TOPlist

Komunita nelení. Hlavní hrdinku z GTA 6 lze díky modifikacím přidat do GTA 5 i San Andreas

Model hlavní hrdinky GTA 6 Lucie v GTA 5
  • Hlavní hrdinku Luciu z GTA 6 si fanoušky akční série rychle oblíbili
  • Největší nedočkavci si mohou už nyní její model stáhnout do GTA 5 či San Andreas

Kromě plejády záběrů zachycujících svérázný život na Floridě se úvodní trailer z Grand Theft Auto 6 v několika útržcích věnuje také příběhu a hlavním postavám, zejména charismatické Lucii. A právě vůbec první hratelná ženská postava v rámci celé série GTA si doslova přes noc stihla vytvořit početnou skupinu fanoušků. Jenže vydání hry je naplánováno až na rok 2025, a tak se někteří nedočkavci rozhodli, že její model mezitím přidají do GTA 5 či San Andreas.

Lucia nejen v Los Santos

Na tomto místě je třeba zmínit, že pod obě modifikace se už v loňském roce podepsal šikovný tvůrce Sergio van Dyk, který při jejich tvorbě vycházel z nechvalně proslulého velkého informačního úniku z loňského září. Spolu se zveřejněním první upoutávky se však oba výtvory dočkaly nové vlny zájmu ze strany nadšených fanoušků. Na oficiální oznámení navíc zareagoval i sám autor, který před několika dny zveřejnil aktualizovanou verzi modelu, a to včetně funkčních animací úst i celého těla.

Žádná modifikace pochopitelně nenahradí zážitek z hraní očekávaného pokračování, avšak pro věrné fanoušky slavné akční série může alespoň na krátkou chvíli zpříjemnit dlouhé čekání. O kvalitě modelů se můžete přesvědčit také v přiloženém videu přímo od Sergia.

GTA 6 trhá rekordy

Více než desetileté čekání na nové Grand Theft Auto zhruba před týdnem zčeřila první upoutávka, která k dnešnímu dni nasbírala přes 140 milionů zhlédnutí a už po 24 hodinách od vydání si stihla připsat několik zápisů v Guinessově knize rekordů. 90vteřinové video totiž během prvního dne nasbíralo přes 90 milionů přehrání, což z něj v tomto časovém rozmezí činí nejsledovanější nehudební video na YouTube. S více než deseti miliony palců nahoru jde zároveň o videoherní trailer s největším počtem lajků.



Srovnání pláže v GTA 6 a GTA 5



Nepřehlédněte

Parádní podívaná: komunita vytvořila trailer z GTA 6 v enginu GTA 5

GTA 6 vyjde pro PS5 a Xbox Series X|S někdy v roce 2025. Přesné datum zatím neznáme, byť podle očekávaných finančních výsledků vydavatele Take-Two by se tak mohlo stát v první třetině roku. K existenci PC verze se společnost Rockstar Games dosud nevyjádřila.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku