč by si neměl zahrát? Však hraje dost normálně

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jo, to byla jen narážka na to jak Trpišovi zlomil nos

Reagovat
Mupi

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně soustředění hlavně na čtvrtek a tak trochu už asi i rezignace na ligu.

Reagovat
Mupi

Rezignace na ligu? Pokud vyhrajem ligu, tak se reálně můžeme dostat rovnou do Ligy Mistrů. Nehledě na to, že máme dva zápasy k dobru a teda ztráta může být opět jen 2 body..ale ne, my to zabalíme

Reagovat
smazaný uživatel

Realisticky, máš pocit, že má Slavia šanci vyhrát ligu? Čtyři přestupáky v řadě jsme oslabili, zatímco Sparta jde pořád nahoru. V zimě ten trend bude pokračovat, protože Číňan už nedotuje, tak si na sebe klub musí vydělat, což se smlouvama, které tady Tvrdík nastavil, je hodně složitý. Tak se zaměří spíš na EL, kde se dá vydělat pár mega € a doufat, že se Zafeiris zviditelní tolik, aby šel v létě aspoň za 10 a ne třeba jen za 6 mega.

Reagovat
Mupi

Ne, nemáme. Po 2 dohraných zápasech můžeme ztrácet 2 body, po 17 kolech. Před náma skoro celé jaro plus nadstavba, 2 derby, ale šance není. Rovnou bych to s tímhle přístupem rovnou zavřel, protože to vlastně vůbec nemá cenu hrát. Promiň, ale říct před jarem, že je to rezigance na ligu..co vlastně čeká za odpověď?

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Bakary3

Wtftf

Reagovat
Losinho

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

zapasy k dobru jo ? to sou spis zapasy je zlu.. nevim kde beres jistotu, ze to bude 6 bodu.. Sparta je uz vyhrala..

Reagovat
Mupi

nikde nepíšu, že je to jistota..ale hrajeme ve Zlíně a doma..nejsme rozhodně v sitauci, kde bychom měli něco vzdávat.. a to ani, kdybychom nevyhráli oba zápasy. Kurva je 17.kolo ne 25.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
wyqinac

Coze, sparta uz vyhrala ty dohravky slavie? Tak dik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DieFohlenBMG

Loni touhle dobou byla sparta snad -12 bodů

Reagovat
ACSeRw!n

menite pres Vanoce trenera ?

Reagovat
naheCZ

Mandous

Reagovat
DieFohlenBMG

Trénuje s mistrem

Reagovat
Pablos

Příště chytá Koli

Reagovat
Coutinho10

Chytil musí bejt gól

Reagovat
DieFohlenBMG

Ševčík opět vystřelil v 18:46 10.12.2023

Reagovat
mrtvej ofsajd

Koukatelny zapas, Boleslav hrozí z brejku, my se sice tlacime do zakončení a zatím tomu chybí kvalita. Zvlast šance Chytila volala po gólu. Zákrok na Vlčka byl na hraně, Poláci na streamu to na faul viděli.

Dal bych Schranze místo Wallema.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Pěkně Holes

Reagovat
Coutinho10

už to vypadá líp

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle skočení penaltu??? Velká zoufalost

Reagovat
naheCZ

Ty vole ten Zafeiris má fakt smůlu.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tahle střela si zasloužila byt golova. Trefil to skvěle.

Reagovat
DieFohlenBMG

Tijani by to trefil líp

Reagovat
Losinho

Chudák Zafeiris.. ale aspoň nám tu zůstane

Reagovat
DieFohlenBMG

Standa Tecl - kanonýr kaňour

Reagovat
Remt

Dneska jsem viděl celý zápas Slavie a musím říct, že jsem slyšel už tak.. 15 přeřeků? :D Někdy docela vtipných

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele