Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends
i Zdroj: Poro
Novinka Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends

Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends

Komerční sdělení
10. 12. 2023 20:00

Roztomilý Poro z League of Legends může nově zdobit vaši platební kartu Mastercard od Komerční banky. V rámci kampaně byl stvořen i jeho unikátní robotický protějšek – světový unikát, který vznikl v dílně českých autorů. Ti nám prozradili, jak probíhala tvorba.

Reklama

Poro je ve světě League of Legends ikonickou a obecně milovanou postavou, za kterou si ale hráči nemohou zahrát. Právě proto si Komerční banka a Mastercard dali výzvu – přijít se způsobem, který umožní hráčům Pora ovládat. Vznikl tak projekt s cílem vytvoření robotického chlupatého stvoření z Freljordu.

Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz

Na výrobě robotického Pora, který je kompletně vyrobený v České republice, pracovalo 9 lidí pod vedením zkušených tvůrců filmových rekvizit Martina Péče a Miroslava Holuba ve spolupráci s kreativní agenturou Good Games. Tvorba trvala okolo dvou měsíců a ke stvoření huňatého mazlíčka autoři využili řadu technologií. Od 3D návrhu, přes vymýšlení animatroniky až po osazování serv a programování. Rozhodně nešlo o lehký úkol a jak popisuje Martin Péč, největší výzvou byl pohyb celého těla. Poro totiž ve hře spíše poskakuje a přenést tento charakteristický pohyb do reality nebylo jednoduché.

Poro se skládá ze 3D tištěných dílů a je zpevněný polyesterem a skelnými vlákny. Pro nosnou konstrukci zvolili tvůrci hliník. Uvnitř chlupáče najdeme celkem 5 motorů.

Autoři umožnili Pora ovládat na dálku originálním způsobem. Zabudovali do něj přijímač se SIM kartou. Za Pora si tak mohou hráči „zahrát“ skrze tablet s aplikací nebo dokonce přes Twitch chat. Více prozradil Martin Péč, jeden z tvůrců robotického Pora.

Jak funguje ovládání pomocí SIM a tabletu? Proč autoři nevyužili třeba jen Wi-Fi / Bluetooth?

Standardně se animatroniky ovládají pomocí profesionálních vysílaček. Ty jsou ale pro běžného uživatele poměrně komplikované, zatímco my jsme chtěli, aby Pora zvládl ovládat i běžný člověk. Zároveň měl Poro fungovat kdekoliv, a to třeba i venku, nejen v dosahu Wi-Fi sítě. Připojení Pora prostřednictvím SIM karty pak navíc usnadnilo i jeho propojení s Twitchem. 

Ovládání v tabletu nám pak umožňuje nejen ovládat každou jeho část zvlášť (např. oči, pusu, jazyk atp.), ale zároveň si předem „naprogramovat“ celé akce. Takže se Poro umí například rozesmát, usnout, probudit se – a to vše zmáčknutím jednoho tlačítka v tabletu.

Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz

Jak bude probíhat ovládání přes internet (třeba skrz Twitch chat) a jak nebo kdy bude možné takto Pora ovládat?

Pora je možné ovládat prostřednictvím Twitche během speciálních streamů zapojených influencerů – Herdyna, Freeze a Charmie. Za každých deset sušenek, které pošlou diváci Porovi do chatu v podobě emoji, předvede některý ze svých povedených kousků. Během prvního streamu, mu diváci jen za necelou hodinu poslali přes 2300 sušenek.

Jak vznikal unikátní robotický Poro z League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz

Robotický Poro je jediný na světě a pokud ho chcete mít stále po ruce, sáhnout můžete po originální platební kartě Mastercard od Komerční banky. Kromě povedeného designu s Porem získáte 6250 RP přímo do League of Legends, za které si můžete koupit nové skiny či další herní vychytávky. Zvolit si můžete i vzhled s postavou Kai’Sy.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama